Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

© iStockphoto.com
19 juni 2018
Een essay van ethicus Jan Vorstenbosch in Trouw waarin hij ingaat op zijn bedenkingen bij het wetsvoorstel voltooid leven.
19 juni 2018
Investeringen in het energiesysteem moeten verschuiven als we de opwarming van de aarde onder 2 °C willen houden.
18 juni 2018
Verkeerde of gebrekkige informatie op etiketten zorgt voor levensbedreigende situaties. Het is tijd voor actie, zeggen onderzoekers.
Anna Akhmanova en onderzoekers (foto: Rafael-Philippen - NWO)
15 juni 2018
Anna Akhmanova ontvangt een NWO-Spinozapremie. Judith Klumperman, Marvin Tanenbaum, Gijsje Koenderink, Kai Jiang en Albert Heck lichten toe waarom.
Prof. dr. Beatrice de Graaf. Foto: Milette Raats
15 juni 2018
De Stevinpremie van 2,5 miljoen euro is persoonsgericht en heeft tot doel om kennisbenutting te stimuleren en te waarderen.
14 juni 2018
Ten opzichte van 2016 zijn nagenoeg alle sectoren erin geslaagd het gebruik van antibiotica verder terug te dringen.
Unusual iceberg at Rothera Research Station, Antarctic Peninsula (Andrew Shepherd, University of Leeds)
13 juni 2018
Antarctica vesliest steeds sneller steeds meer ijs, blijkt uit een Nature-publicatie van onder meer IMAU-onderzoekers.
13 juni 2018
Deze Ethische Annotatie gaat in op politieke achtergronden, tegenstellingen en knelpunten in het debat over een ‘Voltooid-Leven’-Wet.
11 juni 2018
Luide stemmen klinken: minder strikte genderrollen, weg met Zwarte Piet! Wat is in Nederland eigenlijk nodig om de status-quo te doorbreken?
11 juni 2018
Sierk de Jong beredeneert dat we met biobrandstof een groot deel van de luchtvaartsectorgroei kunnen inperken als we de brandstof duurzaam produceren.
Spinozalaureaten Alexander van Oudenaarden en Albert Heck.
11 juni 2018
Het was voor Alexander van Oudenaarden en Albert Heck een hoogtepunt uit hun carrière: de Spinozapremie. Maar hoe is het een jaar later met beide laureaten?
11 juni 2018
Utrechtse geesteswetenschappers Rick Nouwen, Frank Kessler en Bart Besamusca kregen in de Vrije competitie van NWO een onderzoeksbeurs toegekend.
11 juni 2018
Google Street View auto's gaan luchtkwaliteit meten. De UU is verantwoordelijk voor de technische en wetenschappelijke ondersteuning van het project.
8 juni 2018
Kweekvlees is op last van de NVWA in een Zaanse vriescel terecht gekomen. Vanwaar deze bevriezing van wat klinkt als het ei van Columbus?
8 juni 2018
Op vrijdag 1 juni organiseerde het 3Rs-Centre Utrecht Life Sciences het symposium ‘Improving Science, Advancing Animal Welfare’.