Ervaar de opleiding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van het Utrecht Law College (ULC). Je kan een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je ook de ervaringen van studenten bekijken die zelf de opleiding volgen.

Kom naar de open dag

Tijdens de Open Dagen in november en maart kun je uitgebreid kennismaken met het ULC. Zo zijn er diverse voorlichtingsrondes en een informatiemarkt. 

Volgende Bachelor Open Dagen

Wil je weten of een bacheloropleiding aan de Universiteit Utrecht iets voor jou is? Bezoek onze Bachelor Open Dagen op vrijdag 17 november en/of zaterdag 18 november. Lees meer over de Bachelor Open Dagen in november.

motionmailapp.com

Herinner mij

Klik op de onderstaande button om een e-mail te ontvangen zodra je je kunt aanmelden voor de Bachelor Open Dagen.

Herinner mij

Studenten op Janskerkhof

Een dag meelopen

Weet je na de Open Dag (bijna) zeker dat het Utrecht Law College in Utrecht iets voor jou is? Geef je dan op voor een meeloopdag. Tijdens deze dag krijg je een werkcollege van een docent van het ULC en doe je mee aan een oefenrechtbank. Tussendoor is er de kans om te praten met studenten om te kijken of de studie bij jou past. 

Voor wie?

Je kunt je aanmelden voor de meeloopdag als je in 5 of 6 vwo zit of hbo doet. Als je je aanmeldt, ontvang je een uitnodiging voor de eerstvolgende meeloopdag. Als je nog vragen hebt over de meeloopdag, dan kun je mailen naar student Emma Verbeet (e.s.h.w.verbeet@uu.nl).

Wanneer?

De meeloopdagen worden georganiseerd van oktober tot mei.

Locatie

Janskerkhof 3

Meld je aan voor een meeloopdag

Studievereniging

Het Utrecht Law College heeft twee studieverenigingen, Sirius en Tilia. Zij organiseren allerlei activiteiten. Dat varieert van studiegerichte activiteiten zoals symposia, bedrijfsbezoeken en bedrijvendagen tot ontspannende activiteiten, zoals ontmoetingen en feesten. Daarnaast is er de algemene studievereniging voor alle rechtenstudenten, de JSVU.


U-Talent Masterclasses

Zit je in de bovenbouw van het vwo en ben je op zoek naar extra verdieping? Dan kun je masterclasses volgen bij de Universiteit Utrecht. Masterclasses kunnen helpen bij je studiekeuze of profielwerkstuk. Masterclasses bestaan uit een mengeling van praktisch werk, colleges en/of excursies, waarbij:

  • Je 1 of 2 dagen diep op een bepaald onderwerp in gaat
  • Je scholieren ontmoet met dezelfde interesse
  • Je de universiteit ontdekt
U-Talent Masterclasses

Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten weten natuurlijk als geen ander waarom het Utrecht Law College een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor het ULC hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. 

De uitdaging, verdieping en de kennis die je buiten het vakkenpakket krijgt, samen met het in contact komen met de praktijk, geven mij inspiratie en een doel om naar te streven.

Gamze Yakut, student Utrecht Law College