Weekend van de Wetenschap op het Utrecht Science Park

Kinderen tijdens het Weekend van de Wetenschap
Foto: Jarno Verhoef

Op zondag 7 oktober opende de Universiteit Utrecht haar deuren op het Utrecht Science Park voor jong en oud. Onder meer in en rond het Minnaertgebouw waren minicolleges, experimenten en workshops en kon het publiek bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek.

Ook werden er exclusieve rondleidingen gegeven in het - normaal niet voor publiek toegankelijke - depot van het Universiteitsmuseum in het Caroline Bleekergebouw. Met ruim 3000 bezoekers was de dag een groot succes.

Andere activiteiten

Naast de Universiteit Utrecht organiseerden ook het Hubrecht Institute, Westerdijk Fungal Biodiversity institute, Regenerative Medicine Utrecht, SRON en Prinses Máxima Centrum activiteiten voor publiek.

Video-impressie van het programma (film: Jarno Verhoef)

De activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 oktober werden mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds