Er was eens in het hart van de Universiteit Utrecht én in het hart van het centrum van Utrecht… een huiskamer voor alle alumni en medewerkers van de Universiteit Utrecht en hun gasten. Al 25 jaar zijn we een inspirerende ontmoetingsplek met sprankelende gastronomie, waar gezellige sociale activiteiten en inhoudelijke debatten worden georganiseerd én waar met de zon genoten kan worden van de verborgen binnentuin. Dit jaar vieren we samen 25 jaar Faculty Club, onder de noemer “In het hart”. Wees welkom en vier mee!

 • Al 25 jaar het bruisende hart van de universitaire community

  

Gezicht in Achter de Dom te Utrecht uit het noorden met de kapittelzaal en een klaustraal huis van de Dom; geheel rechts de oostelijke ingang van de kruisgang.

Van woonhuis tot Faculty Club

Ontdek de geschiedenis

De Faculty Club van... Lustrumeditie

 • Portretfoto Ineke van Oosten

  Ineke van Oosten (voormalig bestuurslid)

  "Na twee jaar voorbereiding waren de contouren van de club helder: het moest een vereniging worden met betalende leden bestaande uit wetenschappers, ondersteunend personeel en alumni en met een clubhuis. De sfeer typeerden we als huiskamer van ‘voorname eenvoud’."
  De Faculty Club van Ineke
 • Portretfoto Sara Pot

  Sara Pot (bestuurslid)

  “Waarom ik fan ben van de Faculty Club? Natuurlijk omdat het de allerleukste en gezelligste club is van de Universiteit Utrecht! Het is een fijne plek om af te spreken, een hapje te eten met mijn vriend of collega’s te ontmoeten. En ik vind het altijd gezellig om bij te kletsen met barman Pieter."
  De Faculty Club van Sara
 • Portretfoto architect Jaap Dijkman

  Jaap Dijkman (architect)

  "We werken graag met staal en hout. Dat veroudert mooi, is niet zo kostbaar en sluit ook mooi aan bij de oude sfeer die Faculty Club uitstraalt. Je kan iets antieks van maken of je maakt er iets nieuws van, maar dan wel met respect voor het oude. Wij hebben voor dat laatste gekozen."
  De Faculty Club van Jaap
 • Portret Kim Donaldson, medewerker Univeristy College Utrecht en lid van de Faculty Club

  Kim Donaldson (medewerker UCU)

  "In de Verenigde Staten is de faculty club de spil van het sociale leven. De Utrechtse Faculty Club is ontzettend leuk, maar nog niet bij iedereen bekend. Dat is in de VS wel anders: daar hebben de faculty clubs een sterke verbinding met hun medewerkers en alumni."
  De Faculty Club van Kim