Nalaten

Nalaten aan de wetenschap

Geef met wetenschap om een betere toekomst

Ook na uw leven kunt u bijdragen aan een betere toekomst. Door na te laten aan de wetenschap kunnen nieuwe generaties studenten en onderzoekers aan de Universiteit Utrecht zich ontwikkelen, om zo op hun beurt een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.

Neem bijvoorbeeld borstkanker, de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. “Veel mensen komen er direct of indirect mee in aanraking, en dan wordt opeens pijnlijk duidelijk hoe belangrijk onderzoek is naar preventie, genezing of minimaal verlichting van deze ziekte”, aldus universiteitshoogleraar en oncoloog-internist dr. Elsken van der Wall.

Niet alleen op het gebied van de gezondheidszorg verricht de Universiteit Utrecht dit soort grensverleggend onderzoek, maar ook als het gaat om bijvoorbeeld duurzaamheid en milieu, veiligheid en integratie, opvoeding en onderwijs of kunst en cultuur. Zonder wetenschap geen doorbraken, én geen betere samenleving. ‘Bright minds, better future’, zoals de Universiteit Utrecht het verwoordt.

In een sterk veranderende samenleving wordt de groei en de bloei van de universiteit steeds meer afhankelijk van particuliere bijdragen. Misschien overweegt ook u om een bijdrage te leveren aan die ‘better future’ en het grensverleggend onderzoek dat daarvoor nodig is. Heeft u, in dat geval, ook al eens gedacht aan het bestemmen van uw nalatenschap aan de universiteit?

Ook als u er zelf niet meer bent kunt u veel betekenen voor jonge mensen en mee helpen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Elk bedrag helpt!