Zelfgemaakt onderwijsmateriaal delen buiten de UU

Wanneer u zelfgemaakt onderwijsmateriaal wilt delen buiten de Universiteit Utrecht, dan moet u weten hoe u dit kunt doen zonder inbreuk te maken op andermans auteursrecht. Bovendien moet u keuzes maken ten aanzien van uw eigen auteursrecht.

Als u zelfgemaakt onderwijsmateriaal wilt delen buiten de Universiteit Utrecht dan raden wij u het volgende aan:

• Kies, om breed hergebruik te bevorderen, een CC0-waiver of een CC-BY- of CC-BY-SA-licentie
  • Indien uw materiaal ook werk van anderen bevat, kijk dan naar eventuele rechten op door u hergebruikt werk. Heeft dit een van de Creative Commons-licenties dan kunt u het opnemen als u zich houdt aan de voorwaarden van de licentie. Heeft dit geen CC-licentie, dan moet u ofwel toestemming vragen bij de rechthebbende, ofwel besluiten het werk niet in uw materiaal op te nemen.

Onderwijsmateriaal opslaan en delen

Het opslaan en delen van onderwijsmateriaal kan in de onderwijsrepository.

Vragen

Heeft u specifieke vragen over het delen van onderwijsmateriaal? Neem contact met ons op.