Video's Future of Work Seminar Series

Onderzoekers van de Future of Work hub geven vanuit wetenschappelijke onderzoek hun kijk op een actueel thema.

Veel aandacht gaat naar het binnenhalen van collega’s met een diverse achtergrond, maar hoe behoud je ze? Wetenschappers Jojanneke van der Toorn en Eva Jaspers delen kennis uit onderzoek en praktische tips rondom diversiteit en inclusie in organisaties, in deze Future of Work video. Dr. Eva Jaspers is socioloog aan de Universiteit Utrecht en bestudeert onder meer informele netwerken en uitsluiting. Prof. dr. Jojanneke van der Toorn is bijzonder hoogleraar LGBT+ Workplace Inclusion aan de Universiteit Leiden en sociaal- en organisatiepsycholoog aan de Universiteit Utrecht.

De invloed van een scheiding op het functioneren van werknemers is groot en echtscheiding komt veel voor. Wat weten we uit wetenschappelijk onderzoek? Esther Kluwer, bijzonder hoogleraar Duurzame relaties en welzijn aan de Radboud Universiteit en in Utrecht verbonden aan de vakgroep Sociale, Gezondheids- & Organisatie Psychologie deelt kennis en advies voor organisaties en beleidsmakers.

Like many other European countries, the Netherlands has staff shortages in many fields. How do you attract people who want to work here? How do you ensure they use their full knowledge and potential? Marcel Lubbers and Verena Seibel share findings from recent research and give practical tips for HR professionals and policy makers. Marcel Lubbers is professor of Interdisciplinary Social Science at Utrecht University and leads the European Research Centre on Migration and Ethnic Relations (ECOMER). Dr. Verena Seibel is an Assistant Professor at the Utrecht University, her research is focused on the processes of migrants' adaptation to the host society.

Een nudge is een vriendelijk duwtje in de goede richting, terwijl je wel keuzevrijheid houdt. Hoe kunnen we dit toepassen voor gedragsverandering op het werk? Onderzoekers Lars Tummers en Marleen Gillebaart delen hun bevindingen in deze video van de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht.
Lars Tummers is is hoogleraar Bestuurs- en Organisatiewetenschap, in het bijzonder Publiek Management en Gedrag. Marleen Gillebaart is universitair docent en onderzoeker binnen de afdeling Sociale, Gezondheids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht.

Er zijn in Nederland zo’n 220.000 mensen die werken, maar onvoldoende inkomen en bestaanszekerheid hebben om rond te komen. Sonja Bekker, onderzoeker Europees Sociaal Beleid deelt wetenschappelijke inzichten over de oorzaken en adviezen om hier wat aan te doen.
De Universiteit Utrecht doet mee aan een Europees project, Working Yet Poor, dat dit onderwerp in zes landen bestudeert. Het doel is om maatregelen bij overheden voor te stellen om het probleem van werkende armen aan te pakken. Sonja Bekker is verbonden aan de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht.

Begin 2025 moeten er in totaal 125.000 banen zijn bijgekomen in Nederland voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat heeft het kabinet afgesproken met sociale partners een aantal jaar geleden. In het bedrijfsleven gaat het goed, maar bij de overheid blijkt het moeilijk om deze banen te creëren. Wat werkt goed en wat werkt niet bij het aannemen en samenwerken met collega’s met een beperking?
Onderzoekers Rik van Berkel (Bestuurs- en organisatiewetenschappen) en Jan Fekke Ybema (Arbeids- en Organisatiepsychologie) beiden verbonden aan de Universiteit Utrecht, delen hun kennis.

Wat weten we uit wetenschappelijk onderzoek over het lichamelijk en mentaal fit blijven van mensen in organisaties? Aan het woord onderzoekers Evelien van Leeuwen (Human Resource Management en Arbeids-en Organisatiepsychologie en socioloog Anne van der Put, die welzijn en gezondheid van werknemers onderzoekt.

Opstarten na de vakantie

Marijntje Zeijen, Msc

Onderzoekers over motivatie, prestaties en welbevinden op het werk en de effecten van vakantie. Aan het woord: prof. dr. Toon Taris hoogleraar arbeidsmotivatie en Marijntje Zeijen, Msc, promovendus en onderzoeker welzijn en prestaties. Bieden verbonden aan de Universiteit Utrecht.

Vrouwen in de top

Prof. dr. ir. Tanja van der Lippe

Twee van onze onderzoekers delen wetenschappelijke inzichten over de uitdagingen voor vrouwelijke leiders. Ze vertellen over de kansen van vrouwen om in de top te komen, over wettelijke vrouwenquota en ze geven adviezen aan beleidsmakers en professionals. Aan het woord: prof. dr. ir. Tanja van der Lippe, hoogleraar sociologie aan de Universiteit Utrecht, verbonden aan de Future of Work hub en dr. Chantal Remery, Assistant professor, Utrecht University School of Economics.

De belofte van data

Prof. dr. ir. Hajo Reijers

Wat zijn de kansen van data om ons werk te verbeteren, gemakkelijker en plezieriger te maken? Aan het woord: Hajo Reijers, hoogleraar Business Process Management and Analytics en Saskia Haitjema, arts en onderzoeker van het Centraal Diagnostisch Laboratorium van het UMC Utrecht.

Werk in tijden van corona

Eva Knies en Mara Yerkes geven vanuit onderzoek hun kijk op de impact van corona op werk en lessen voor de toekomst. Eva Knies is hoogleraar Strategisch Human Resource Management en Mara Yerkes is universitair hoofddocent Interdisciplinaire sociale wetenschap, beiden aan de Universiteit Utrecht. Mara Yerkes leidt ook het landelijke COGIS-NL onderzoek, voluit: the Covid19 Gender (In)equality Survey Netherlands study.

De Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021

Wat zeggen de verschillende verkiezingsprogramma's over de arbeidsmarkt? Wat zijn de uitdagingen voor het nieuwe kabinet op het gebied van werk? Hoogleraar Arbeidseconomie Joop Schippers en Stefanie Beyens, universitair docent Public governance & management delen hun kijk én wetenschappelijke inzichten, in deze video.