Onze studenten beantwoorden ál jouw vragen!

De (Nederlandstalige) honoursopleiding het Utrecht Law College (ULC) is kleinschalig, verdiepend en uitdagend onderwijs, gevestigd in de Utrechtse binnenstad aan het Janskerkhof. Het ULC is een hechte onderwijsgemeenschap waar docenten en studenten elkaar goed kennen en van elkaar leren. De opleiding duurt drie jaar en bestaat uit vakken uit het algemene rechtenprogramma en specifieke ULC-honoursvakken. Daarnaast ben je actief in één van de studieverenigingen van het ULC: Sirius of Tilia.

Verbinding met de praktijk

Het ULC heeft een sterke verbinding met de praktijk (o.a. advocatuur, rechtspraak, ministeries en maatschappelijke organisaties). ULC-studenten zijn zich bewust van hun maatschappelijke rol als jurist in wording. Zo zet je je verworven academische kennis en vaardigheden in door vrijwilligerswerk te doen.

De kleinschaligheid van het onderwijs aan het ULC laat iedereen zich thuis voelen en zorgt voor een leuke sfeer bij alle evenementen en excursies.

Student Gamze
Student Gamze

Studie in Cijfers

Wil je deze studie vergelijken met het landelijk gemiddelde van deze opleiding? Bekijk de resultaten van Studie in Cijfers. Bron: Studiekeuze123

Twee studenten staan bij de trap in Janskerkhof.

In het kort

Diploma: 
LLB (Bachelor of Laws)
Voertaal: 
Nederlands
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
Nederlandse en andere EU/EEA studenten (wettelijk tarief – voltijd 2024-2025): € 2.530

Instellingstarief 2024-2025: € 11.333 (EU), € 12.598 (niet-EU)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Selectie en matching
Croho code: 
50700
Brochure: 
Brochure aanvragen