Aanvragen & Voorschriften

Aanvragen en Diergeneeskundige voorschriften. Wat is het verschil?

Verandering werkwijze

Beveiliging aanvraagformulieren & prijslijst

Sinds 1 januari 2022 zijn de aanvraagformulieren (OD aanvraag & Formulier diergeneeskundig voorschrift) beveiligd met een wachtwoord. Deze keuze is gemaakt om het plaatsen van aanvragen door onbevoegden te voorkomen. Na veel verzoeken is sinds 23 februari 2024 ook de prijslijst beveiligd met ditzelfde wachtwoord.

Voor nieuwe praktijken geldt, dat er eerst een verzoek via het vragenformulier ingediend moet worden. Na het éénmalige interne verificatieproces, zal een mail met instructies worden toegezonden waarna een bestelling kan worden geplaatst. 

Voor vragen kunt u contact opnemen via het vragenformulier.

U kunt uw aanvragen plaatsen via onze online formulieren. Hieronder ziet u welke formulieren wij hebben en waar u ze voor kunt gebruiken. Voor alle formulieren geldt dat als u het formulier éénmaal volledig heeft ingevuld, de keren daarna bij gebruik vanaf dezelfde computer de praktijkgegevens automatisch worden ingevuld. De aanvraagprocedure wordt zo nog eenvoudiger. Door gebruik van onze formulieren kan er geen onduidelijkheid ontstaan over het juiste product (sterkte), de gewenste hoeveelheid (de verpakkingseenheid is eenduidig gedefinieerd) en de benodigde patiëntgegevens. Enkele gegevens hebben wij nodig om binnen de Wet Dieren onze magistrale bereidingen te mogen (laten) afleveren. Dit zijn:

 • naam middel, sterkte en hoeveelheid
 • naam en adresgegevens van de dierenartsenpraktijk
 • naam van de patiënt, diersoort en naam van de eigenaar
Vraag, klacht of bijwerking melden? Klik hier
English instructions? Click here
Prijzen, leveringsvoorwaarden en bezorginformatie

Aanvraagformulier orphan drugs:

Wilt u producten van Apotheek faculteit Diergeneeskunde bestellen voor bezorging aan de praktijk, dus om zelf af te leveren aan de betreffende patiënten, dan kunt u een online aanvraag plaatsen via het formulier aanvraagformulier orphan drugs. Deze producten worden met een algemeen etiket aangeleverd en kunt u vervolgens zelf afleveren aan een patiënteigenaar. 

Voor sommige artikelen in het aanvraagformulier orphan drugs is de patiëntnaam nodig om aflevering mogelijk te maken. Voor deze artikelen komen automatisch velden voor de diersoort en de patiëntnaam tevoorschijn. 

Aanvraagformulier orphan drugs

Formulier diergeneeskundig voorschrift

U kunt naast een bestelling voor op de praktijk nu ook een online diergeneeskundig voorschrift indienen voor rechtstreekse levering aan de patiënt(eigenaar) via het formulier diergeneeskundig voorschrift. In dit geval kan de patiënteigenaar het diergeneesmiddel in de Apotheek faculteit Diergeneeskunde afhalen of zal het diergeneesmiddel aan huis bezorgd worden bij de eigenaar door onze externe pakketdienst. Ook de facturatie vindt rechtstreeks aan de eigenaar plaats!

Om rechtstreekse levering aan de eigenaar/het dier mogelijk te maken, hebben wij naast de bovenstaande gegevens ook nog het gebruik nodig, zodat wij dit op het etiket voor de patiënteigenaar kunnen vermelden. 

Formulier diergeneeskundig voorschrift

  Mocht u de gewenste artikelen helemaal niet in de scrollijsten kunnen vinden, dan kunt u deze vermelden bij de ‘overige producten’.

  Orphan drugs

  De producten die de Apotheek Diergeneeskunde distribueert zijn niet-geregistreerde middelen die niet in de handel zijn en niet magistraal te bereiden zijn door dierenarts of openbare apotheek (zgn. 'orphan drugs'). Dit zijn met name middelen waarvan de grondstof niet te verkrijgen is of die bereidingstechnisch gecompliceerd zijn. Zodra een veterinair alternatief op de markt komt, stopt de Apotheek Diergeneeskunde met distributie van het betreffende middel.

  Klik op de afbeelding voor het contactformulier