Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

overlappende iconen van persoon in rolstoel met en zonder laptop
19 november 2018
Het college van bestuur ondertekent 19 november samen met andere hoger onderwijsinstellingen de intentieverklaring VN-verdrag toegankelijkheid.
19 november 2018
Kun je nog naar het vwo als je ouders laagopgeleid zijn? De kansenongelijkheid in het onderwijs groeit.
Onderzoek naar gezondheid en welzijn Nederlandse jeugd
16 november 2018
De Verenigde Naties vieren op 20 november ‘Universal Children’s Day’. De Universiteit Utrecht doet heel veel onderzoek naar jeugd.
Londen in de schemering, drukke staat, Big Ben, bussen
15 november 2018
Ton van den Brink, universitair hoofddocent Europees Recht aan de Universiteit Utrecht, geeft commentaar op de Brexit deal.
Drip Irrigation
13 november 2018
Waterreservoirs leiden tot meer waterverbruik en dus tot watertekort, concluderen droogte-onderzoekers, onder andere van de Universiteit Utrecht.
13 november 2018
Kernenergie is terug van weggeweest in het publieke debat, een beladen onderwerp. Moeten we in de discussie over kernenergie ruimte maken voor emotie?
Electrons in bonding (left) and non-bonding (right) Sierpiński triangles
12 november 2018
Utrechtse natuurkundigen bouwen fractalvorm van elektronen
Illustration of the working of Crowd-based Requirements Engineering
9 november 2018
Nederlands-Duitse samenwerking in onderzoek naar Crowd-based Requirements Engineering
Foto van B. Groote & Co, collectie Stadsarchief Amsterdam
9 november 2018
Beatrice de Graaf stelt dat koningin Wilhelmina een veel actievere rol heeft gespeeld bij de komst van de keizer dan altijd is aangenomen.
Mehdi Dastani
8 november 2018
Zijn onderzoek richt zich op formele en computationele technieken in de kunstmatige intelligentie.
8 november 2018
Een nieuw onderzoeksproject van 5,7 miljoen euro gaat ervoor zorgen dat sla weerbaarder wordt tegen ziekteverwekkers en klimaateffecten.
7 november 2018
Het CBS heeft nieuwe cijfers omtrent de psychische gezondheid van jongeren. Hoogleraar Mentale Gezondheidsbevordering Jeugd duidt dit onderzoek.
6 november 2018
Het is 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. Hoe kijken we terug op de laatste slachtoffers van ‘De Grote Oorlog’?
Ralph Meulenbroeks
6 november 2018
Het YouTube-kanaal van Ralph Meulenbroeks van de Universiteit Utrecht heeft op 24 oktober de magische grens van een miljoen views bereikt.
6 november 2018
Cognitief psycholoog Stefan van der Stigchel laat met nieuw boek zien hoe concentratie werkt.