Aankomende evenementen

 • Agenda

  • Faculty Club - Trilogie van de Rechtsstaat deel 2

   tot
   De rechtsstaat en Europa – in aanloop naar de Europese verkiezingen. Tijdens deel 2 van de Trilogie van de rechtsstaat richten juristen Hanneke van Eijken (eerste hoogleraar op de Alex Brenninkmeijer wisselleerstoel) en Pauline Phoa (universitair docent) hun aandacht op de rechtsstaat en Europa.
  • Filmreeks Science & Fiction: De acht bergen

   tot
   USBO en Louis Hartlooper Complex vertonen 'De acht bergen' (2022) met een inleiding van Sebastiaan Princen.
  • Breaking Science 2024 - finale

   tot
   Welke startende onderzoeker vertelt in 3 minuten het meest overtuigende wetenschappelijke verhaal?
  • SCORE presenteert: 'Nieuw Licht' in ZIMIHC Theater Wittevrouwen

   tot
   Met haar vijfjarig bestaan laat SCORE licht schijnen op zichzelf: wat is SCORE en wat drijft hen? In ‘Nieuw Licht’ zingen ze met overtuiging recht de harten van het publiek in.
  • Sharing Days: Een groenere campus: hoe doe je dat?

   tot
   Biodiversiteit is een van de grootste uitdagingen van onze tijd! De Universiteit Utrecht kan met haar ligging tussen verschillende natuurgebieden een cruciale rol spelen in de versterking van de biodiversiteit. Ben je benieuwd wat de UU doet om de biodiversiteit te bevorderen?
  • Sharing Days: Bezoek de schatkamer van de wetenschap

   tot
   Ontdek de rol van de bibliotheek in de huidige (digitale) tijd, snuffel rond in de depots en leer alles over het bijzondere gebouw.
  • Sharing Days: Yoga op het gras - 17:00 uur

   tot
   Wil je je werkdag goed afsluiten? Kom dan naar de yogales in de Botanische Tuinen.
  • Sharing Days: Hoe kijk jij naar een paard?

   tot
   Hoe ziet een dierenarts of een paard kreupel loopt? En hoe goed zijn we daar eigenlijk in? Met behulp van een eyetracker proberen we dit in beeld te brengen en de nieuwe generatie dierenartsen nog beter op te leiden! Probeer het zelf tijdens de workshop.
  • Sharing Days: Klimworkshop start 17:00 uur

   tot
   Wil jij de hoogste klimwand van Midden-Nederland beklimmen? Dat kan! Onder begeleiding van een ervaren instructeur leer je de basis van het klimmen en zekeren, terwijl je geniet van de frisse lucht. Ideaal voor beginners, maar ook geschikt om jouw klimvaardigheden te verbeteren.
  • Sharing Days: Yoga op het gras - 18:00 uur

   tot
   Wil je je werkdag goed afsluiten? Kom dan om 18:00 uur naar de yogales in de Botanische Tuinen.
  • Sharing Days: Slimme planten

   tot
   Planten zijn stevig op één plek geworteld en lijken weinig opties te hebben om op hun omgeving te reageren. Zijn ze aan hun lot overgelaten? Wandel met ons door de Botanische Tuinen en ontdek het!
  • Sharing Days: Klimworkshop start 18:30 uur

   tot
   Wil jij de hoogste klimwand van Midden-Nederland beklimmen? Onder begeleiding van een ervaren instructeur leer je de basis van het klimmen en zekeren, terwijl je geniet van de frisse lucht.
  • Sharing Days: Rondleiding door de Evolutietuin (EN)

   tot
   Hij is nu echt (bijna) klaar: de nieuwe Evolutietuin. Hier ontdek je wat (planten)evolutie is en waarom het belangrijk is voor biodiversiteit. Speciaal voor onze alumni geeft tuinmedewerker Connor Smith een rondleiding door dit splinternieuwe tuindeel.
  • Sharing Days: Rondleiding door de Ontdektuin

   tot
   In de Ontdektuin wordt een beroep gedaan op al je zintuigen: er zijn planten om te ruiken, te zien, te voelen, te proeven en zelfs te horen. Ivo van Capel is tuinchef van dit leerzame tuindeel en weet dus precies wat er te zien is en wat er nu bloeit.
  • Sharing Days: Rondleiding door de Rotstuin

   tot
   De Rotstuin: het hoogste punt, bovenop Fort Hoofddijk, ligt zo’n 12 meter boven de fortgracht. Tuinmedewerker Marloes Adamse vertelt alle ins en outs over de geschiedenis van dit tuindeel, welke bijzondere soorten er te zien zijn en hoe uiteraard wandelen we langs alles wat er op dat moment bloeit.
  • Sharing Days: Lezing Martin Smit over historische ‘zaadlijsten’

   tot
   Sinds jaar en dag delen botanische tuinen overal ter wereld met elkaar welke zaden ze bezitten, zodat ze die onderling kunnen ruilen. Martin Smit is collectiebeheerder en onderzoeker en vertelt vanavond alles over collectiebeheer in de Tuinen en over het bijzondere historische onderzoek hiernaar.
  • Sharing Days: Online alumni talk “What if Trump wins?” door UU professor James Kennedy (EN)

   tot
   Niemand weet het zeker, maar bookmakers geven Donald Trump een goede kans het presidentschap in 2024 te winnen. James Kennedy zal het hebben over de radicale koers die Trump zou kunnen varen met betrekking tot migratie, abortus, de NAVO, China en handel. En hij zal goed kijken naar wat, of wie, hem kan tegenhouden om zijn agenda te verwezenlijken.
  • Sharing Days: Wat we toen al wisten: de geschiedenis van de klimaatcrisis

   tot
   In deze lezing duiken we met hoogleraar en schrijver Geert Buelens de geschiedenis van het klimaatcrisis in. Aan de hand van films, televisieseries, romans, stripverhalen, nieuwsberichten en officiële rapporten uit het jaar 1972 laat Buelens zien wat we toen al wisten over het uitwonen van de wereld, wat we ervan geleerd hebben ook – en wat niet.
  • Sharing Days: Ontdek de kracht van Design Thinking met borrel

   tot
   Wil jij meer leren over Design Thinking om moeilijke vraagstukken aan te pakken en creatief op te lossen? De sessie bestaat uit een combinatie van zelf doen in een reeks oefeningen en samen leren door reflectie op het proces, op basis van de wetenschappelijke literatuur. Sluit de avond goed af met een borrel.
  • Sharing Days: Filmvertoning ‘O Brother, Where Art Thou?’, met inleiding door muziekwetenschapper Michiel Kamp

   tot
   De film O Brother, Where Art Thou? is een satirisch komedie-drama dat zich afspeelt op het platteland van Mississippi in 1937. Muziek speelt een cruciale rol in de film. Muziekwetenschapper Michiel Kamp vertelt je voorafgaand aan de vertoning meer over de muziek.
  RSS

Aan de Universiteit Utrecht worden nog veel meer evenementen georganiseerd, waar ook alumni heel welkom zijn. Neem vooral ook eens een kijkje in de volledige agenda.