De Universiteit Utrecht: CO2-neutraal in 2030.

De Universiteit Utrecht werkt hard aan een duurzame wereld binnen en buiten de universiteit. Daarom is zij CO2-neutraal in 2030.

De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de grootste uitdagingen in de 21e eeuw. De generatie van nu is de eerste die met de gevolgen van klimaatverandering te maken krijgt en de laatste die dit probleem op kan lossen.

De Universiteit Utrecht neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier een actieve bijdrage aan te leveren. Enerzijds door het ontwikkelen en delen van wetenschappelijke kennis, anderzijds door zelf een inspirerend voorbeeld te zijn.

Duurzaamheid en de Universiteit Utrecht

Nieuws

Buitenhof
9 oktober 2019
Maarten Hajer van de Universiteit Utrecht ging bij Buitenhof in discussie over ‘Nederland na de zeespiegelstijging’.
kolencentrale
8 oktober 2019
Onderzoekers van o.a. het IIASA en de Universiteit Utrecht concluderen dat toekomstige energievoorziening in ontwikkelingslanden in Azië onzeker is.
Sanne Akerboom at the Makkelijk Praten podcast
7 oktober 2019
Utrechtse klimaatwetenschappers praten over hun onderzoek (en grappige wetenschapsfeitjes) in de Makkelijk Praten-podcast.
4 oktober 2019
Op donderdag 3 oktober 2019 werd het Earth Simulation Laboratory (ESL) van de faculteit Geowetenschappen feestelijk geopend.
3 oktober 2019
In 2050 heeft de helft van de stroomgebieden een bedreigend lage rivierafvoer, concluderen onderzoekers van o.a. de Universiteit Utrecht in Nature.

Pagina's

RSS