Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

15 februari 2019
Prof.Dr. Louk Vanderschuren vertelt over zijn diergeneeskundige bijdrage aan het multidisciplinaire thema 'Spelen is gezond opgroeien'.
15 februari 2019
Utrechtse onderzoekers hebben aangetoond dat organoïden gebruikt kunnen worden om de effectiviteit van medicatie te voorspellen.
14 februari 2019
Vinding Utrechtse onderzoekers is stap in ontwikkeling medicijnen ter voorkoming Salmonella
Luchtfoto USP De Uithof
14 februari 2019
De UU kiest bij het ontwikkelen, bouwen en beheer van universitair vastgoed voortaan voor: gezond, energieopwekkend en circulair.
14 februari 2019
“We willen het broeikasgas CO2 gaan gebruiken als hernieuwbare grondstof.”
14 februari 2019
Fysisch geograaf Philip Minderhoud onderzocht bodemdaling in de Mekong delta. Op 15 februari verdedigt Minderhoud zijn proefschrift.
13 februari 2019
Pedagoog Inge van der Valk in de Volkskrant over stiefouders en -kinderen na relatiebreuk.
Computer punch card detail. Foto: Flickr/NeilHester
13 februari 2019
De datawerkplaats verbindt de wereld van overheden met de wereld van onderzoek en onderwijs.
Pillen
12 februari 2019
Dat concludeert promovenda Sanne Verdoorn in haar proefschrift ‘Clinical medication review: one step beyond’, waarop zij op 13 maart promoveert.
rawpexel.com / unsplash.com
12 februari 2019
Oud-CDA voorzitter Ruth Peetoom vindt dat Nederland te weinig geld uitgeeft aan de democratie. Is dat zo? En is dat het probleem van onze democratie?
11 februari 2019
Belle Derks, Anna Gerbrandy, Petra de Jongh en Guus Velders zijn benoemd tot nieuwe leden van de KHMW
Malieveld
7 februari 2019
Adolescentieonderzoeker Sander Thomaes en letterkundige Geert Buelens duiden de motivatie van jongeren om te demonsteren.
Wapperende vlaggen met het logo van de Universiteit Utrecht
7 februari 2019
In de Telegraaf staat een artikel over een diversere instroom bij de Universiteit Utrecht. Dat artikel mist de kern van wat wij voorstaan en onze aanpak.
6 februari 2019
Verslag en videoregistratie van de Pathways to Sustainability-conferentie 2019 met memorabele keynotes door Diederik Samson en Sheila Jasanoff.
Daria Shevtsova / pexels.com
6 februari 2019
Husky Iza kreeg een 3D geprint schedeldak geïmplementeerd. Zijn dure operaties bij huisdieren ethisch te verantwoorden?