Samenwerken

Als instelling of bedrijf kunt u ons benaderen voor wetenschappelijk onderzoek of advies op maat. Wij werken aan projecten in opdracht van of in samenwerking met bedrijven, musea, overheden en andere organisaties. U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld onderzoek naar de geschiedenis van uw bedrijf of organisatie; voor het maken van een biografie of het samenstellen van een tentoonstelling.

Ook delen onderzoekers van het departement regelmatig hun expertise in de media of bij lezingen: onder andere Beatrice de Graaf verschijnt vaak in actualiteitenprogramma's – in De wereld draait door en Pauw bijvoorbeeld – Leonard Rutgers heeft een vaste column in Het Financieele Dagblad en Bas van Bavel, Tine de Moor, Michael Kwakkelstein en Jan Luiten van Zanden geven regelmatig hun visie in kranten en in radio-interviews.

Wilt u ook een expert spreken, dan kunt u zelf een medewerker zoeken of contact opnemen met Perscommunicatie. Bent u geïnteresseerd in mogelijkheden om onderzoek door Utrechtse onderzoekers te laten uitvoeren dan kun u terecht bij coördinator contractonderzoek dr. Joost Dankers.

In de media

Ontgroenen van studenten (1961). Bron: Wikimedia: Anefo/Wim van Rossem
19 augustus 2019
Het begin van het academisch jaar wordt traditioneel ingeluid door zowel de universiteit als de studentenvereniging. Waar komen de tradities vandaan?
Tuindorp Vreewijk, Rotterdam, 1916-1919. Architecten: M.J. Granpré Molière, J. Verhagen en J. Kok. Fotograaf: onbekend. Collectie NAi | TENT_o730
12 augustus 2019
Op 13 september is Christianne Smit op NPO 2 te zien in de nieuwe NTR-serie 'Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen'.
16e-eeuws wandtapijt met een voorstelling van de Slag bij Pavia op 24 februari 1525
26 juli 2019
Bram van Besouw sprak naar aanleiding van zijn proefschrift op de website van 'NEMO Kennislink' over de gevolgen van oorlog.
RSS

Wilt u gebruik maken van onze expertise? Op de onderstaande gebieden hebben wij tal van samenwerkingen met maatschappelijke partners en opdrachtgevers. Per thema vindt u voorbeelden en contactgegevens.