Nieuws van het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law.

Rights for the River workshop
8 oktober 2018
De recente ontwikkelingen om rechten toe te kennen aan rivieren, was het thema van een workshop, gehouden door drie onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
Janskerkhof 3
25 september 2018
Op 28-30 augustus 2019 organiseert UCWOSL het zevende jaarlijkse congres van het European Environmental Law Forum (EELF).
Stadskantoor Venlo circulaire bouw
29 augustus 2018
In opdracht van het Planbureau voor de Leefomgeving onderzocht UCWOSL enkele juridische vragen rond een circulaire economie in de bouw.
Daphina Misiedjan
25 juli 2018
Het droge weer dwingt ons om zorgvuldiger te zijn met water. De mens heeft recht op water, de natuur heeft dat óók. Daphina Misiedjan weegt die belangen af.
Werkbezoek dijkversterking
17 juli 2018
Onderzoekers op pad met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Waterschap Rivierenland, Waterschap Vallei en Veluwe en Rijkswaterstaat.
Como meer, Italië
16 juli 2018
Deze Summer School is mede georganiseerd door de Universiteit Utrecht en universiteiten in Frankrijk en Polen.
windmolen.jpg
9 juli 2018
De ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben opdracht verleend voor dit rapport.
Hollandse IJssel in droge periode met vergeeld gras
5 juli 2018
Wat als de droogte lang gaat duren? Drie vragen aan Marleen van Rijswick, hoogleraar Europees en nationaal waterrecht aan de Universiteit Utrecht.
De IJsselbrug bij Zwolle tijdens hoogwater
6 juni 2018
Het Utrecht Centre for Water Oceans and Sustainability Law van de Universiteit Utrecht schreef een juridische-bestuurlijke evaluatie van Ruimte voor de Rivier.
Alex Oude Elferink
24 mei 2018
Launch of the book: Maritime Boundary Delimitation: The Case Law; Is it Consistent and Predictable?