Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Kees van Deemter
16 augustus 2018
Hoe zet je data zoals formules, sensorgegevens en weersvoorspellingen om naar tekst?
Judith Masthoff
16 augustus 2018
Hoe kun je een playlist maken zodat iedereen in de sportschool tevreden blijft?
9 augustus 2018
De OESO vestigt de aandacht op een Utrechtse database over groeimedia voor celkweken, die dienen als alternatief voor het vaak gebruikte kalfsserum.
Graslanden
9 augustus 2018
De diversiteit van onze graslanden zorgt voor haar eigen bescherming tijdens perioden van extreme droogte.
8 augustus 2018
Het Betweter Festival voedt niet alleen je brein, we prikkelen ook je zintuigen. Doe mee aan experimenten en verken de installaties.
8 augustus 2018
In 2016 strandden in een periode van zes weken dertig potvissen in de Noordzee. Een internationaal team onderzocht deze gebeurtenis.
Onderzoeker aan het werk
7 augustus 2018
De regel die voorschrijft dat onderzoek op embryo's alleen de eerste 14 dagen toegestaan is, is verouderd.
6 augustus 2018
Tijdens Pride Amsterdam aandacht voor LGBT'ers die een gezin hebben of willen.
6 augustus 2018
Hoe staat het er voor met de homo-acceptatie en LHBTI+ rechten in Nederland? Vier vragen aan John de Witt, deskundige op het gebied van homoseksualiteit.
Zonnepanelen op een dak
2 augustus 2018
De maand juli was erg zonnig. Gouden tijden voor bezitters van zonnepanelen. Of toch niet?
Lukas Kapitein
2 augustus 2018
Het College van Bestuur heeft per 1 augustus Lukas Kapitein benoemd tot hoogleraar Moleculaire en Cellulaire Biofysica aan het departement Biologie.
ERC logo
1 augustus 2018
Zeven Utrechtse onderzoekers krijgen dit jaar een ERC Starting Grant van anderhalf miljoen euro.
31 juli 2018
De bevindingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van biodiversiteit.
30 juli 2018
Uit het archief van Studium Generale: de culturele diversiteit neemt af. Is dat erg?
Robert de Vries
27 juli 2018
De Vries gaat onderzoeken welke suikermoleculen functionele receptoren zijn voor griepvirussen, met als doel om betere vaccins te ontwikkelen.