De aard van werk verandert; innovatie, digitalisering, en globalisering beïnvloeden het werkend bestaan van mensen. Deze maatschappelijke verandering biedt kansen en brengt uitdagingen met zich mee voor de organisatie van werk. De maatschappij als geheel kan baat hebben bij deze verandering, maar tegelijkertijd kan er een tweedeling ontstaan (bijvoorbeeld op gebied van sekse, leeftijd, sociale klasse, of etniciteit) waarin sommigen meer profiteren dan anderen in hun werk, baankansen en werk-privé balans.

Het verbinden van wetenschap en maatschappij

Als Hub is het ons doel om nieuwe empirische en theoretische inzichten te ontwikkelen op het gebied van werk-gerelateerde maatschappelijke uitdagingen. Tegelijkertijd fungeren we als platform waar organisaties en wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar kunnen samenwerken. Dit biedt beleidsmakers en bestuurders de kans wetenschappelijke kennis te vergaren en toe te passen.

De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over de oorzaken en consequenties van innovatie, globalisering op het werkend bestaan van mensen, organisatie, markten en publieke instellingen.  

Sluit aan bij de Hub

Als Hub streven we resultaten na die de maatschappij, werknemers, families en organisaties bij deze uitdagingen verder helpen. We nodigen u graag uit om aan te sluiten bij onze groep.

Als u interesse heft om aan te sluiten bij ons groeiende netwerk van beleidsmakers, professionals en wetenschappers, neem dan contact met ons op door Thomas Martens een bericht te sturen.

Nieuws

Ziek thuis op de bank onder een dekentje
12 september 2018
Er is sterk bewijs dat werknemers zowel op negatieve als positieve prikkels reageren, die verzuim verminderen, schrijft Wolter Hassink in IZA World of Labor.
Eva Knies
3 september 2018
Wat zegt de wetenschap over werkplezier na de vakantie? Eva Knies, hoogleraar Strategisch Human Resource Management over motivatie, zingeving en plannen maken.
demonstranten voor gelijke rechten
15 mei 2018
Linda Senden, Belle Derks, Rosemarie Buikema en Maarten Goos gaan hun kennis delen met het bedrijfsleven en beleidsmakers in engagement groups van de OESO.
RSS

Agenda

2
sep
2 september 2019 16:00 - 17:15
De viering van de Opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht vindt plaats op 2 september 2019 in de de Domkerk.
RSS

Institutions for Open Societies

Future of Work is een van de vijf nieuwe Hubs van het strategisch thema Institutions for Open Societies (IOS) van de Universiteit Utrecht. Het strategisch thema is een interdisciplinair onderzoeksgebied gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld. Binnen de IOS-Hubs worden excellent onderzoek en maatschappelijke thema's bijeen gebracht, door samenwerking van onderzoekers uit verschillende disciplines en maatschappelijke en private partners. Naast Future of Work zijn er de volgende IOS-Hubs: