Weekend van de Wetenschap op het Utrecht Science Park

In het kader van het Weekend van de Wetenschap opent de Universiteit Utrecht ieder jaar de deuren van het Utrecht Science Park voor jong en oud.

Tijdens het diverse programma ontdekken bezoekers hoe onderzoek werkt, kunnen ze vragen stellen aan wetenschappers en zelf aan de slag met experimenten en workshops. Op die manier maken ze kennis met wetenschap en het onderzoek aan de Universiteit Utrecht. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar net zo leuk voor nieuwsgierige volwassenen.

Ben jij wetenschapper en wil je deelnemen aan het Weekend van de Wetenschap? Neem dan een kijkje op de pagina voor wetenschappers.

Zien we je op zondag 6 oktober 2024?

 • Agenda

  • Weekend van de Wetenschap 2024

   tot
   Beleef de wetenschap! Op zondag 6 oktober 2024 opent de Universiteit Utrecht weer de deuren in het Utrecht Science Park voor jong en oud.
  RSS

Impressie Weekend van de Wetenschap 2022

Over het Weekend van de Wetenschap

Weekend van de Wetenschap is hét gratis wetenschapsfestival voor iedereen van 8 tot 88 jaar! Techbedrijven, universiteiten en musea openen elk jaar hun deuren speciaal voor jou. In 2024 is het Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober.

Wiskunde-activiteit tijdens het Weekend van de Wetenschap 2021