Breaking Science 2024 - finale

Utrechts onderzoek in 3 minuten uitgelegd

tot

Tijdens de jaarlijkse wetenschapscommunicatiewedstrijd Breaking Science krijgen startende onderzoekers 3 minuten de tijd om hun onderzoek of een wetenschappelijk concept uit hun vakgebied te pitchen. Wie vertelt het meest overtuigende wetenschappelijke verhaal van 2024?

Kulsum is on stage. With her hands, she makes a gesture to make a point.

Breaking Science wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. We streven ernaar om opkomende onderzoekers te ontdekken die jou kunnen inspireren om de wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken... en dat in een tijdsbestek van slechts 3 minuten!

Finalisten

Tijdens vier heats strijden 32 kandidaten om een plekje in de finale. Na elke heat besluit de jury, bestaande uit een onderzoeker en een wetenschapscommunicator, welke twee winnaars door mogen naar de finale. 

Tijdens de finale beoordeelt een jury alle pitches op inhoud, helderheid en connectie. De winnaar ontvangt €1.500 om te besteden aan het bijwonen van conferenties of zomercursussen.

Aanmoedigen

Kom je ook naar de finale om inspiratie op te doen en de deelnemers aan te moedigen? De finale vindt plaats in de bar van Cultureel Centrum Parnassos (Kruisstraat 201, Utrecht). De avond begint om 19:00 en eindigt rond 21:00.

Impressie van Breaking Science 2022

Begindatum en -tijd
Einddatum en -tijd
Locatie
Bar – Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK, Utrecht
Entree
Gratis
Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Plaatsen zijn beperkt, dus kom op tijd.

Meer informatie
Meer over Breaking Science