Impact van de Geesteswetenschappen

Het Centre for the Humanities (CfH) richt haar activiteiten op de maatschappelijke impact van het geesteswetenschappelijke onderzoek. Zij fungeert als discussieplatform en makelaar om onderzoeksactiviteiten te relateren aan maatschappelijke impact.

Voor en van de faculteit

De activiteiten van het CfH betreffen de faculteit in volle breedte, en leveren een bijdrage aan community-vorming.
Het CfH fungeert als intermediair tussen de facultaire gemeenschap en niet-academische partners uit de stad en de regio.
Het CfH organiseert regelmatig debatten rondom actuele thema’s op het snijvlak van wetenschap en maatschappij.

Nieuws

15 juni 2018
In de Movies & Science-serie benaderen we authenticiteit vanuit drie invalshoeken: kunst, natuur en voedsel. Door Studium Generale en Centre for the Humanities.
14 juni 2018
Voor haar Visiting Fellow Programma stelt het Centre for the Humanities (CfH) wederom budget beschikbaar om vier Visiting Fellows uit te nodigen in 2019.
© iStockphoto.com
8 juni 2018
Het Centre for the Humanities is een samenwerkingsverband aangegaan met het Gregorius, waarbij ruim dertig wetenschappers een gastles gaan geven.

Pagina's

RSS

Agenda

Bijvoorbeeld: 09/20/2018
Marjolijn Heemstra. Bron: marjolijnvanheemstra.nl
5 oktober 2018 15:30 - 17:00
Op 5 oktober zal dr. Liesbeth Groot Nibbelink in gesprek gaan met Marjolijn van Heemstra over haar hybride kunstenaarschap.
8 oktober 2018 19:00 - 21:15
Wat vertelt de controversiële restauratie van een wereldberoemd schilderij ons over de identiteit van een kunstwerk? Met dr. Marjolijn Bol (UU).
5 november 2018 19:00 - 21:15
Scènes in natuurdocumentaires worden vaak gemanipuleerd. Hoe authentiek is Werner Herzogs Grizzly Man? Met dr. Kári Driscoll (UU).
RSS