Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

11 december 2018
Vicedecaan en hoogleraar cognitieve psychologie Susan te Pas wordt lid van de Onderwijsraad.
11 december 2018
Crommelin en zeven andere vooraanstaande hoogleraren ontvingen het eredoctoraat uit handen van Béla Merkely, rector van Semmelweis University.
11 december 2018
Het project richt zich op brieven van de 16de tot en met de 18e eeuw met een geleerd karakter.
Glycomics
10 december 2018
In tien chemische stappen in plaats van honderd
10 december 2018
Materialistische babyboomers en verwende millennials; we scharen mensen graag in generaties. Maar op grond waarvan doen we dat eigenlijk?
10 december 2018
Zo'n 400 kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn, vallen buiten het kinderpardon. Een coalitie van wetenschappers: "Uitzetten is onverantwoord."
7 december 2018
Huishoudens volgen tips om energie te besparen beter op via een spel dan via een standaard dashboard met instructies.
6 december 2018
Oa Maarten Kleinhans, Appy Sluijs en Marleen van Rijswick van de Universiteit Utrecht betogen dat Nederland zich rigoureus moet aanpassen op zeespiegelstijging.
5 december 2018
Het ijs op Groenland smelt sneller smelt nu sneller dan op enig moment in de afgelopen 350 jaar. Dat blijkt uit een nieuw model van Brice Noël (IMAU).
Flood New Orleans
5 december 2018
In een PNAS pleiten oa. Peter Driessen en Dries Hegger van de Universiteit Utrecht voor een systeem dat af en toe mag falen, maar wel op een veilige wijze.
3 december 2018
Onderwijskundige en historicus dr. Bjorn Wansink: “De mate waarin je je met een onderwerp identificeert, bepaalt hoe makkelijk je mening verandert."
3 december 2018
De koraalriffen zijn stervende, maar er worden oplossingen bedacht. Kan het koraal nog gered worden?
3 december 2018
De onderzoeksgroep van Willem van Eden ontvangt van ReumaNederland 500.000 euro voor onderzoek naar een vaccin voor reumatoïde artritis (RA).
Luchtfoto van Utrecht Science Park
3 december 2018
De Utrechtse gemeenteraad heeft besloten de buurtnaam ‘De Uithof’ officieel te wijzigen in ‘Utrecht Science Park’.
30 november 2018
De Universiteit Utrecht krijgt dit jaar vier ERC Consolidator Grants van elk twee miljoen euro.