Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Depressie onder jongeren
18 januari 2019
Op Blue Monday is er volop aandacht voor sombere gevoelens. Universitair docent Denise Bodden over de effectiviteit van therapie.
18 januari 2019
Het Financieele Dagblad noemt Baarslag als een van de vijftig veelbelovende, jonge, ondernemende talenten die niet ouder zijn dan 35 jaar.
Veerkracht van kinderen na scheiding
16 januari 2019
Hebben kinderen weinig last van een scheiding of betalen ze een zware psychosociale prijs? Reine van der Wal beantwoordt deze vraag.
Nationaal Politielab AI
15 januari 2019
Het lab is dé plek waar jonge wetenschappers de komende jaren onderzoek doen naar manieren waarop kunstmatige intelligentie politiewerk kan ondersteunen.
NWO logo English
15 januari 2019
Jacobse ontvangt de beurs van NWO om twee jaar onderzoek te doen aan de Berkeley-universiteit in Californië (VS).
Duikers en bouwvakkers installeren het plastic op het geraamte van de walvis
14 januari 2019
De Skyscraper walvis, die door de Universiteit Utrecht hierheen is gehaald, vraagt aandacht voor het afvalprobleem van plastic in zeeën en rivieren.
14 januari 2019
Geen wegwerpproducten kopen, plastic flessen recyclen of de grasmaaier van je buren lenen. Wat is er nodig voor een circulaire economie?
Oratie prof. dr. Kirsten ten Tusscher
11 januari 2019
Kobalt als chemische katalysator bij de omzetting van aardgas verlaagt de kooldioxide-uitstoot in een deel van de reactie van 50 procent naar bijna nul.
9 januari 2019
Nederland kan belangrijke lessen trekken uit de migratiepolitiek van Angela Merkel en de Israëlische cybersecurity-aanpak.
Elma Blom
9 januari 2019
Kinderen zijn geen volautomatische taalsponzen. En meertaligheid is voor kinderen geen probleem. Dat zegt Elma Blom in haar oratie.
9 januari 2019
Hoogleraar Susan Branje over de rol van ouders bij toenemende werkdruk onder jongeren.
8 januari 2019
Erik van Sebille, deskundige op het gebied van plastic soep en oceaanstromingen, en Niko Wanders, droogte-expert, hebben beiden de UU-Publiprijs gewonnen.
Eye tracking bij baby's
8 januari 2019
Sanne Geeraerts onderzoekt of er in de babytijd al voorspellers zijn voor zelfregulatie in de peutertijd.
8 januari 2019
Honderden orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en politici ondertekenden een anti-lhbti-pamflet. Worden lhbti-ers weer terug de kast in gestuurd?