Specialisatie omgevingsrecht en waterrecht binnen master Staats- en bestuursrecht in Utrecht

Op 8 oktober 2016 konden aankomende masterstudenten kennis maken met de master staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht. Het programma biedt een brede academische opleiding over het staats- en bestuursrecht met onder meer de mogelijkheid zich te specialiseren in het omgevingsrecht. 

Unieke specialisatie waterrecht

De master bestaat uit algemene omgevingsrechtelijke vakken als Omgevingsrecht I, waarin de belangrijkste structurele vraagstukken uit het omgevingsrecht worden behandeld en Omgevingsrecht II, dat zich specifiek richt op de uitvoering. Daarnaast kent de Utrechtse master staats- en bestuursrecht als enige universiteit in Nederland de mogelijkheid zich te specialiseren in het waterrecht.

Het waterstaats- en waterschapsrecht, alsmede het internationale, Europese en nationale waterrecht komen aan de orde binnen zowel de algemene omgevingsrechtelijke vakken als in een speciaal ontwikkeld practicumvak waterrecht. 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid zich verder te verdiepen in het waterrecht en adaptatie aan klimaatverandering binnen het vak Capita Selecta en vanzelfsprekend bij het scriptietraject. Excursie en praktijkopdrachten zijn een kenmerkend onderdeel van de master. 

De omgevingsrechtelijke vakken staan ook open voor mensen die reeds in de praktijk werkzaam zijn. Topjuristen uit de omgevingsrechtelijke praktijk geven gastcolleges bij de verschillende vakken en staan open voor discussie met studenten. Het masterprogramma sluit optimaal aan op de beroepsperspectieven van juristen.

Ga naar de Masters-website voor een voorlichtingsfilm en meer informatie.

De volgende Masteravond is op woensdag 1 februari 2017.