Inhoudelijke diners

Panem et circenses: brood en spelen. De gewoonte om onze avonden te laten voorafgaan door een goed diner blijkt elke keer weer een succes bij de Faculty Club. Samen met onze cateraar Vineyard Catering staan we garant voor een fantastisch diner en een onvergetelijke avond. 

  • Themadiner
  • Themadiner
  • Themadiner

Een van onze terugkerende themadiners is de muzikale Aspergeavond. Ieder jaar weer genieten we van een culinair aspergefestijn en ontdekken we de veelzijdigheid van de ‘koningin van de groente’ in een heerlijk viergangendiner in Franse sferen. Traditioneel vergezeld van prachtige Franse chansons en opzwepende muziek van bijvoorbeeld het quartet Les Copains van hoogleraar in de didactiek van de Wiskunde prof. dr. Paul Drijvers

Een ander welbekend themadiner is de jaarlijkse wildavond. Hierbij organiseren we een culinaire avond voor de liefhebbers van verschillende soorten wild, uiteraard vergezeld van heerlijke wijnen. Tijdens de laatste wildavond nam onze hortus botanicus Gerard van Buiten ons mee in de wilde (pluk)planten in Nederland. Hij vertelde tevens over de wonderen en geheimen van onze eigen Botanische Tuinen, waaronder de bittere sinaasappel, die afkomstig is van Paleis Soestdijk. UU-medewerker Crispijn Looij maakte ons deelgenoot van zijn ervaringen met 'overleven in het wild'.

Het Valentijnsdiner ‘All you need is love...’ trekt inmiddels vele leden. Bij de allereerste Valentijnsavond luisterden we tijdens een inspirerende en gezellige avond naar de bijzondere verhalen van onze tafelgenoten. Gedragsbioloog dr. Claudia Vinke van de faculteit Diergeneeskunde nam ons mee in de wereld van verliefdheid. Kunnen dieren bijvoorbeeld ook verliefd zijn, net als mensen? Wat is verliefdheid eigenlijk? En gaan we echt voor de gezondste en sterkste match? Tot slot genoten we van de prachtige muziek van Pierre et les Optimistes.