Onderwijs

Als je ervoor kiest om Economics and Business Economics in Utrecht te studeren, dan kies je voor een brede blik op economische vraagstukken: the real-world perspective. Wat zijn de behoeftes en de doelen van mensen en organisaties in onze complexe samenleving? Welke keuzes maken zij om die behoeftes te bevredigen en hun doelen te bereiken? Om de juiste antwoorden op deze vragen te vinden, analyseren we economische vraagstukken door inzichten te gebruiken uit andere disciplines, zoals geografie, rechtsgeleerdheid, sociale wetenschappen en toegepaste datawetenschappen.

Jouw inzichten worden verrijkt door een internationale leeromgeving. Onze studenten komen uit meer dan 20 verschillende landen. Daardoor doorbreken onze programma’s verschillende grenzen: die van de taal, de geografie en van disciplines.

Bacheloropleiding


We bieden een brede (Engelstalig) bacheloropleiding aan in Economics and Business Economics.

In samenwerking met Wiskunde bieden we een dubbele (Nederlandstalig) bacheloropleiding aan in Economics and Mathematics.

Masterprogramma’s


We bieden gespecialiseerde masterprogramma’s aan in:

Naast onze U.S.E. masterprogramma’s, dragen we ook bij aan het gezamenlijke, facultaire masterprogramma European Governance, dat gecoördineerd wordt door het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Daarnaast dragen we bij aan het masterprogramma Science and Business management, gecoördineerd door de faculteit Bètawetenschappen.

Politics, Philosophy and Economics


Sinds 2018 dragen we ook substantieel bij aan de internationale (Engelstalige) bacheloropleiding Politics, Philosophy and Economics.

Onderwijs voor professionals


Als professional bent u nooit uitgeleerd. De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie verzorgt daarom een breed aanbod aan Executive onderwijs.

Ondernemerschapsonderwijs


U.S.E. biedt ook plaats aan het Utrecht University Centre for Entrepreneurship (UTrechtCE). Het is de missie van het Centre om faculteiten te stimuleren en te ondersteunen in ondernemerschapsonderwijs.