Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Flag of Utrecht University
23 februari 2018
Zes onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben van NWO een Vici-beurs gekregen van elk 1,5 miljoen euro.
Agnites Vrolikprijs
23 februari 2018
Mr. dr. Daphina Misiedjan, juridisch onderzoekster naar duurzaam waterbeheer, heeft op donderdag 22 februari de Agnites Vrolikprijs gewonnen.
Weten wat Werkt
21 februari 2018
In opdracht van de gemeente Utrecht gaan Utrechtse wetenschappers van start met een onderzoek naar een betere aanpak in de bijstand.
21 februari 2018
Wiskundige en onderwijswetenschapper Arthur Bakker legt uit wat embodied design voor het rekenonderwijs in Nederland kan betekenen.
21 februari 2018
Een overmaat van de signaalstof dopamine in het brein kan ons beslisvermogen negatief beïnvloeden.
Caroline Junge
21 februari 2018
Caroline Junge onderzoekt individuele verschillen bij de taalontwikkeling van kinderen. De grote vraag die daar achter ligt: wat betekenen die verschillen?
Uitzicht gletjser
21 februari 2018
Toenemende irrigatie in Azië kan leiden tot groeiende gletjsers in het hooggebergte in die regio.
20 februari 2018
Negen van de zeventien Utrechtse studenten die afgelopen week deelnamen aan de Model United Nations in Harvard hebben een prijs hebben gewonnen.
Portret van Haza Rahim, fotograaf Kees Rutten
20 februari 2018
Haza Rahim, docent psychologie aan de Universiteit Utrecht, is door het (ISO) genomineerd voor de titel Docent van het Jaar 2018.
Stoppen met roken
20 februari 2018
Steeds minder jongeren roken. Hoe zetten we die trend voort? Zeena Harakeh wil weten waardoor jongeren elkaar stimuleren om van de sigaretten af te blijven.
20 februari 2018
De app 'Moedertaal in het onderwijs Nederlands als Tweede Taal (MoedINT2)' helpt docenten die Nederlands als tweede taal doceren.
19 februari 2018
Ruzies om surprises, Winterklaas en participizza: miljoenen mensen zetten de tv er voor aan. Wat maakt De Luizenmoeder zo'n succes?
Straat van Gibraltar. Beeld: NASA
19 februari 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben een verrassend nieuw beeld gekregen van de oorzaak van aardbevingen in het gebied rond de Straat van Gibraltar.
16 februari 2018
Onderzoek van experimenteel psycholoog suggereert dat klinische voordelen behaald met neurofeedback bij kinderen met ADHD duurzame effecten hebben.
Het C1-complex in 3D (in kleur) zoals het in de natuurlijke omgeving is gebonden aan de antilichamen, vastgelegd met CryoEM en CryoET
15 februari 2018
Piet Gros (UU), Thom Sharp en collega's hebben voor het eerst één van de belangrijke ‘aan-schakelaars’ van ons immuunsysteem in beeld gebracht.