Ervaar de opleiding

Student Rebecca neemt je mee door de Utrechtse binnenstad

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eerste indruk te krijgen van het Utrecht Law College (ULC). Je kan een open dag bezoeken of je opgeven voor een meeloopdag. Daarnaast kan je ook de ervaringen van studenten bekijken die zelf de opleiding volgen.

Kom naar de open dag

Tijdens de open dagen in november en maart kun je uitgebreid kennismaken met het ULC. Zo zijn er diverse voorlichtingsrondes en een informatiemarkt. 

Wanneer?

De volgende Bachelor Open Dag waar je kunt kennismaken met deze opleiding is op zaterdag 16 november (op locatie).

Ongeveer 2.5 week van tevoren maken we het programma bekend.

HOUD MIJ OP DE HOOGTE

Kom een dag meelopen

Weet je na de open dag (bijna) zeker dat het Utrecht Law College in Utrecht iets voor jou is? Geef je dan op voor een meeloopdag. Tijdens deze dag krijg je een werkcollege van een docent van het ULC en doe je mee aan een oefenrechtbank. Tussendoor is er de kans om te praten met studenten om te kijken of de studie bij jou past. 

Voor wie?

Je kunt je aanmelden voor de meeloopdag als je in 5 of 6 vwo zit of hbo doet. Als je je aanmeldt, ontvang je een uitnodiging voor de eerstvolgende meeloopdag. Als je nog vragen hebt over de meeloopdag, dan kun je mailen naar meeloopdagen.ulc@uu.nl
Let op: de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid heeft een eigen meeloopdag.

Wanneer?

De meeloopdagen worden georganiseerd van oktober tot en met april.

Locatie

Janskerkhof 3

Meld je aan voor een meeloopdag

Studievereniging

Het Utrecht Law College heeft twee studieverenigingen: Sirius en Tilia. Zij organiseren allerlei activiteiten. Dat varieert van studiegerichte activiteiten zoals symposia, bedrijfsbezoeken en bedrijvendagen tot ontspannende activiteiten, zoals ontmoetingen en feesten. Sirius en Tilia hebben beiden een eigen studieruimte op de onderwijslocatie aan het Janskerkhof waar je kunt studeren en opdrachten (met medestudenten) kunt voorbereiden. Daarnaast is er de algemene studievereniging voor alle rechtenstudenten: de JSVU


Dit is wat onze studenten zeggen

Onze eigen studenten kunnen je natuurlijk als geen ander vertellen waarom het Utrecht Law College een goede keuze is. Hieronder lees je waarom zij voor het ULC hebben gekozen en wat de studie zo uniek maakt. 

De uitdaging, verdieping en de kennis die je buiten het vakkenpakket krijgt, samen met het in contact komen met de praktijk, geven mij inspiratie en een doel om naar te streven.

Gamze Yakut, student Utrecht Law College