Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

23 april 2018
Door natuurlijke selectie is het Bajau-volk in staat om dieper te duiken dan andere volken. Evolutie is een proces dat nog steeds gaande is.
23 april 2018
Door opwarming van de aarde krijgen we te maken met langere periodes van droogte in Europa, schrijven o.a. Utrechtse onderzoekers in Nature Climate Change.
Geothermische installatie
23 april 2018
Wetenschappers van o.a. de Universiteit Utrecht onderzoeken de mogelijkheid om de eerste aardwarmtecentrale van Utrecht te bouwen.
KNAW logo met papieren poppetiesketting
19 april 2018
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft acht Utrechtse wetenschappers benoemd tot KNAW-lid.
Anastassis Perrakis
19 april 2018
Anastassis Perrakis is benoemd tot bijzonder hoogleraar Macromoleculaire Structuren aan het departement Scheikunde van de faculteit Bètawetenschappen.
Aafje de Roest wint Vliegenthart Scriptieprijs
14 april 2018
Afstudeeronderzoek naar Nederlandse hiphop wint Vliegenthart Scriptieprijs 2017.
Peter Ngene receives NEF Fellowship
13 april 2018
Scheikundige Peter Ngene is een van de zeventien Next Einstein Forum Fellows 2017-2019, Afrika’s beste en meest veelbelovende jonge wetenschappers.
Alternatieve scenario's
13 april 2018
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht en PBL concluderen dat het klimaatakkoord met met minder negatieve emissies kan worden gehaald dan wordt aangenomen.
Bakken waarin paddensteoelen groeien (foto: Ivar Pel)
12 april 2018
Onderzoekers uit Delft, Utrecht en Wageningen ontdekten dat genen van ouderlijke DNA’s op verschillende momenten in de paddenstoelvorming tot expressie komen.
HPT-lab
12 april 2018
NWO maakte vandaag bij de Universiteit Utrecht bekend hoe zij landelijk 138 miljoen voor toponderzoeksfaciliteiten met een internationale uitstraling verdeelt.
Anton Pijpers ontvangt ITK-rapport
11 april 2018
De NVAO deed een Instellingstoets Kwaliteitszorg en gaf een zeer positief rapport af over de cultuur voor én de kwaliteit van het onderwijs aan de UU.
Beeld uit een game waarvoor simulatiesoftware van uCrowds is gebruikt
11 april 2018
Informatica-onderzoeker Roland Geraerts en compagnon Eric de Wilde gaan met BV uCrowds de markt op met de aan de UU ontwikkelde crowd simulation software
Warmte-koudeopslag
10 april 2018
De Universiteit Utrecht zet in op CO2 neutrale bedrijfsvoering in 2030
10 april 2018
Begin november 2017 was er bij de Brouwersdam in Zeeland een opvallende sterftepiek onder volwassen zeehonden
Guus Velders
9 april 2018
Het gat in de ozonlaag, de opwarming van de aarde en luchtvervuiling worden onterecht als drie aparte problemen gezien, aldus Guus Velders tijdens zijn oratie.