Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

19 maart 2018
De programmacommissie van Dynamics of Youth heeft afgevaardigden uit alle faculteiten. Taalkundige Frank Wijnen is lid namens de faculteit Geesteswetenschappen.
Logo UVSV
19 maart 2018
De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht herstellen de band met de studentenvereniging UVSV/NVVSU, na onderzoek door een onafhankelijke commissie.
19 maart 2018
Woensdag mogen we niet één, maar zelfs twee keer onze stem uitbrengen. Is de democratie af?
Schematische beschrijving van het model voor de bepaling van het metabolieten-milieu op basis van de aanwezige bacteriën
19 maart 2018
Bioinformatici van de Universiteit Utrecht en Radboudumc ontwikkelden een model om het metabolieten-milieu te bepalen op basis van de aanwezige bacteriën
16 maart 2018
Hoogleraar Jos Malda stond gisteren tijdens zijn oratie stil bij de mogelijkheden van het 3D-printen van levend weefsel.
Gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht 2018. Foto: Femke Niehof
16 maart 2018
Bregje Holleman over stemhulpen: veel stellingen zijn moeilijk te begrijpen zijn, wat soms tot een verkeerd stemadvies kan leiden.
© iStockphoto.com
15 maart 2018
Data-specialisten Marco Spruit en Mirko Schäfer zijn kritisch over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.
15 maart 2018
Het Zwaartekrachtprogramma Netherlands Center for Multiscale Catalytic Energy Conversion (MCEC) ontvangt Europese subsidie.
15 maart 2018
De Universiteit Utrecht heeft dr. Kirsten ten Tusscher benoemd tot hoogleraar Computational Developmental Biology bij het departement Biologie.
Stephen Hawking @ PLANCKS symposium
15 maart 2018
Woensdag overleed Stephen Hawking, een van de grootste natuurkundigen van deze tijd. In 2014 gaf hij een lezing aan de Universiteit Utrecht.
14 maart 2018
Op 15 maart organiseert het studentenplatform Onbeperkt Studeren een netwerkmiddag voor studenten met een functiebeperking.
Paul Boselie
14 maart 2018
Paul Boselie houdt zich als hoogleraar intensief bezig met de governance van organisaties en vindt dat er iets heel vreemds gebeurd is bij ING.
Thuiszittende kinderen
13 maart 2018
Langdurige schooluitval verstoort de ontwikkeling van jongeren. Wat hebben zij nodig om de draad weer op te pakken?
12 maart 2018
Een expertgroep met hoogleraar Madeleine de Cock Buning adviseert politici, scholen en media in een Europees rapport over desinformatie.
Fragment van een YouTube-video
12 maart 2018
De helft van de kinderen in groep vijf tot en met acht laat zijn koopgedrag beïnvloeden door vlogs die ze hebben gekeken. Hoe komt dit?

Pagina's

RSS