Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

15 oktober 2018
De overheid is soepel met de norm voor uitstoot van schadelijk fijn stof. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid van de bevolking.
Prof. dr. Paul Schnabel
12 oktober 2018
De zilveren penning wordt toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de universiteit.
11 oktober 2018
Vier Utrechtse onderzoekers zijn opgenomen in de Duurzame 100 van dagblad Trouw, waarvan gisteren de laatste namen bekend zijn gemaakt.
Twee vrienden op school.
11 oktober 2018
Jeugdonderzoeker beantwoordt vragen over vriendschap. Wat is vriendschap? En hoeveel vrienden kun je hebben?
10 oktober 2018
Kom naar het Stadskantoor, ervaar virtual reality op de fiets en draag tegelijkertijd bij aan onderzoek.
10 oktober 2018
Utrechtse promovenda bekijkt radicalisering van jongeren vanuit opvoeding. "Ouders kunnen de radicalisering van hun kinderen mogelijk sturen."
9 oktober 2018
Google Street View auto start met meten luchtkwaliteit in Kopenhagen. De UU is verantwoordelijk voor de technische en wetenschappelijke ondersteuning.
Tine de Moor
9 oktober 2018
Tine De Moor is keynote speaker bij een werkbezoek dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen aan twee Duitse deelstaten.
Foto: Roemer Overdiep
9 oktober 2018
Klimaatwetenschapper Detlef van Vuuren van de Universiteit Utrecht wint de prestigieuze Huibregtsenprijs voor zijn onderzoeksproject IMAGE.
Twee jongens voetballen
8 oktober 2018
Lees in dit artikel hoe de Universiteit Utrecht multidisciplinair onderzoekt wat het belang is van spel voor kinderen met een chronische ziekte.
F.C. Donders-dag
8 oktober 2018
Gaan uw ogen twinkelen bij de Von Helmholtz-oogspiegel? Kom dan naar de F.C. Donders-dag op vrijdag 30 november.
Etend kind
8 oktober 2018
Autisme voorkomen door bij de jonge risicogroep het dieet aan te passen - dat is het doel van groot, nieuw onderzoek.
8 oktober 2018
Op het eerste gezicht is Sophia's menselijkheid indrukwekkend. Maar hoe menselijk is deze robot eigenlijk?
8 oktober 2018
Het uitschakelen van dit eiwitcomplex leidt ertoe dat het bacterieel membraan niet langer in stand kan blijven, waardoor de bacterie sterft.
Linda Senden, hoogleraar Europees Recht.
5 oktober 2018
Californië verplicht beursgenoteerde bedrijven om een vrouw te benoemen in het bestuur. Drie vragen aan Linda Senden, expert Europese seksegelijkheid.