Herhaalmedicatie

Op deze pagina kunt u als eigenaar een medicijn voor uw (huis)dier aanvragen waar nog een herhaling van aanwezig is bij Apotheek faculteit Diergeneeskunde. In de meeste gevallen kunt u deze informatie terugvinden op het etiket van de apotheek en is te herkennen aan zinnen als "U kunt nog 4x 20 ml herhalen", "Nog 300 stuks te herhalen".

Klik voor het herhaalmedicatie formulier

Nieuw voorschrift UKG/UKP

Heeft u geen herhalingen meer, dan kunt u contact opnemen het UKG/UKP voor een nieuw voorschrift (voorheen 'recept'). Zie de contactgegevens hieronder.

Universiteitskliniek Gezelschapdieren (UKG)

030 – 253 9411

receptieukg@uu.nl

 

Universiteitskliniek Paard (UKP)

030 – 253 1111

(niet bereikbaar tussen 12:30-13:30)

ukp@uu.nl

Nieuw voorschrift: eigen dierenarts

Is de medicatie voorgeschreven door uw eigen dierenarts, dan kunt u hen vragen om het formulier 'Diergeneeskundig voorschrift' in te vullen. Hiermee kunnen zij een nieuw voorschrift voor u uitschrijven en dat voorschrift komt rechtstreeks bij Apotheek faculteit Diergeneeskunde. De dierenarts kan hierop ook aangeven dat de medicatie een x aantal keer herhaald mag worden. Herhalingen kunnen maximaal voor 1 jaar uitgeschreven worden, daarna vervalt het voorschrift. Voor meer informatie over de geldigheid van een diergeneeskundig voorschrift, verwijzen wij u  

Twijfel?

Bij twijfel kunt u het formulier invullen en dan krijgt u vanzelf een antwoord of er nog wel of geen herhalingen voor uw (huisdier) beschikbaar zijn.