Over de Faculty Club

De Utrechtse Academische Vereniging Helios, de Faculty Club, is op 17 november 1998 opgericht als een universiteitsbrede vereniging voor medewerkers, alumni en maatschappelijke organisaties waarmee de Universiteit Utrecht binding heeft. De Faculty Club is ontstaan naar voorbeeld van Engelse en Amerikaanse universiteiten en heeft als 'Huiskamer' van de universiteit een duidelijke missie: het bevorderen van de onderlinge band tussen de leden van de Utrechtse academische gemeenschap. 

Huiskamer voor inspirerende ontmoetingen

De Faculty Club is al vele jaren een geliefde ontmoetingsplek voor alumni en medewerkers en hun gasten. Sprankelende gastronomie, gezellige sociale activiteiten, inhoudelijke debatten en een prachtige verborgen binnentuin dragen hier in een hoge mate aan bij. De Faculty Club is als 'Huiskamer' van de universiteit een plek voor ontmoeting, kennisoverdracht, verbinding en inspiratie. Een plek waar live muziek, debatavonden en bijzondere bijeenkomsten elkaar afwisselen en waar je in de schitterende binnentuin op adem komt. Maar ook een plek voor een goed gesprek met een promotor, een culinaire maaltijd of een uurtje opladen tussen twee afspraken in de stad. De Faculty Club is gevestigd aan de achterzijde van het Academiegebouw midden in de Utrechtse binnenstad, waar je op het terras enkel de klokken van de Dom hoort luiden. 

De Faculty Club telt meer dan 3.500 leden. Het overgrote deel is medewerker van de Universiteit Utrecht of het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daarnaast zijn er vele Utrechtse alumni lid van de Faculty Club. 

We verwelkomen je graag bij de Utrechtse Faculty Club!  

Jaarbeeld Faculty Club

Het Jaarbeeld 2020 - 2021 geeft een indruk van de hoogtepunten van de Faculty Club. De Faculty Club blikt terug op een bewogen jaar, maar is mede dankzij een hybride programmering voor veel leden een inspirerende locatie voor ontmoeting, debat en uitwisseling, met elkaar en anderen gebleven. 

Bekijk het jaarbeeld 2020-2021 (pdf).

Contact houden

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelen en onze activiteiten? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Huiskamer Faculty Club