Over de Faculty Club

De Faculty Club is op 17 november 1998 opgericht als een universiteitsbrede huiskamer voor medewerkers en alumni van de Universiteit Utrecht. De club is ontstaan naar voorbeeld van Engelse en Amerikaanse universiteiten en heeft als 'Huiskamer' van de universiteit een duidelijke missie: het bevorderen van de onderlinge band tussen de leden van de Utrechtse academische gemeenschap. 

Huiskamer voor inspirerende ontmoetingen

De Faculty Club is al vele jaren een geliefde ontmoetingsplek voor alumni en medewerkers en hun gasten. Sprankelende gastronomie, gezellige sociale activiteiten, inhoudelijke debatten en een prachtige verborgen binnentuin dragen hier in een hoge mate aan bij. De Faculty Club is als 'Huiskamer' van de universiteit een plek voor ontmoeting, kennisoverdracht, verbinding en inspiratie. Een plek waar live muziek, debatavonden en bijzondere bijeenkomsten elkaar afwisselen en waar je in de heerlijke binnentuin op adem komt. Maar ook een plek voor een goed gesprek met een promotor, een culinaire maaltijd of een uurtje opladen tussen twee afspraken in de stad. De Faculty Club is gevestigd aan de achterzijde van het Academiegebouw midden in de Utrechtse binnenstad, waar je op het terras enkel de klokken van de Dom hoort luiden. 

De inzet van vele enthousiaste vrijwilligers maakt het mogelijk dat er jaarlijks tientallen lezingen, themadiners en netwerkborrels voor alumni en medewerkers plaatsvinden. Een mooie gelegenheid om nieuwe contacten op te doen, collega's en oud-studiegenoten te ontmoeten en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het Utrechtse onderzoek en onderwijs. Introduc├ęs zijn van harte welkom!

De Faculty Club telt meer dan 4.000 leden. Het overgrote deel is medewerker van de Universiteit Utrecht of het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarnaast zijn er vele Utrechtse alumni lid van de Faculty Club. 

We verwelkomen je graag bij de Utrechtse Faculty Club!

Maak kennis met de Faculty Club