Er was eens in het hart van de Universiteit Utrecht én in het hart van het centrum van Utrecht… een huiskamer voor alle alumni en medewerkers van de Universiteit Utrecht en hun gasten. Al 25 jaar zijn we een inspirerende ontmoetingsplek met sprankelende gastronomie, waar gezellige sociale activiteiten en inhoudelijke debatten worden georganiseerd én waar met de zon genoten kan worden van de verborgen binnentuin. Dit jaar vieren we samen 25 jaar Faculty Club, onder de noemer “In het hart”. Wees welkom en vier mee!

 • Al 25 jaar het bruisende hart van de universitaire community

  

Gezicht in Achter de Dom te Utrecht uit het noorden met de kapittelzaal en een klaustraal huis van de Dom; geheel rechts de oostelijke ingang van de kruisgang.

Van woonhuis tot Faculty Club

Ontdek de geschiedenis

De Faculty Club van... Lustrumeditie

 • Portret Tony Barshini

  Tony Barshini (junior docent REBO)

  "De Faculty Club heeft een unieke locatie. Ik laat bezoekers vaak als eerste het Academiegebouw zien. Honderden jaren geleden werd in de huidige Aula de Unie van Utrecht getekend! En vanaf daar loop je zo door naar de grote zaal van de Faculty Club met die mooie, grote open haard."
  De Faculty Club van Tony
 • Faculty Club, clubmanager Sandy van Heerde

  Sandy van Heerde (clubmanager)

  "Ik heb een droombaan! In veel opzichten. Ik heb de mooiste werkplek van de universiteit en mag bijdragen aan de band tussen alumni en medewerkers, dwars door disciplines en generaties heen. Mijn hart gaat nog altijd sneller kloppen als ik door de Faculty Club en het Academiegebouw loop."
  De Faculty Club van Sandy
 • Portret architect Jaap Dijkman

  Jaap Dijkman (architect)

  "We werken graag met staal en hout. Dat veroudert mooi, is niet zo kostbaar en sluit ook mooi aan bij de oude sfeer die Faculty Club uitstraalt. Je kan iets antieks van maken of je maakt er iets nieuws van, maar dan wel met respect voor het oude. Wij hebben voor dat laatste gekozen."
  De Faculty Club van Jaap
 • Portret Kim Donaldson, medewerker Univeristy College Utrecht en lid van de Faculty Club

  Kim Donaldson (medewerker UCU)

  "In de Verenigde Staten is de faculty club de spil van het sociale leven. De Utrechtse Faculty Club is ontzettend leuk, maar nog niet bij iedereen bekend. Dat is in de VS wel anders: daar hebben de faculty clubs een sterke verbinding met hun medewerkers en alumni."
  De Faculty Club van Kim