Nieuwe kansen en uitdagingen voor de organisatie van werk

De aard van werk verandert; innovatie, digitalisering, en globalisering beïnvloeden het werkend bestaan van mensen. Deze maatschappelijke verandering biedt kansen en brengt uitdagingen met zich mee voor de organisatie van werk. De maatschappij als geheel kan baat hebben bij deze verandering, maar tegelijkertijd kan er een tweedeling ontstaan. Bijvoorbeeld op gebied van sekse, leeftijd, sociale klasse, of etniciteit. Profiteren sommigen meer dan anderen van baankansen, innovatie en veranderingen in werk-privé balans?

De Future of Work Hub is een platform waar wetenschappers, organisaties en beleidsmakers samen maatschappelijke vragen beantwoorden over de oorzaken en consequenties van innovatie, globalisering op het werkend bestaan van mensen, organisatie, markten en publieke instellingen.  

Nieuws

Uitreiking Spinozapremie 2019 © NWO, fotografie: Bram Saeys
2 oktober 2019
Economisch historicus Bas van Bavel nam vandaag de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap in ontvangst.
17 september 2019
Promovenda Jenny Huijs heeft onderzoek gedaan naar mentaal pensioen: werknemers die fysiek aanwezig, maar mentaal afwezig zijn.
bureau met pc, tablet, smartphone
5 augustus 2019
De Future of Work Hub start een grootschalig onderzoek binnen de Rijksoverheid opgezet naar de invloed van digitalisering.
RSS

Agenda

18
okt
18 oktober 2019 12:00 - 18:00
Digitalisering, flexibel werken, kwetsbare werknemers, de rol van instituties en actoren bij het stimuleren van "fatsoenlijk" en zeker, versus onzeker werk.
19
feb
19 februari 2020 09:00 - 18:00
Er wordt een grote Future of Work conferentie gehouden aan de Universiteit Utrecht, georganiseerd door studievereniging ECU '92 en de Future of Work hub.
31
aug
31 augustus 2020 15:45 - 17:15
De viering van de Opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht vindt plaats op 31 augustus 2020 in de de Domkerk.
RSS