In verband met Sinterklaas is de apotheek op maandag 5 december geopend van: 8:30 - 15:15.

(Inter)nationaal kenniscentrum voor diergeneesmiddelen

De Apotheek Diergeneeskunde is in Nederland de enige apotheek die is toegespitst op diergeneesmiddelen. Het is in Nederland ook de enige bereidende apotheek op dit vlak. Dankzij deze unieke eigenschappen vervult de Apotheek Diergeneeskunde ook een functie als (inter)nationaal kenniscentrum voor diergeneesmiddelen.

Instructievideo: Toedienen medicatie bij vogels

Kijk hier hoe u het beste medicatie kunt toedienen bij uw vogel of klik op de link voor meer instructievideo's van medicijnen

Een kijkje in de apotheek

Altijd al benieuwd naar wat de apotheek doet en wat er gebeurt nadat een dierenarts een recept uitschrijft? In dit filmpje van de Apotheek faculteit Diergeneeskunde, wordt u meegenomen langs alle afdelingen en processen van de apotheek. Van het onderwijs dat wordt gegeven aan de toekomstige dierenartsen, naar het helpen van patiënteigenaren aan de balie, tot aan de bereiding van geneesmiddelen op de productieafdeling. Alles komt aan bod. 

 • Nieuws

  • Amantadine

   Nieuws
   Amantadine mag niet meer veterinair worden toegepast als gevolg van artikel 37 (Verordening (EU) 2019/6) en wordt daarom niet meer afgeleverd aan externe praktijken.
  • Doxycycline 10 mg/ml drank

   Nieuws
   De magistrale doxycyline 10 mg/ml drank van Apotheek faculteit Diergeneeskunde verdwijnt uit het assortiment.
  • Verandering nieuwe regelgeving (2022)

   Nieuws
   Hier vind je informatie over de verandering rondom wet- en regelgeving sinds 28-1-2022 voor diergeneesmiddelen
  RSS Veilig omgaan met medicijnen