Over 'Future of Work'

De aard van werk verandert; innovatie, digitalisering, en globalisering beïnvloeden het werkend bestaan van mensen. Deze maatschappelijke verandering biedt kansen en brengt uitdagingen met zich mee voor de organisatie van werk. De maatschappij als geheel kan baat hebben bij deze verandering, maar tegelijkertijd kan er een tweedeling ontstaan. Bijvoorbeeld op gebied van sekse, leeftijd, sociale klasse, of etniciteit. Profiteren sommigen meer dan anderen van baankansen, innovatie en veranderingen in werk-privé balans?

Future of Work is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over de oorzaken en consequenties van innovatie, globalisering op het werkend bestaan van mensen, organisatie, markten en publieke instellingen.  

Het platform is onderdeel van Institutions for Open Societies, één van de vier onderzoeksexpertises van de Universiteit Utrecht.

Actueel

 • Nieuws

  RSS Meer nieuws
 • Agenda

  • Pop-Up bijeenkomst: Transitions to Work

   tot
   De pop-up meeting Transitions to Work is een kans om samen te komen uit verschilende disciplines en een internationale expert te horen over dit thema.
  • De toekomst van de democratie

   tot
   Overal ter wereld staan democratische instellingen onder druk. We nodigen je graag uit op de 'Institutions for Open Societies Community Day' om met ons over dit onderwerp na te denken en te discussiëren: Wat is de toekomst van democratie? Hoe kunnen we formele en informele regels, organisaties en netwerken nieuw leven inblazen om democratisering te waarborgen en te versterken?
  RSS Meer agenda