Nieuws en Agenda

Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

De weegschaal van Vrouwe Justitia.
27 februari 2017
Paulien de Morree bekijkt waar de politieke partijen zitten op de weerbaarheidsschaal
Arwen Deuss UU
27 februari 2017
Per 1 februari 2017 is prof. dr. Arwen Deuss benoemd tot Professor of Structure and composition of Earth’s deep interior.
boomgrens
24 februari 2017
Statisticus Oberski ontwikkelde een model voor vragenlijstonderzoek. Ecologen pasten zijn model toe op hun onderzoek naar klimaatverandering.
Kust
23 februari 2017
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht maakten voor het Kustpact een inventarisatie van het juridisch instrumentarium.
EU-vlaggen
22 februari 2017
Geen enkele hervorming van de EU zal voor populisten ooit genoeg zijn, betoogt Ton van den Brink in de Volkskrant.
22 februari 2017
Om CO₂-uitstoot van de vliegsector structureel te verlagen is duurzaam geproduceerd biobrandstof onmisbaar, schrijven onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
Mallard / wilde eend
22 februari 2017
Overwinterende Wilde Eenden leveren een belangrijke bijdrage aan het verbinden van versnipperde plantenpopulaties door zaden te verspreiden.