(Inter)nationaal kenniscentrum voor diergeneesmiddelen

De Apotheek Diergeneeskunde is in Nederland de enige apotheek die is toegespitst op diergeneesmiddelen. Het is in Nederland ook de enige bereidende apotheek op dit vlak. Dankzij deze unieke eigenschappen vervult de Apotheek Diergeneeskunde ook een functie als (inter)nationaal kenniscentrum voor diergeneesmiddelen.

Instructievideo: Toedienen van een tablet bij de kat (vloeibare snack)

Kijk hier hoe u het beste een tablet kan toedienen aan uw kat in vloeibare voeding of klik op de link voor meer instructievideo's van medicijnen

Een kijkje in de apotheek

Altijd al benieuwd naar wat de apotheek doet en wat er gebeurt nadat een dierenarts een recept uitschrijft? In dit filmpje van de Apotheek faculteit Diergeneeskunde, wordt u meegenomen langs alle afdelingen en processen van de apotheek. Van het onderwijs dat wordt gegeven aan de toekomstige dierenartsen, naar het helpen van patiënteigenaren aan de balie, tot aan de bereiding van geneesmiddelen op de productieafdeling. Alles komt aan bod. 

 • Nieuws

  • Veilig omgaan met diergeneesmiddelen
   Nieuws
   In elke dierenartsenpraktijk en bij de diereigenaar thuis wordt meer of minder frequent diergeneesmiddelen klaargemaakt voor gebruik. Bij deze handeling bestaat de kans dat de medewerker of eigenaar wordt blootgesteld aan de werkzame stof in het diergeneesmiddel.
  • Desmopressine 0,1mg/ml oogdruppels beschikbaar
   Nieuws
   Apotheek faculteit Diergeneeskunde heeft een desmopressine 0,1mg/ml oogdruppel flacon van 5ml ontwikkeld. Deze is vanaf heden beschikbaar via het online aanvraagformulier op de website. Een flacon van 5ml kost € 38,08 (excl BTW en evt verzendkosten).
  • Verkrijgbaarheid Minrin neusdruppels
   Nieuws
   Apotheek faculteit Diergeneeskunde heeft momenteel helaas GEEN voorraad van de Minrin neusdruppels.
  RSS Veilig omgaan met medicijnen