Word een buddy student bij Incluusion

Ben je een student aan de UU en wil je een bijdrage leveren aan de academische integratie van vluchtelingstudenten?

Incluusion organiseert een buddy systeem, waarmee we vluchtelingstudenten helpen hun weg te vinden binnen de UU. Als buddy student krijg je er nieuwe ervaringen en perspectieven voor terug, en misschien zelfs een nieuwe vriend!

Wat je kunt verwachten

Group picture of the Utrecht City Tour that was organized within the Buddy Program during Block 1 of academic year 2021/2022.
Social event
  • Buddy Training: Aan het begin van iedere blok geven we een 3-urige training om je voor te bereiden op je rol als buddy. Je komt meer te weten over de azielprocedure, interculturele communicatie, relevante gespreksonderwerpen in je contact met Incluusion studenten, en hoe en waar je hen naar toe kunt verwijzen als zij meer hulp nodig hebben.
  • Matching: Je wordt gekoppeld in een buddy groepje met andere buddies en Incluusion studenten. De groepsgrootte is afhankelijk van het aantal aanmeldingen dat wij ontvangen iedere blok. Voordat de groepen bekend worden gemaakt, organiseren we een speeddating event met alle buddies en Incluusion studenten. Hierna kun je je voorkeuren aangeven, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.
  • Social events: Incluusion organiseert iedere blok twee social events, gericht op het versterken van het contact tussen buddies en Incluusion studenten.
  • Communicatie: Naast de social events houd je contact met de Incluusion studenten gedurende het blok via de mail, Whatsapp en of in persoon. 
  • Commitment: We vragen je beschikbaar te stellen voor een volledige blok. Uiteraard, ben je meer dan welkom om voor meerdere blokken te participeren. Het buddyschap bedraagt ongeveer twee uur per week. 

Het programma per blok kun je onderaan deze pagina vinden. 

Manieren waarop je kunt helpen:

  • Je helpt door Incluusion studenten wegwijs te maken in de UU-gebouwen, online platformen en diensten.
  • Je legt uit hoe studeren aan de UU en in Nederland eraan toegaat.
  • Je ondersteunt hun leerproces, bijvoorbeeld door het geven van tips bij schrijfopdrachten/presenteren/leren voor een tentamen, of door uit te leggen hoe het zit met literatuur en referenties, of door te helpen met het gebruik van Blackboard, Osiris en MS Teams.
  • Je helpt bij het opbouwen van een sociaal netwerk, door o.a. mee te doen aan events die georganiseerd worden via Incluusion. 
  • Je spreekt regelmatig af met je studenten, online of in persoon.

Buddy studenten zijn vrijwilligers. Alvast bedankt voor de overweging om te helpen!

The buddy program is a win-win situation: you will learn and give knowledge!

Buddy student
Group picture of the Utrecht City Tour that was organized within the Buddy Program during Block 1 of academic year 2021/2022.
Social event

Aanmelden als Buddy

Je kunt je gedurende het hele jaar aanmelden. Indien je je samen met een andere student wilt aanmelden, dan kun je dit aangeven in het aanmeldingsformulier. We zullen er voor zorgen dat je dat in het zelf buddy groepje komt. 
Het is gebruikelijk dat je begint met de start van een nieuw blok.

Je kunt je aanmelden via dit aanmeldingsformulier

Indien je nog vragen hebt, voel je vrij om te mailen naar incluusion-buddy@uu.nl