De Universiteit Utrecht: CO2-neutraal in 2030.

De Universiteit Utrecht werkt hard aan een duurzame wereld binnen en buiten de universiteit. Daarom is zij CO2-neutraal in 2030.

De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de grootste uitdagingen in de 21e eeuw. De generatie van nu is de eerste die met de gevolgen van klimaatverandering te maken krijgt en de laatste die dit probleem op kan lossen.

De Universiteit Utrecht neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier een actieve bijdrage aan te leveren. Enerzijds door het ontwikkelen en delen van wetenschappelijke kennis, anderzijds door zelf een inspirerend voorbeeld te zijn.

Duurzaamheid en de Universiteit Utrecht

Nieuws

19 september 2019
Gewassen hebben nog steeds de genen die nodig zijn om overstromingen te overleven. Ze kunnen ze alleen niet meer activeren, zoals rijst dat wel kan.
18 september 2019
Op woensdag 18 september gaven collegevoorzitter Anton Pijpers en Assistent In Opleiding Savannah Turner het startsein voor de verbouwing.
18 september 2019
Chris Backes sprak over PAS in EenVandaag.
Foto: hroe via iStock
11 september 2019
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht verkennen de kloof tussen kennis en praktijk in de circulaire economie, en benoemen vijf barrières.
9 september 2019
Utrechts schimmelonderzoek gaat bijdragen aan het ontwerpen van innovatieve bakstenen die bouwmaterialen duurzamer, slimmer en zelfreparend maken.

Pagina's

RSS

Agenda

27
sep
vrijdag 27 september 2019 12:45 t/m 13:30
Promotie van S.O.I. Ramirez-Gomez
RSS