Alumnus van de Maand

Maart 2018: Eva Knies
Eva Knies
Eva Knies (foto: REBO)

Eva Knies (MSc Research in Public Administration and Organizational Science, 2007) is per 1 maart benoemd tot hoogleraar Strategisch Human Resource Management bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie aan de Universiteit Utrecht.

Hiermee is Knies de eerste alumna Bestuurs- en Organisatiewetenschap sinds de start van de studie in 2000 die hoogleraar bij haar eigen opleidingsinstituut is geworden. In haar werk als onderzoeker zoekt ze de verbinding met het onderwijs en de zorg en zal ze de band met de Future of Work hub van de Universiteit Utrecht versterken. Ook is ze associate editor van the International Journal of Human Resource Management. Tijdens de Universiteitsdag 2018 verzorgt ze een lezing over robotisering en de arbeidsmarkt.

Februari 2018: Hafida Abahai
Hafida Abahai
Hafida Abahai (foto: Weber Shandwick)

Hafida Abahai (Algemene Sociale Wetenschappen, 2003) is CEO bij de Nederlandse vestiging van het toonaangevende communicatie- en pr-bureau Weber Shandwick.

Afgelopen maand werd ze door het platform Communicatie Online uitgeroepen tot een van de tien jonge communicatietoppers die de toekomst van het vak bepalen. Al sinds haar afstudeerstage op haar 21e werkt Abahai in het communicatie- en pr-vak. In 2014 begon ze met werken voor Weber Shandwick. 

Abahai werkte met merken als Grolsch en Sony en leidt momenteel campagnes voor Mondelez, Philips TV en Unilever. Meer lezen over haar werk kan via haar Twitter-account.  

Januari 2018: Maite Vermeulen
Maite Vermeulen
Maite Vermeulen (foto: De Correspondent, via YouTube)

Maite Vermeulen (UCU Liberal Arts and Sciences, 2009) werkt als journaliste bij De Correspondent, waar ze met name over conflictgebieden en ontwikkelingssamenwerking schrijft. Eerder was ze onder meer werkzaam bij NRC.Next.

Afgelopen maand presenteerde ze voor KRO-NCRV het televisieprogramma De Brug, samen met Frank Westerman. Voor deze documentaireserie bezocht ze historisch beroemde bruggen die tegengestelde groepen met elkaar verbinden. Zo reisde ze onder meer naar Mostar (Bosnië) en New Orleans.

De afleveringen van De Brug zijn hier terug te kijken. Een toelichting bij het programma is te lezen op De Correspondent.

 

Bekijk het overzicht van de alumni die werden uitgelicht in 2017.

Bekijk het overzicht van de alumni die werden uitgelicht in 2016.

Bekijk het overzicht van de alumni die werden uitgelicht in 2015.

Idee voor een Alumnus van de Maand? Stuur ons een mail!