De Universiteit Utrecht: CO2-neutraal in 2030.

De Universiteit Utrecht werkt hard aan een duurzame wereld binnen en buiten de universiteit. Daarom is zij CO2-neutraal in 2030.

De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de grootste uitdagingen in de 21e eeuw. De generatie van nu is de eerste die met de gevolgen van klimaatverandering te maken krijgt en de laatste die dit probleem op kan lossen.

De Universiteit Utrecht neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier een actieve bijdrage aan te leveren. Enerzijds door het ontwikkelen en delen van wetenschappelijke kennis, anderzijds door zelf een inspirerend voorbeeld te zijn.

Duurzaamheid en de Universiteit Utrecht

Nieuws

18 september 2017
Waterkracht heeft de potentie om bijna de halve wereld te voorzien van energie, zeggen energiewetenschappers van de Universiteit Utrecht.
Zonnepanelen op Utrecht Science Park/De Uithof. Foto van Ivar Pel.
6 september 2017
Leveren alle Nederlandse zonnepanelen wel op wat vooraf berekend is? De Universiteit Utrecht en de TU Eindhoven onderzoeken het samen.
Flood, Meuse
31 augustus 2017
De Universiteit Utrecht bundelt haar krachten met andere kennisorganisaties voor adviezen over het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.
Overstroming Nepal
30 augustus 2017
Enorm zware regenval kostte in Azië al 1500 doden. Overstromingenexpert Niko Wanders legt uit wat de oorzaak is van dit extreme weer.
30 augustus 2017
Martin Junginger en Gert Jan Kramer kijken in hun oratie met beschouwende blik naar de toekomst van schone energie en schone brandstoffen.

Pagina's

RSS