Onderwijs

De onderzoeksgroep UCWOSL verzorgt ook onderwijs. Dit betreft voor een deel cursussen die zijn opgenomen in het reguliere universitaire opleidingsprogramma. Sommige hiervan kunnen ook door niet-studenten worden gevolgd (contractonderwijs). Daarnaast zijn wij betrokken bij cursussen voor professionals.

Master

Binnen het masterprogramma Staats- en bestuursrecht is UCWOSL nauw betrokken bij de specialisatie ‘Omgevingsrecht’. Naast algemene omgevingsrechtelijke vakken als Omgevingsrecht I waarin de belangrijkste structurele vraagstukken uit het omgevingsrecht worden behandeld en Omgevingsrecht II dat zich specifiek richt op de uitvoering, heeft de Utrechtse master staats- en bestuursrecht als enige universiteit in Nederland de mogelijkheid zich te specialiseren in het waterrecht.

Het waterstaats- en waterschapsrecht, alsmede het internationale, Europese en nationale waterrecht komen aan de orde binnen zowel de algemene omgevingsrechtelijke vakken als in een speciaal ontwikkeld practicumvak waterrecht. Daarnaast bestaat de mogelijkheid zich verder te verdiepen in het waterrecht en adaptatie aan klimaatverandering binnen het vak Capita Selecta en vanzelfsprekend bij het scriptietraject. Excursie en praktijkopdrachten zijn een kenmerkend onderdeel van de master. De omgevingsrechtelijke vakken staan ook open voor mensen die reeds in de praktijk werkzaam zijn.

Overzicht onderwijs

Bij de volgende cursussen zijn wij betrokken:

  • Inleiding Omgevingsrecht (Bachelor)
  • Omgevingsrecht I (Master Staats- en bestuursrecht)
  • Omgevingsrecht II (Master Staats- en bestuursrecht)
  • Waterrecht practicum (Master Staats- en bestuursrecht)
  • Klimaatadaptatie (Master Staats- en bestuursrecht)
  • Milieurecht voor niet-juristen (Bachelor Geowetenschappen)
  • Water governance and law (Master Water Science and Management)
  • Marine Sciences Oceans Law and Policy (Master Marine Sciences)
  • International Law of the Sea (Master Public International Law)
  • International Environmental Law (Master Public International Law)

Summer School:

Bekijk voor vakken in het reguliere universitaire programma de pagina's van:

Onderwijs - Actueel

12 maart 2018
Van 2 tot 6 juli biedt het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law een zomercursus Law and Sustainability aan.
Studenten in de zomer op de trappen voor de ingang van Janskerkhof 3
22 februari 2018
Deze zomer biedt het Nederlands Instituut voor het recht van de zee (NILOS) van de Universiteit Utrecht een Summerschool cursus aan, over het zeerecht.
deelnemers symposium Waterschap en Wetenschap. Waterschap en Wetenschap
8 mei 2017
Op 13 juni 2017 organiseerde het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability voor de 3e keer het symposium Waterschap en Wetenschap.
26 oktober 2016
Aankomende masterstudenten konden kennismaken met de master staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht.
RSS