De (Nederlandstalige) honoursopleiding het Utrecht Law College (ULC) is kleinschalig, verdiepend en uitdagend onderwijs voor rechtenstudenten. Het ULC is een hechte onderwijsgemeenschap waar docenten en studenten elkaar goed kennen en van elkaar leren. De opleiding duurt drie jaar en bestaat uit vakken uit het algemene rechtenprogramma en specifieke honoursvakken. Zo maak je bijvoorbeeld zelf een podcast over een strafrechtelijk onderwerp en volg je een oefenrechtbank.

Extra uitdaging

Je neemt ook deel aan extra ULC-activiteiten, zoals avondcolleges (over bijvoorbeeld ruimterecht, oorlogsrecht of digitalisering en recht) en je zet je verworven academische kennis en/of vaardigheden in voor de samenleving door vrijwilligerswerk te doen. Daarnaast ben je actief in één van de studieverenigingen van het ULC: Sirius of Tilia. Studenten van het ULC zijn zich bewust van hun maatschappelijke rol als jurist in wording. Het ULC heeft een sterke verbinding met de praktijk (o.a. advocatuur, rechtspraak, ministeries en maatschappelijke organisaties).

Onderwijs van hoge kwaliteit op een mooie locatie

Het Utrecht Law College is gevestigd in de Utrechtse binnenstad aan het Janskerkhof. Het monumentale oude pand beschikt over alle moderne faciliteiten, lichte onderwijsruimtes en veel studieplekken om alleen of samen te studeren. Daar krijg je kleinschalig en interactief onderwijs, gegeven door enthousiaste en ervaren docenten met oog voor de praktijk. De studieverenigingen Sirius en Tilia hebben hier een eigen studieruimte waar je kunt studeren en opdrachten met medestudenten kunt voorbereiden.

Studie in Cijfers

Wil je deze studie vergelijken met het landelijk gemiddelde van deze opleiding? Bekijk de resultaten van Studie in Cijfers. Bron: Studiekeuze123

Studenten op Janskerkhof

In het kort

Diploma: 
LLB (Bachelor of Laws)
Voertaal: 
Nederlands
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2023-2024): € 2.314

Instellingstarief 2023-2024: € 10.365 (EU), € 11.523 (niet-EU)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Selectie en matching
Croho code: 
50700
Brochure: 
Brochure aanvragen