Weekend van de Wetenschap op het Utrecht Science Park

Op zondag 6 oktober 2019 opent de universiteit van 11.00 - 16.00 uur haar deuren op het Utrecht Science Park voor jong en oud.

Kernbeeld Weekend van de Wetenschap 2019
Foto: Jelle Draper

Schuif aan bij colleges over dino’s of zwarte gaten, leer je eigen medicijnen maken of kom naar de oefenrechtbank om te ervaren hoe een rechtszaak eraan toe gaat. Er is een bomvol programma waarin je meemaakt hoe onderzoek werkt, waar je al je vragen kan stellen aan wetenschappers en waar je zelf aan de slag gaat met experimenten en mee kan doen met workshops.

Wat is er allemaal te doen?

Neem bijvoorbeeld een uniek kijkje in het depot van het Universiteitsmuseum of doe mee met de Hoe?Zo! Show. Een team van wetenschappers beantwoordt al jouw vragen onder leiding van Boy, dé experimenteer-expert van Quest Junior. Of kom naar de speciale dansvoorstelling over pijnlijke gewrichten bij paarden. Een onderzoeker van de faculteit Diergeneeskunde heeft de voorstelling ontwikkeld om te laten zien wat de gevolgen hiervan zijn voor de beweging van het lichaam.

Het Victor J. Koningsbergergebouw
Victor J. Koningsbergergebouw

Waar moet ik zijn?

De activiteiten vinden plaats in het Victor J. Koningsbergergebouw en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar net zo leuk voor nieuwsgierige volwassenen. De Botanische Tuinen zijn op deze dag gratis te bezoeken. Daarnaast organiseren ook SRON (Netherlands Institute for Space Research) en het Prinses Máxima Centrum een publieksprogramma.

Programma

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor sommige onderdelen moet je je van tevoren inschrijven. Informatie over inschrijven staat vermeld bij de activiteit. Alle activiteiten zijn doorlopend, tenzij anders vermeld.

Spel
Demonstratie
Ontdekken
Rondleiding
  • Darwins Datingbureau
    Rondleidingen vinden plaats van 11.00-12.00 uur en van 14.00-15.00 uur. Voor rondleidingen geldt een maximum van 15 personen (vol=vol). Je kan je niet van tevoren aanmelden, dus kom op tijd naar de Botanische Tuinen (Budapestlaan 17).
  • Rondleiding door museumdepot
    Zeker zijn van een plekje? Laat weten dat je komt en hoe laat.

Fotografie

Wij hebben fotografen gevraagd een sfeerimpressie te maken van deze dag. De foto’s die worden gemaakt, gebruiken we voor de websites van de organisaties die meedoen, voor social media en voor drukwerk voor toekomstige evenementen. Wil je niet dat er beeldmateriaal van je wordt gemaakt? Geeft dit dan aan bij de fotograaf.

Vragen?

Voor vragen kan je contact opnemen via wvdw@uu.nl.

Hersenkraker
Oplossing hersenkraker Weekend van de Wetenschap 2019
Heb je na je bezoek aan het Weekend van de Wetenschap een hersenkraker opgehaald en ben je benieuwd naar de oplossing? We helpen je graag een handje.

Weekend van de Wetenschap 2018

Met ruim 3000 bezoekers en meer dan 50 activiteiten beleefde de Universiteit Utrecht in 2018 een succesvolle editie. Bekijk de video-impressie.

Video-impressie van het programma van 2018 (film: Jarno Verhoef)

De activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 oktober worden mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds