Bijsluiters

A t/m C   D t/m F   G t/m J   K t/m M   N t/m P   Q t/m T   U t/m Z

Apotheek Diergeneeskunde verstrekt geneesmiddelen voor dieren op recept en middelen die zonder recept verstrekt mogen worden. Belangrijke informatie over de geneesmiddelen die verstrekt worden, kunt u vinden in de bijsluiter. Een deel van deze bijsluiters zijn door de Apotheek Diergeneeskunde met zorg opgesteld voor patiënteigenaren en professionals. Dit zijn geen formele bijsluiters en vervangen de bijsluiters van het geregistreerde product niet. 

Bij twijfel of als u een bijwerking wilt melden van één van onze producten, neem contact op via het online vragen- & meldingsformulier. 

Soorten bijsluiters

Apotheek Diergeneeskunde verstrekt vier soorten bijsluiters:

 1. Bijsluiters voor geregistreerde diergeneesmiddelen. Voor deze producten leveren wij een (kopie van de) bijsluiter van de fabrikant.
 2. Bijsluiters voor producten die door de Apotheek Diergeneeskunde zelf worden gemaakt. Deze informele bijsluiters zijn door de Apotheek Diergeneeskunde zelf opgesteld en geven informatie over het gebruik, de dosering en de samenstelling van het product.
 3. Bijsluiters voor geneesmiddelen die geregistreerd zijn voor gebruik bij de mens, maar die ook bij dieren worden toegepast. Deze informele bijsluiters worden ook door de Apotheek Diergeneeskunde zelf opgesteld en geven informatie over de toepassing van het middel bij een dier.
 4. Bijsluiters voor buitenlandse diergeneesmiddelen die de apotheek importeert. Het gaat om de vertaling van de oorspronkelijke bijsluiter.

  Bijsluiters op onze website

  Op deze pagina staan alle bijsluiters van categorie 2 t/m 4. Dit zijn de door de apotheek opgestelde bijsluiters van eigen bereidingen, van geïmporteerde diergeneesmiddelen en van humane geneesmiddelen die bij dieren worden toegepast. Van categorie 1 is een deel van de bijsluiters opgenomen.

  Professionals

  Bent u een professional en zoekt u een bijsluiter voor een middel dat hier niet tussen staat? De rest van de bijsluiters voor geregistreerde diergeneesmiddelen zijn raad te plegen via de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG-meb).