Samenwerken

Als instelling of bedrijf kunt u ons benaderen voor wetenschappelijk onderzoek of advies op maat. Wij werken aan projecten in opdracht van of in samenwerking met bedrijven, musea, overheden en andere organisaties. U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld onderzoek naar de geschiedenis van uw bedrijf of organisatie; voor het maken van een biografie of het samenstellen van een tentoonstelling.

Ook delen onderzoekers van het departement regelmatig hun expertise in de media of bij lezingen: onder andere Beatrice de Graaf verschijnt vaak in actualiteitenprogramma's – in De wereld draait door en Pauw bijvoorbeeld – Leonard Rutgers heeft een vaste column in Het Financieele Dagblad en Bas van Bavel, Tine de Moor, Michael Kwakkelstein en Jan Luiten van Zanden geven regelmatig hun visie in kranten en in radio-interviews.

Wilt u ook een expert spreken, dan kunt u zelf een medewerker zoeken of contact opnemen met Perscommunicatie. Bent u geïnteresseerd in mogelijkheden om onderzoek door Utrechtse onderzoekers te laten uitvoeren dan kun u terecht bij coördinator contractonderzoek dr. Joost Dankers.

In de media

Sanne Frequin MA
26 september 2019
Sanne Frequin legt uit wat graftombes zeggen over het leven en de dood in de middeleeuwen.
Maarten Prak bij De Wereld Draait Door. Bron: BNNVARA (Still)
19 september 2019
Maarten Prak sprak in diverse media over de keuze van het Amsterdam Museum de term 'Gouden Eeuw' te vervangen.
Beatrice de Graaf bij Jinek. Bron: KRO NCRV (still)
12 september 2019
Beatrice de Graaf vertelt bij Jinek over rechtsextremisme, terrorisme en geweld.
RSS

Wilt u gebruik maken van onze expertise? Op de onderstaande gebieden hebben wij tal van samenwerkingen met maatschappelijke partners en opdrachtgevers. Per thema vindt u voorbeelden en contactgegevens.