Bijsluiters

De bijsluiters op deze pagina zijn bedoeld voor dierenartsen. Bent u diereigenaar? Dan verwijzen we u graag naar www.diergeneeskunde.nl.

Soorten bijsluiters

De Apotheek Diergeneeskunde verstrekt vier soorten bijsluiters:

  1. bijsluiters voor geregistreerde diergeneesmiddelen. Voor deze producten leveren wij bij afgifte een (kopie van de) bijsluiter van de fabrikant mee.
  2. bijsluiters voor geneesmiddelen die geregistreerd zijn voor gebruik bij de mens, maar die ook bij dieren worden toegepast. Voor deze middelen stelt de Apotheek Diergeneeskunde zelf bijsluiters op, die informatie geven over de toepassing van het middel bij een dier.
  3. bijsluiters voor buitenlandse diergeneesmiddelen die wij importeren. Het gaat om de vertaling van de oorspronkelijke bijsluiter.
  4. bijsluiters voor producten die door de Apotheek Diergeneeskunde zelf worden gemaakt. Ook deze bijsluiters zijn door de Apotheek Diergeneeskunde zelf opgesteld.

Op deze pagina staan de links naar een deel van de bijsluiters uit categorie 1 en alle bijsluiters uit categorie 2, 3 en 4. Dit zijn deels commerciële bijsluiters. Verder de door de apotheek opgestelde bijsluiters van eigen bereidingen, van geïmporteerde diergeneesmiddelen en van humane geneesmiddelen die bij dieren worden toegepast.