• Tuinlab: Op avontuur met vlinders - 28 augustus '24

tot
      Kom naar het Tuinlab: Je gaat op avontuur met vlinders en ontdekt de verschillen tussen dag- en nachtvlinders. Met jouw nieuwe kennis speel je het spel 'Welke vlinder ben ik?'.

tot
      ‘Herinner ons’ is een muzikale en poëtische voorstelling in De Oude Hortus, waarin verdwijnende natuur(verschijnselen) worden herdacht. Met antropoloog Yvon van der Pijl.

• Op pad met de expert: Vogelsafari - 1 september '24

tot
      Wil jij vogels leren herkennen en spotten? Ga dan mee Vogelen met Mattie in de Botanische Tuinen en leer de vogels zelf herkennen.

• Faculty Club - Opening Academisch Jaar met escaperoom

tot
      Op maandag 2 september openen we het academisch jaar met een speciale avond parallel aan de universitaire opening academisch jaar (OAJ). In de Huiskamer kun je de plechtigheid volgen via een livestream en kun je aansluitend meedoen aan een historische escaperoom over het thema van de OAJ: mensenrechten. Na afloop ben je van harte welkom bij een speciaal OAJ hoofdgerecht.
    • Opening van het Academisch Jaar 2024-2025: Stad van Mens en Recht

tot
      De jaarlijkse viering van de Opening van het Academisch Jaar van de Universiteit Utrecht vindt plaats op 2 september 2024.
    • Faculty Club - Happy Hour Indonesië

tot
      Op donderdag 5 september openen we het academisch jaar met een Happy Hour in Indonesische sferen. Een avond rondom de gedeelde geschiedenis en samenwerkingen tussen de UU en Indonesië. Na afloop ben je van harte welkom bij onze Indonesische maaltijd.
    • Betweter Festival

tot
      Op vrijdag 27 september is het Betweter Festival er weer! Een wervelende mix van talks, interviews, installaties, film, muziek en live wetenschappelijk onderzoek.
    • Op pad met de expert: Vogelsafari - 29 september '24