Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Sigaretten
17 januari 2018
De Universiteit Utrecht heeft aan PMI Impact laten weten geen prijs te stellen op financiering van een onderzoek naar tabakssmokkel.
Aisha Gohar
15 januari 2018
Aisha Gohar ontdekte in haar promotieonderzoek nieuwe verschillen tussen mannen en vrouwen met slagaderverkalking en hartfalen.
Smartphone in broekzak
15 januari 2018
Fantoomtrillingen of zelfs geluiden zullen velen herkennen. Ging die mobiel wel of niet af? Een hersenwetenschapper legt uit waar dat vandaan komt.
15 januari 2018
Ton van Rietbergen reageert in een ingezonden brief in de Volkskrant op de toon van het klimaatdebat.
12 januari 2018
Recent gepubliceerd onderzoek toont aan dat in rauw vleesproducten van eigen bodem gevaarlijke bacteriën en parasieten aanwezig zijn.
12 januari 2018
De Europese Commissie heeft Madeleine de Cock Buning van de UU aangesteld als voorzitter van de nieuwe EU High-Level Expert Group.
12 januari 2018
Utrechtse psychologe behandelt met project STARr depressieve jongeren op middelbare scholen.
Example Primitive Moth NonGlossata
11 januari 2018
Timo van Eldijk en Bas van de Schootbrugge's publicatie over de oudste fossiele overblijfselen van motten en vlinders zorgt voor spectaculaire media-aandacht.
11 januari 2018
Bruinvissen hebben in de Nederlandse wateren veel te duchten van grijze zeehonden. Nu blijkt dat ze aanvallen ook kunnen overleven.
ANWB utrecht zilver
11 januari 2018
De Botanische Tuinen zijn de trotse winnaars van de zilveren award 'Leukste uitje in Utrecht' van de ANWB.
11 januari 2018
Essay om het kabinet bestuurskundige oplossingen aan te dragen voor uitdagingen die het de komende periode het hoofd moet bieden.
Gemeenteleden in een kerk in Lusaka die aan het bidden zijn tegen de machten van het kwaad. © Johanneke Kamps
11 januari 2018
Satanisten zouden in Zambia dood en ongeluk verspreiden, getuige de vele verhalen die daarover circuleren. Johanneke Kamps onderzocht deze verhalen en vertelt.
Logo Universiteit Utrecht
10 januari 2018
De recente incidenten met studentenorganisaties zijn voor de universiteit aanleiding om opnieuw afspraken te maken over de gewenste cultuur.
Example Primitive Moth NonGlossata
10 januari 2018
Een internationaal onderzoeksteam onder leiding van de Universiteit Utrecht heeft de oudste fossiele overblijfselen van motten en vlinders ontdekt.
Drie vriendinnen
9 januari 2018
Dynamics of Youth begint het nieuwe jaar met een nieuw streven: Europese kinderen en jongeren kracht geven.