Verbinden en communiceren

Snel en eenvoudig gegevens delen is ook essentieel in de nieuwe "altijd, overal en op elk apparaat" stijl van werken die wij promoten.

Mensen hebben steeds meer behoefte om verbonden te blijven, en er zijn veel manieren om dat te doen. Een van onze doelen is dan ook om de Universiteit Utrecht en haar bezoekers te voorzien van de best mogelijke IT-systemen om met elkaar te communiceren en samen te werken.

Dit begint met voortdurende aandacht voor basisvoorzieningen zoals telefoons, hardware, e-mail en workstations. We zorgen ervoor dat er een grote selectie hardware beschikbaar is die geschikt is voor een breed scala aan doeleinden, en dat alle applicaties up-to-date blijven.

We investeren ook in nieuwe manieren om in contact te komen met collega's, leveranciers en klanten. Skype for Business, een uitstekende manier om te chatten en videoconferenties te organiseren, is beschikbaar voor iedereen met een universiteits-ID. Collega's kunnen ook sociale contacten leggen via Teams, Yammer en ons intranet.

Snel en eenvoudig gegevens delen is ook essentieel in de nieuwe "overal, altijd en op elk apparaat" stijl van werken die we promoten. Met SURFdrive kun je jouw documenten opslaan in een veilige cloudomgeving. Sharepoint is beschikbaar voor het delen van documenten met groepen mensen en SURFfiletransfer maakt het mogelijk om grote documenten snel en eenvoudig te versturen.

Ons werk op dit gebied is zowel klant- als technologiegedreven. Als faculteitsleden bijvoorbeeld een specifiek verzoek hebben voor een speciale toepassing die niet algemeen beschikbaar is, doen we ons best om ervoor te zorgen dat zij hier toegang toe krijgen.