Nieuws van het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law.

Marleen van Rijswick
14 februari 2019
Ze vertelt onder meer hoe het met partners, die de boodschap van duurzaamheid steunen, gelukt is om de walvis naar Utrecht te krijgen.
Skyscraper walvis, foto: Robert Oosterbroek
13 februari 2019
Voorbijgangers staan even stil en denken na over het gebruik van plastic, bij de Skyscraper walvis in Utrecht.
6 februari 2019
Verslag en videoregistratie van de Pathways to Sustainability-conferentie 2019 met memorabele keynotes door Diederik Samson en Sheila Jasanoff.
Skyscraper walvis, foto: Robert Oosterbroek
28 januari 2019
Otto Spijkers ,docent internationaal publiekrecht aan de Universiteit Utrecht en onderzoeker bij NILOS en UCWOSL blogt over de Skyscraper walvis en SGD 14.
Duikers en bouwvakkers installeren het plastic op het geraamte van de walvis
14 januari 2019
De Skyscraper walvis, die door de Universiteit Utrecht hierheen is gehaald, vraagt aandacht voor het afvalprobleem van plastic in zeeën en rivieren.
waterkraan met druppel
11 december 2018
Het onderzoek van Dr. Daphina Misiedjan, actief op het gebied van mensenrechten aan de Universiteit Utrecht, vormt een belangrijk onderdeel van dit project.
NILOS Moot Court Competition
10 december 2018
Een verzonnen vis en twee imaginaire landen die het oneens zijn, behoren tot de elementen van de NILOS Moot Court Competition aan de Universiteit Utrecht.
6 december 2018
Oa Maarten Kleinhans, Appy Sluijs en Marleen van Rijswick van de Universiteit Utrecht betogen dat Nederland zich rigoureus moet aanpassen op zeespiegelstijging.
Plastic Walvis met pleintje en toerist die fotografeert
26 november 2018
Op initiatief van de Faculteit REBO komt er een ruim 11 meter hoge plastic walvis in de Catharijnesingel te liggen.
windmolen.jpg
7 november 2018
Omdat maatschappelijke acceptatie essentieel is om de energietransitie succesvol te maken, verdient publieke participatie meer aandacht, zegt Sanne Akerboom.