Patiënteigenaren

De Apotheek Diergeneeskunde is in Nederland de enige apotheek die volledig is toegespitst op diergeneesmiddelen. Hier worden geneesmiddelen voor dieren bereid, gekeurd, verstrekt op patiëntnaam én verzonden naar (praktijken in) binnen- en buitenland. Bij de apotheek is veel kennis en ervaring aanwezig rondom diergeneesmiddelen. De apotheek geldt dan ook als het kenniscentrum voor diergeneesmiddelen in Nederland.

De Apotheek Diergeneeskunde werkt ook mee aan de ontwikkeling van diergeneesmiddelen en is daarmee betrokken bij onderzoek dat in de klinieken van het Universitair Dierenziekenhuis wordt uitgevoerd. Voor meer informatie over de klinieken en centra van de faculteit Diergeneeskunde kunt u terecht op de website van het dierenziekenhuis www.diergeneeskunde.nl. 

Bereiden

De apotheek voorziet in de behoefte van diergeneesmiddelen die onmisbaar zijn in de veterinaire praktijk, maar:

  • niet commercieel verkrijgbaar zijn
  • niet in de gewenste vorm, sterkte of verpakkingsgrootte beschikbaar zijn
  • of voor onderzoeksdoeleinde nodig zijn 

Verstrekken

Het verstrekken van geneesmiddelen voor dieren kan op verschillende manieren.

  1. U bent bij uw dierenarts of bij een dierenarts van het Universitair Dierenziekenhuis geweest en er is een recept voor uw (huis)dier uitgeschreven.
  2. U heeft telefonisch een nieuw herhaalrecept aangevraagd bij de voorschrijvende dierenarts.
  3. U heeft nog een geldig recept bij ons in het systeem staan met herhalingen.  
  4. U heeft een geneesmiddel nodig waar geen recept voor nodig is. Deze geneesmiddelen kunt u zelf aanvragen per mail, via de telefoon of gewoon kopen aan de balie. 

Levering aan patiënteigenaren & praktijken  

Niet alleen patiënteigenaren kunnen bij ons de geneesmiddelen voor hun (huis)dier aanvragen. Ook dierenartsen uit dierenartspraktijken, het Universitair Dierenziekenhuis én dierentuinen, maken gebruik van onze geneesmiddelen. Dit zijn niet alleen dierenartsen in Nederland, maar ook uit het buitenland. De geneesmiddelen kunnen daarom niet alleen afgehaald worden in de apotheek, maar worden op verzoek ook bezorgd.

Als eigenaar kunt u ook gebruik maken van deze dienst, mits u een herhaalrecept bij ons in het systeem heeft of uw dierenarts hiervoor ons receptformulier invult. Hierop zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing. 

Vragen?

Heeft u een vraag, stelt u deze dan bij voorkeur via het online vragen- & meldingsformulier. Wij doen ons best om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Gemiddeld heeft u binnen één werkdag al antwoord!

Klik hier voor onze overige contactgegevens en onze openingstijden

Instructies & bijsluiters

Bent u op zoek naar informatie over ontvangen geneesmiddelen of over hoe u het beste geneesmiddelen kan toedienen aan uw (huis)dier, kijk dan op onze bijsluiter pagina of bekijk één van onze met zorg gemaakte instructievideo's.