Nieuws U.S.E.

14 februari 2019
In Duitsland en in Nederland proberen zowel de rechter als de overheid via het mededingingsrecht en andere middelen die macht te beteugelen.
Robotarmen productielijn
14 februari 2019
Na 5 jaar verlaat ongeveer 8 procent van de werknemers het bedrijf als gevolg van automatisering, blijkt uit onderzoek van onder meer de Universiteit Utrecht.
Vrouw op bankje in station, trein rijdt voorbij
14 februari 2019
Jordy Meekes promoveert aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over de gevolgen van baanverlies, lokale arbeidsmarkten en agglomeratievoordelen.
Jonge mannen met laptops buiten bij ochtendgloren
7 februari 2019
De arbeidseconoom van de Universiteit Utrecht is uitgenodigd als "fellow" bij NIAS-KNAW, een instituut voor onderzoekers in de sociale- en geesteswetenschappen.
31 januari 2019
Ondernemerschap wordt steeds meer gezien als een van de kerncompetenties; belangrijk voor iedere burger in de samenleving.