Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

20 februari 2018
Negen van de zeventien Utrechtse studenten die afgelopen week deelnamen aan de Model United Nations in Harvard hebben een prijs hebben gewonnen.
Portret van Haza Rahim, fotograaf Kees Rutten
20 februari 2018
Haza Rahim, docent psychologie aan de Universiteit Utrecht, is door het (ISO) genomineerd voor de titel Docent van het Jaar 2018.
Stoppen met roken
20 februari 2018
Steeds minder jongeren roken. Hoe zetten we die trend voort? Zeena Harakeh wil weten waardoor jongeren elkaar stimuleren om van de sigaretten af te blijven.
19 februari 2018
Ruzies om surprises, Winterklaas en participizza: miljoenen mensen zetten de tv er voor aan. Wat maakt De Luizenmoeder zo'n succes?
Straat van Gibraltar. Beeld: NASA
19 februari 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben een verrassend nieuw beeld gekregen van de oorzaak van aardbevingen in het gebied rond de Straat van Gibraltar.
16 februari 2018
Onderzoek van experimenteel psycholoog suggereert dat klinische voordelen behaald met neurofeedback bij kinderen met ADHD duurzame effecten hebben.
Het C1-complex in 3D (in kleur) zoals het in de natuurlijke omgeving is gebonden aan de antilichamen, vastgelegd met CryoEM en CryoET
15 februari 2018
Piet Gros (UU), Thom Sharp en collega's hebben voor het eerst één van de belangrijke ‘aan-schakelaars’ van ons immuunsysteem in beeld gebracht.
15 februari 2018
Martha Frederiks, Marleen van Rijswick, Leonard Rutgers en Annelien Bredenoord zijn benoemd tot nieuwe leden van de KHMW
Kinderen doen een chloorproef in het Jeugdlab van het Universiteitsmuseum.
14 februari 2018
Het Universiteitsmuseum Utrecht blijft voorlopig open in verband met de aanvraag voor de monumentenstatus voor het gebouw,
Hubs
13 februari 2018
De Universiteit Utrecht pakt samen met partners 14 maatschappelijke sleutelvraagstukken aan en maakt hiervoor in de komende vier jaar jaar 26 miljoen vrij.
12 februari 2018
Gulle giften zorgden ervoor dat twee koeien nu vertoeven in een rusthuis en gered zijn van de dood. Hoe zit het verder met het dierenwelzijn in ons land?
9 februari 2018
ESBL is een enzym, geproduceerd door bepaalde bacteriën, dat ervoor zorgt dat de bacteriën resistent worden tegen sommige antibiotica.
9 februari 2018
Het Utrechtse YOUth-onderzoek wordt uitgebreid met een MRI-studie naar hersenontwikkeling bij baby's vóór en vlak na de geboorte.
Sol in glas in lood
8 februari 2018
Dinsdag voltrok rector Bert van der Zwaan de opening van het UU Honours College. Hier kunnen studenten extra uitdagend interdisciplinair onderwijs volgen.
7 februari 2018
Het beëindigen van subsidies op fossiele brandstoffen heeft een relatief kleine impact op de broeikasgasuitstoot, stellen Utrechtse onderzoekers in Nature.