Word een buddy student bij Incluusion

Ben je een student aan de UU en wil je een bijdrage leveren aan de academische integratie van vluchtelingstudenten?

Incluusion organiseert een buddy systeem, waarmee we vluchtelingstudenten helpen hun weg te vinden binnen de UU. Als buddy student krijg je er nieuwe ervaringen en perspectieven voor terug, en misschien zelfs een nieuwe vriend!

Incluusion student Yves Faustin Nahimana uit Burundi vertelt over zijn ervaringen met het Incluusion programma en zijn buddy student.

Je wordt gekoppeld aan 1 of 2 Incluusion studenten voor één of meerdere blokken van 10 weken, samen met een andere buddy.

De tijdsinvestering van buddy studenten is 1 tot 2 uur per week. In die tijd kan je de studenten op verschillende manieren helpen:

  • Je helpt de studenten bij het kennismaken met de verschillende UU platforms, diensten, en gebouwen;
  • Je legt uit hoe studeren aan de UU en in Nederland eraan toegaat;
  • Je ondersteunt hun leerproces, bijvoorbeeld door het geven van tips bij schrijfopdrachten/presenteren/leren voor een tentamen, of door uit te leggen hoe het zit met literatuur en referenties, of door te helpen met het gebruik van Blackboard, Osiris, MS Teams;
  • Je helpt bij het opbouwen van een sociaal netwerk, door mee te doen aan events die georganiseerd worden met hulp van Incluusion (zie bijv. de Utrecht City tour onderaan deze pagina);
  • Je videobelt regelmatig met je student en als het kan/mag, ontmoet je elkaar ook af en toe live.

Buddy studenten zijn vrijwilligers.

Buddies voor Blok 4

Momenteel is de registratie gesloten. Als je een mail wilt ontvangen als de registratie voor blok 1 opent, kun je dit laten weten via incluusion-buddy@uu.nl

Als je je hebt opgegeven als buddy voor blok 4, dan vragen we je om aan de volgende 3 bijeenkomsten deel te nemen:

Buddy training (deel 1): 22 april, van 15:00 tot 18:00
Met behulp van Educational Sciences studenten, organiseren we een buddy training pilot. De training dient als voorbereiding op de begeleiding van Incluusion studenten. We vertellen je meer over de 'typische' Incluusion student en delen coaching en interculturele communicatie tips met je. 

Informatiebijeenkomst: 28 april, van 17:30 tot 19:00
In deze informatiebijeenkomst ontmoet je de Incluusion studenten voor het eerst. We geven je algemene informatie over het Buddy Programma en de events die daarbij horen. Na de presentatie maken we tijd om kennis met elkaar te maken. 

Buddy training (deel 2): 13 mei, van 15:00 tot 18:00
Inmiddels heb je al een tijdje de Incluusion student(en) waarmee je bent gematcht begeleidt. In deze training praten we verder over coaching, mogelijke uitdagingen die je ondervindt, culturele verschillen, etc.

Naast voorgenoemde bijeenkomsten, organiseren we twee social events per blok voor Incluusion buddies en studenten:  

  • Utrecht City Tour: Vrijdag 20 mei 2022
  • Final event: Vrijdag 17 juni 2022

Als je meer informatie wilt, kun je mailen naar incluusion-buddy@uu.nl.

The buddy program is a win-win situation: you will learn and give knowledge!

Buddy student

Event - Utrecht City Tour

Group picture of the Utrecht City Tour that was organized within the Buddy Program during Block 1 of academic year 2021/2022.
Moreelsebrug, Utrecht

Tijdens blok 1 van 2021/2022 organiseerden we de eerste Utrecht City Tour ooit. Buddies en Incluusion studenten wandelden samen door het centrum van Utrecht. Buddies kozen hun favoriete plek in het centrum om samen te bezoeken: zo wandelden we langs de Moreelsebrug, Mariaplaats, Pandhof Sinte Marie, Bruntenhof, de Dom, de lichttunnel bij de Ganzenmarkt, en nog veel meer...

Group picture of the Utrecht City Tour that was organized within the Buddy Program during Block 1 of academic year 2021/2022.
Lichttunnel

Studenten kregen tijdens de tour de kans om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, en nieuwe plekken in Utrecht te ontdekken. We sloten de tour af met een borrel in de Rechtbank. We kijken ernaar uit om meer sociale events te organiseren voor onze buddies en Incluusion studenten!