Werken aan een duurzame universiteit?

samen aan de slag!

We faciliteren en stimuleren de ontwikkeling van living labs op de campus. We zijn ook de front office voor academische-operationele-maatschappelijke samenwerking.

Over UULabs

Living labs

 • Healthy Heidelberglaan

  De Heidelberglaan wordt herontwikkeld. Momenteel worden luchtkwaliteit, klimaatadaptatie en gebruikerservaring gemeten en geëvalueerd. De uitkomsten worden gebruikt als input voor het herontwerp.
  Lees meer
 • Bio Receptivity

  P-Olympos is een energieneutrale, circulaire en groene parkeergarage. Rondom de parkeerplaats zijn schanskorven geplaatst. Er wordt onderzoek gedaan naar de groei van organismen rondom de korven.
  Lees meer
 • PFAS Remediation

  Een veld op het Utrecht Science Park is vervuild met PFAS, stoffen die zeer moeilijk afbreekbaar zijn. Met dit living lab worden de mogelijkheden voor duurzame sanering verkend.
  Lees meer
 • Zero Waste

  De universiteit wil in 2030 zero-waste zijn. In dit living lab doen studenten onderzoek naar hoe de universiteit haar doelstelling snel, efficiënt en inclusief kan bereiken.
  Lees meer

Onze universiteit kan veel meer doen om de wetenschap over duurzame ontwikkeling op onze eigen campus zichtbaar te maken. Ik geloof dat UULabs academici en bedrijfsvoering dichter bij elkaar kan brengen, om zo bij te dragen aan een duurzame campus.

Prof. dr. Marko Hekkert
Professor Dynamiek van Innovatiesystemen en Directeur Planbureau voor de Leefomgeving

Living labs zijn open en innovatieve experimenten van onze eigen studenten en medewerkers. Doe je mee?

Neem contact op