Nieuws en Agenda

Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

19 januari 2017
Designated Chair van Institutions for Open Societies sprak bij Eva Jinek over het aanstellen van 100 extra vrouwelijke hoogleraren
de pil
17 januari 2017
De pil kan negatieve gevolgen hebben op emotioneel functioneren en sociaal gedrag. Dat schrijft neurowetenschapper Estrella Montoya.
NK Debatteren
17 januari 2017
Op zaterdag 21 januari doen leerlingen van 32 middelbare scholen mee aan de finale van het NK Debatteren.
13 januari 2017
De Urban Futures Studio lanceert de Post-Fossil City Contest voor inspirerende ontwerpvoorstellen voor het leven in een stad zonder fossiele brandstoffen.
Een geparkeerde fiets en studenten die in het Wilhelminapark lunchen tijdens de UIT.
12 januari 2017
De twintigste editie van de Utrechtse Introductietijd wordt in een nieuw jasje gestoken.
Omslag Horen, zien en spreken
11 januari 2017
Bevindingen en aanbevelingen van het onderzoek ‘Horen, zien en spreken’ van Judith van Erp en Kim Loyens.
Martin van den Berg
10 januari 2017
Van den Berg krijgt de prijs vanwege zijn mediaoptredens waarbij hij met zijn expertise het maatschappelijke debat niet alleen verdiept, maar ook agendeert.
10 januari 2017
“We hopen op nieuwe fysica”, aldus de onderzoekers. “Onze plannen zijn eigenlijk ambitieuzer dan wat het budget toelaat.”
Alliantie
9 januari 2017
De universiteiten van Utrecht, Eindhoven en het Universitair Medisch Centrum Utrecht gaan hun samenwerking intensiveren.