Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Prepdoc: empowering elderly people in conversations with healthcare professionals
20 juli 2018
Digitale oefentool Prepdoc in ontwikkeling, waarmee oudere patiënten beter voorbereid bij een arts kunnen verschijnen.
18 juli 2018
Vaders met een verhoogde cortisolwaarde, een hormoon dat belangrijk is bij stress, zijn minder sensitief naar hun baby.
Elektrische auto's bij oplaadpunt
17 juli 2018
Met alleen monetaire maatregelen zal het aantal elektrische auto's nauwelijks stijgen.
Een van de stukken Durvillaea-zeewier die vorig jaar op een Antarctisch strand werden aangetroffen (King George Island, 2017). Foto: Erasmo Macaya
16 juli 2018
Het Antarctische ecosysteem is kwetsbaarder dan gedacht, blijkt uit een onverwachte vondst van oceaanonderzoekers.
© iStockphoto.com/Bjoern Meyer
16 juli 2018
EU-veiligheidsdeskundige Trineke Palm is kritisch over de geëiste NAVO-defensiebijdrage van 2%.
NWO Veni
16 juli 2018
De NWO heeft aan 22 pas gepromoveerde Utrechtse onderzoekers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro verleend
Prof. Ferdi Engels
11 juli 2018
Met deze nieuwe leerstoel onderstreept de Universiteit Utrecht de ambitie van een diverse en inclusieve universiteit.
UMCU medewerkers praten met een patiënte
11 juli 2018
Aan het landelijke project ‘MijnEigenOnderzoek’ met prof. Aletta Kraneveld en prof. Alex Schönhuth van de Universiteit Utrecht, is 2,6 miljoen euro toegekend
10 juli 2018
Hoogleraar Global Economic Challenges wil onder meer de kwaliteit van de vroegschoolse educatie voor kleuters uit arme families verbeteren.
Emma Luitjens, Georgios Agkavanakis, Yurhan Kwee, Janin Herkrath, Rushi Sanjeev Mehta, Franco Grosso Giordano
9 juli 2018
Zes studenten Bio-Inspired Innovation van de Universiteit Utrecht zijn doorgedrongen tot de finale van de internationale Biomimicry Design Challenge
Summerschool Junior
9 juli 2018
Van 16 t/m 19 en 23 t/m 26 juli 2018 krijgen kinderen tussen de 8 en 14 jaar de kans om kennis te maken met wetenschappelijk onderzoek en de universiteit.
5 juli 2018
In een filmpje voor de DUIC-serie "Onderzoeker vertelt" geeft onderzoeker Sara Burt antwoord op vragen van een student die last heeft van muizen in huis.
Portret
4 juli 2018
Prof. dr. Frank van der Duijn Schouten is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de UU door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
4 juli 2018
Na 9 dagen zoeken is het vermiste Thaise voetbalteam eindelijk gevonden, in een ondergelopen grot. Maar het gaat mogelijk nog 4 maanden duren om ze te redden.
4 juli 2018
De kloof tussen rijk en arm wordt groter en de macht van de superrijken groeit en groeit. Wat betekent dit voor onze kansen en de kansen van onze kinderen?