Na de opleiding

Met het behalen van een universitair diploma laat je zien dat je over academisch werk- en denkniveau beschikt. Veel ULC-studenten gaan na het behalen van hun bachelor verder met een master om vervolgens de juridische praktijk in te gaan. Op deze pagina hebben we een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Masterprogramma’s in Rechtsgeleerdheid

Het brede bachelorprogramma zorgt ervoor dat je door kunt stromen naar een groot aanbod van aansluitende en verdiepende masterprogramma’s. Voorbeelden van zowel Nederlandstalige als Engelstalige masterprogramma’s in Utrecht zijn:

Mogelijke beroepen

Na het afronden van een masterprogramma, kun je carrière maken bij een advocaten- of notariskantoor, bij het openbaar ministerie of de rechtelijke macht. Ook kun je aan de slag gaan als bedrijfsjurist bijvoorbeeld op de Legal & Compliance afdeling of in een functie bij de overheid, bijvoorbeeld als wetgevingsjurist of medewerker bij een ministerie. Een klein deel van de afgestudeerden kiest voor een niet-juridisch beroep, bijvoorbeeld in het onderwijs of in het bedrijfsleven. Ook kan je kiezen voor een carrière in de wetenschap die start met een promotietraject.