De Universiteit Utrecht: CO2-neutraal in 2030.

De Universiteit Utrecht werkt hard aan een duurzame wereld binnen en buiten de universiteit. Daarom is zij CO2-neutraal in 2030.

De ontwikkeling van een duurzame samenleving is één van de grootste uitdagingen in de 21e eeuw. De generatie van nu is de eerste die met de gevolgen van klimaatverandering te maken krijgt en de laatste die dit probleem op kan lossen.

De Universiteit Utrecht neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier een actieve bijdrage aan te leveren. Enerzijds door het ontwikkelen en delen van wetenschappelijke kennis, anderzijds door zelf een inspirerend voorbeeld te zijn.

Duurzaamheid en de Universiteit Utrecht

Nieuws

15 maart 2018
Het Zwaartekrachtprogramma Netherlands Center for Multiscale Catalytic Energy Conversion (MCEC) ontvangt Europese subsidie.
15 maart 2018
De Universiteit Utrecht heeft dr. Kirsten ten Tusscher benoemd tot hoogleraar Computational Developmental Biology bij het departement Biologie.
12 maart 2018
Van 2 tot 6 juli biedt het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law een zomercursus Law and Sustainability aan.
IJsbeer op ijsschots
6 maart 2018
Klimaatonderzoekers van de Universiteit Utrecht en het PBL laten zien hoe de maximale temperatuurstijging kan worden beperkt tot 1,5°C in plaats van 2.0˚C.
SEAC Roadmap
2 maart 2018
Wilfried van Sark van de Universiteit Utrecht heeft meegewerkt aan een Roadmap voor PV-systemen en toepassingen in Nederland.

Pagina's

RSS

Agenda

20
mrt
dinsdag 20 maart 2018 20:00 tot 21:30
Hoe zorgen we dat een groene levensstijl niet alleen voor de bevoorrechte klasse bereikbaar is?
RSS