Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

22 november 2017
Uit Utrechts onderzoek blijkt dat natuurlijke aardbevingen kunnen ontstaan door verschuivingen tussen korrels op de microschaal.
22 november 2017
De faculteit Diergeneeskunde lanceert op woensdag 22 november het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling (LED).
Diesel truck
21 november 2017
Onderzoekers vergeleken ‘nieuwe’ en ‘verouderde’ versie van katalysator op nanoschaal en publiceren vandaag hun resultaten in Nature Communications
#MeToo popup college
20 november 2017
Utrechtse wetenschappers uit verschillende disciplines gingen afgelopen vrijdag het debat aan over het verleden, heden en de toekomst van de #MeToo beweging
Een boer besproeit een sojaveld.
20 november 2017
Een slimme productie van biobrandstof maakt een forse CO2-reductie mogelijk.
Polystyreen wegwerpbakjes
20 november 2017
Publicatie in Nature Catalysis waarin Nobelprijswinnaar George Olah postuum gelijk krijgt
20 november 2017
Er is een exoplaneet ontdekt met gunstige kenmerken die lijken op die van de aarde, waardoor leven misschien mogelijk is.
Candlelight met Jan van Veen
17 november 2017
Al sinds 1967 worden gedichten van luisteraars voorgedragen op Candlelight radio. Maar wie zijn deze luisteraars eigenlijk? Dat onderzoekt Kila van der Starre.
Kerrewin van Blanken met trofee
17 november 2017
Student University College Utrecht wint op Student Research Conference 2017 de Research Award in de categorie Humanities & Law.
17 november 2017
Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht gaat tot en met 2020 nog eens zes miljoen euro in digitalisering van het onderwijs investeren.
horrorclown
15 november 2017
Mediawetenschapper Dan Hassler-Forest houdt wel van horror en vertelt waarom griezelen voor velen onweerstaanbaar is.
Het Utrechtse iGEM team in het lab met logo van "De Kennis van Nu"
14 november 2017
Hoogleraren Masereeuw, Geijsen en van Ackerveken coachen een Utrechts studententeam met diverse achtergronden richting iGEM competitie in Boston
Te dikke kat
14 november 2017
Net als bij mensen geldt: hoe eerder diabetes wordt vastgesteld, hoe meer succes de behandeling meestal heeft. Neem bij twijfel contact op met uw dierenarts!
14 november 2017
Sommige dieren gebruiken elementen van taal die ons iets kunnen leren over onszelf, vertelt Johan Bolhuis.
13 november 2017
De wolf die vanochtend is gevonden op de N343, wordt voor onderzoek naar het Dutch Wildlife Health Centre gebracht voor sectie.