Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

24 mei 2018
Onderzoekers hebben tien antipestprogramma’s getoetst op effectiviteit. Zij concluderen dat vier programma’s pesten daadwerkelijk terugdringen.
Anne Faber Stipendium
23 mei 2018
Wendy van Os krijgt 15.000 euro voor scholing, netwerkvorming, een vaste werkplek en deelname aan het leiderschapsprogramma LinC Utrecht.
23 mei 2018
Het belang van ouderlijke aanraking bij kinderen onderzocht tijdens NEMO Science Live.
Peter Bijl
23 mei 2018
Biochemicus Joost Snijder en aardwetenschapper Peter Bijl krijgen dit jaar een Heineken Young Scientist Award voor hun onderzoek aan de Universiteit Utrecht.
Mark Zuckerberg. Bron: Flickr/Anthony Quintano
18 mei 2018
Facebook-topman Mark Zuckerberg zal in het Europees Parlement uitleg geven over hoe Facebook omgaat met data van gebruikers.
Portret van Marij Swinkels
18 mei 2018
Bestuurskundige Marij Swinckels is een van de nieuwe KNAW Faces of Science, het blog waarin jonge wetenschappers een inkijkje geven in hun leven en onderzoek.
Hub met usb-kabels.
15 mei 2018
In dit programma werken de veertien Nederlandse universiteiten samen om Nederland een internationale toppositie te geven op mensgerichte informatietechnologie.
14 mei 2018
Met de Urban Agenda heeft de EU goud in handen, maar het kan nog beter benut worden meer te experimenteren, concluderen Utrechtse onderzoekers.
14 mei 2018
De aarde in bruikleen hebben of erover heersen. Welke rol speelt de natuur in ons menselijk denken en handelen?
Pillen in blisterverpakking
7 mei 2018
Gegevens uit de dagelijkse klinische praktijk en ervaringen van patiënten moeten meer invloed krijgen op geneesmiddelvergoeding, stelt promovendus Amr Makady.
7 mei 2018
Weet jij wat er gebeurt met de oude kleding die je in de recycle-bak gooit, of aan de straat zet in een zak van een goed doel?
Portrait of Anna Maria van Schurman by Michiel Jansz. Van Mierevelt en Jacob Willemsz. Delff III, 1637-8 (Museum Martena, Franeker)
4 mei 2018
Voor het eerst is er nu een goed overzicht van het correspondentienetwerk van deze bijzondere vrouw.
© iStockphoto.com
4 mei 2018
Utrechtse taalwetenschappers gaan proberen om hypotheekaktes leesbaarder te maken. Dat is hard nodig, want het is een van de onbegrijpelijkste tekstgenres.
© iStockphoto.com
4 mei 2018
25 mei wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing, de Europese privacywet. Wat houdt het in, en gaat het werken?
Pictogram genderneutraal toilet
4 mei 2018
De Universiteit Utrecht start binnenkort in drie gebouwen een pilot met genderneutrale toiletten.