Alumni in beeld
212.000+ alumni
Sinds 1636 zijn veel studenten afgestudeerd aan onze universiteit. Ieder jaar komen daar ruim 10.000 bij. Na een feestelijke diploma-uitreiking gaat iedereen zijn eigen weg. Maar wat gebeurt er daarna met onze alumni? Waar gaan ze aan de slag en wat doen zij zoal? Om een tipje van de sluier op te lichten, brengen we onze alumni regelmatig in beeld.
Zelfde studie... andere carrière
Onze alumni komen op allerlei plekken in de maatschappij terecht. Deze keer spreken we Matthijs Graner en Erlen Bruls. Beide studeerde Biologie in Utrecht. Waarom kozen zij voor hun studie en wat doen zij nu qua werk?
Fungi Factory
In Utrecht wordt ieder jaar zo’n 10 miljoen kilo koffiedik weg gegooid. Zonde, want koffieresten zijn nog goed te gebruiken. Fungi Factory, opgericht door vier alumni, gebruiken de koffieresten om oesterzwammen mee te kweken.
Onderzoek Hemofilie
“Mensen met hemofilie moeten verzekerd zijn van goede kwaliteit zorg bij hen in de buurt, met dit onderzoek hoop ik dat voor elkaar te krijgen”
Bericht uit ....... canada
Onze alumni komen van overal vandaan. Deze keer een bericht van Brian Doucet uit Toronto. Hij woonde, studeerde en werkte tussen 2004 en 2017 in Nederland en haalde in Utrecht zijn Master in Sociale Geografie en Planologie en zijn PhD in Stedelijke Geografie.
De loopbaan van ....
Trots op wat al onze alumni bereiken. Deze keer in beeld de loopbaan van Eva González Pérez. Sociaal advocaat die structurele problemen bij de Belastingdienst aan het licht bracht en een belangrijke rol in het toeslagenschandaal speelde.
Co-assistenten vragen in podcast artsen hemd van het lijf
Krijgen coassistenten tijdens hun coschappen eigenlijk wel een volledig beeld van wat een specialisme inhoudt? Geneeskundestudenten Doris van der Heijden, Tessa Dinger en Tiara Ringers vinden van niet."Wij leerden dat artsen ook maar mensen zijn".
Alumnus laat meer dan een miljoen euro na
Professor en alumnus laat meer dan een miljoen euro na aan de UU bestemt voor studenten in nood. Professor van der Maas, die op 2 juli 2020 overleed, benoemde het Utrechts Universiteitsfonds tot zijn enige erfgenaam.