De Huiskamer van de universiteit.

De Faculty Club is de centrale ontmoetingsplaats voor alumni en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Een inspirerende ontmoetingsplek met sprankelende gastronomie, gezellige sociale activiteiten, inhoudelijke debatten en een verborgen binnentuin. Gelegen in het hart van het universitaire leven én in het hart van Utrecht. Ontdek de Huiskamer van Universiteit Utrecht!

De Faculty Club is al vele jaren een geliefde plek voor ontmoeting, ontspanning, kennisuitwisseling, verbinding en inspiratie. Een plek waar live muziek, debatavonden en bijzondere bijeenkomsten elkaar afwisselen en waar je in een prachtige omgeving culinair kunt genieten. Maar ook een plek voor een goed gesprek met een promotor, een gezellige borrel bij de open haard of een uurtje opladen tussen twee afspraken in de Utrechtse binnenstad. De Faculty Club is gevestigd aan de achterzijde van het Academiegebouw, waar je op het mooie terras enkel de klokken van de Dom hoort luiden. 

 • Het bruisende hart van de universitaire community

De Faculty Club van...

 • Karin van den Boogaert (alumnus REBO)

  "Waarom ik lid geworden ben? Ik geloof heel erg in face-to-face contact - dat zie je nu zeker in coronatijd. Heel belangrijk dat er een ontmoetingsplek is (en dan ook nog zo'n mooie plek!) waar we elkaar in een informele sfeer kunnen ontmoeten, daar ontstaan de beste ideeën."
  De Faculty Club van Karin
 • De Faculty Club van Joost Dankers

  Joost Dankers (historicus Geesteswetenschappen)

  "De Faculty Club is voor gasten van buiten de universiteit toch iets bijzonders, een plek waar ze anders niet zouden komen. Het is het oude verblijf van de Domkanunniken van Utrecht, eeuwenlang het centrum van de macht in Nederland boven de grote rivieren. Een historische plek dus."
  De Faculty Club van Joost
 • De Faculty Club van Hajo Reijers

  Hajo Reijers (hoogleraar Informatica)

  "Het Academiegebouw is zo’n mooie plek om af te spreken, zo midden in het historische centrum van Utrecht. Ik kom er heel graag om met een collega of relatie te lunchen of een glaasje te drinken. Zeker als dat met mooi weer in de tuin kan."
  De Faculty Club van Hajo
 • De Faculty Club van Natalja Macnack

  Natalja Macnack (medewerker REBO)

  "Mijn mooiste herinneringen zijn de gezellige lunches met internationale gasten. Maar ook heb ik dierbare herinneringen aan de geslaagde Midzomernacht events. Mooi om te zien dat de samenstelling van bezoekers langzaamaan op diverse vlakken verandert."
  De Faculty Club van Natalja