Festival Europa is de leukste voorbereiding op de Europese verkiezingen. We gaan Europa bevragen, vieren en kritisch bekijken vanuit cultuur, wetenschap en journalistiek. Iedereen is welkom in de monumentale Bibliotheek Neude in Utrecht, op vrijdag 31 mei van 16.00 tot 23.00. De toegang is gratis. 

Komen luisteren, meepraten en meedenken

Op Festival Europa staan het verhaal en de toekomst van Europa centraal. Met muzikanten, schrijvers, wetenschappers, journalisten en politici. Het festival is vlak voor de verkiezingen van het Europees Parlement op 6 juni. Daarmee willen we Europa zichtbaar maken en op een aantrekkelijke wijze iedereen betrekken bij discussies over de Europese Unie. Kom luisteren, meepraten en meedenken over belangrijke verkiezingsthema's als klimaat, democratie, vrede en veiligheid, sociale (on)gelijkeid. Geniet van al het moois wat kunstenaars te bieden hebben, met een grenzeloze blik op Europa.

Soms lijkt het alsof ‘Europa’ zich alleen in Brussel afspeelt, terwijl de thema’s ons allemaal aangaan. Op dit festival kunnen we over Europa praten op een kritische, creatieve en inspirerende manier.

Initiatiefneemsters Pauline Phoa en Hanneke van Eijken
Universitair docenten en onderzoekers europees recht, Universiteit Utrecht

Het festival wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht, in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht en mede mogelijk gemaakt door het Europees Parlement en het EU Platform van Institutions for Open Societies.

Foto- en filmopnames 

Graag wijzen we je erop dat er tijdens Festival Europa gefotografeerd en gefilmd wordt. Het foto- en filmmateriaal wordt gebruikt voor zowel journalistieke producties als voor promotiemateriaal voor Festival Europa. Vind je het niet prettig om in beeld te komen? Vraag dan aan de fotograaf of videomaker of hij jou niet wil filmen. Dat zullen zij respecteren. Ook kun je achteraf contact opnemen met het Festival Europa team als je niet blij bent met een foto of opname die online staat. Dat kan op festivaleuropa@uu.nl