Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Envelop met oude voedselbonnen
20 september 2017
Hoogleraar Financiële Geschiedenis Oscar Gelderblom gaat samen met NTR op zoek naar oude financiële documenten bij Nederlanders 'op zolder'.
Piet Gros neemt het applaus in ontvangst na de uitreiking van de ECN 'Medal in Gold'
19 september 2017
Piet Gros krijgt de Gregori Aminoff Prize in Crystallography en de ECN 'Medal in Gold'
Gunther Cornelissen Westerdijk Award 2017
19 september 2017
Toen Gunther in 2015 hoofd werd van het departement Wiskunde, werd het stimuleren van diversiteit direct een belangrijk onderdeel van zijn taken.
19 september 2017
Het RIVM, de Universiteit Utrecht en de stichting Utrecht Science Park openen op 19 september het USP Innovatielab Leefomgeving.
18 september 2017
Steeds vaker kampen jong en oud met een burn-out. Is het een trend aan het worden?
18 september 2017
Waterkracht heeft de potentie om bijna de halve wereld te voorzien van energie, zeggen energiewetenschappers van de Universiteit Utrecht.
Muurgedicht van Ingmar Heytze in de Dichterswijk in Utrecht.
15 september 2017
Kila van der Starre presenteert een onderzoeksrapport over poëzie in Nederland.
Uitzicht gletjser
13 september 2017
Zelfs als het klimaat slechts 1,5 graden Celsius opwarmt, dan nog zal ruim een derde van de gletsjers in Azië in 2100 gesmolten zijn.
Pillen zijn gebruiksonvriendelijk
12 september 2017
Het overgrote deel van de ouderen heeft minimaal één praktisch probleem bij het gebruik van zijn of haar medicatie.
Spinoza laureates posing with state secretary
12 september 2017
Albert Heck en Alexander van Oudenaarden ontvingen vandaag uit handen van staatssecretaris Sander Dekker hun NWO-Spinozapremie
11 september 2017
Dit festival is er voor jou! Naast headliners als Tim Fransen, Jeangu Macrooy, Bas Haring en Clean Pete, alleen het beste uit wetenschap, kunst en cultuur.
Paula Perez Pardo
9 september 2017
Promovendus Paula Perez Pardo toont bij muizen effect voedingssupplementen op symptomen Parkinson aan
Erik Jagroep
8 september 2017
Erik Jagroep promoveert op 18 september op een dashboard dat energiegebruik van software zichtbaar maakt.
Scriptieprijs Graduate School of Natural Sciences
7 september 2017
Merlijn Staps wist als eerste de maximale afstand tussen twee punten in ‘hyperbolische willekeurige grafieken’ te berekenen.
Zonnepanelen op Utrecht Science Park/De Uithof. Foto van Ivar Pel.
6 september 2017
Leveren alle Nederlandse zonnepanelen wel op wat vooraf berekend is? De Universiteit Utrecht en de TU Eindhoven onderzoeken het samen.