Filmreeks Science & Fiction: De acht bergen

tot
Filmstill uit De acht bergen: twee mannen op het dak van een berghut

Op vier avonden in mei en juni 2024 vertonen Louis Hartlooper Complex en USBO vier bijzondere films die je aan het denken zetten, met een inleiding door wetenschappers: Europa uitgedaagd. We gaan verder op dinsdag 28 mei 2024 met:

De acht bergen

(Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch, 2022, 147 min.)

Het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen. Ondanks hun verschillen en enkele conflicten, lijkt hun vriendschap en liefde voor de natuur onverwoestbaar.

Pietro en Bruno leren elkaar kennen als tieners, tijdens een vakantie van Pietro’s familie uit Turijn in een zomerhuis in het bergdorpje Grana in Valle d’Aosta. In zijn levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro daarna de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn bergdorp. Ondanks hun totaal verschillende levens, blijven zij met elkaar verbonden.

De Acht Bergen is de verfilming van het beroemde, gelijknamige boek van Paolo Cognetti. Een film over liefde tussen mensen, eenzaamheid, houvast, familierelaties en verknochtheid aan de streek die het visueel indrukwekkend decor voor de film vormt. De film is gemaakt door het Belgische regisseursduo Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) en Charlotte Vandermeersch en won de Juryprijs van het filmfestival van Cannes.

Trailer


Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=VbyABQ-g3GE

Inleiding


Sebastiaan Princen, universitair hoofddocent Bestuur en Beleid in de Europese Unie, verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Hij onderzoekt vraagstukken van internationaal en Europees bestuur.

Kaartjes en meer


Lees meer over deze film, de wetenschappers en de filmreeks op de website. Tickets kun je reserveren en kopen bij filmtheater Louis Hartlooper Complex:

Naar de website van Filmreeks Science & Fiction
Tickets kopen
Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht