Zonder geschiedenis geen toekomst

De wetenschappers van het departement geschiedenis en kunstgeschiedenis bekijken het verleden met de nodige reflectie op actuele ontwikkelingen. De toekomst van Europa, de dreiging van terrorisme, de toenemende ongelijkheid, instituties gedreven door collectieve actie, nieuwe vormen van burgerschap, globalisering in de moderne wereld, de rol van kunst in identiteitsvorming en de omgang met cultureel erfgoed zijn voorbeelden van de thema’s waar wij ons op richten. De kennis die wij aanreiken wordt gevoed door een keur aan onderzoeksprojecten.

Nieuws

Drs. Arend-Jan Boekestijn
24 maart 2017
Arend Jan Boekestijn geeft op CNN (16 maart) commentaar op de Nederlandse verkiezingsuitslag en rol van de diplomatieke rel met Turkije daarin.
Asbest verwijderen © iStockphoto.com/bermau
24 maart 2017
Dankzij een archiefonderzoeksworkshop van historici Keetie Sluyterman en Bram Bouwens komen asbestslachtoffers een stap dichterbij een schadevergoeding.
Bron: chineseimpact.nl
24 maart 2017
Kunsthistoricus Thijs Weststeijn stelt tentoonstelling 'Barbaren en Wijsgeren' samen in Frans Hals Museum.
RSS

Agenda

Meet the Professor Foto Jos Kuklewski
29 maart 2017 10:00 - 12:00
Hoogleraren van de faculteit Geesteswetenschappen op 29 maart 2017 op bezoek bij basisscholen in regio Utrecht.
Dr Jeroen Koch
30 maart 2017 15:30 - 16:45
Jeroen Koch bespreekt hoe de reacties op zijn biografieën van Abraham Kuyper en Willem I de effecten van verzuiling en de natiestaat weerspiegelden.
3 april 2017 15:15 - 17:00
Huygens - Descartes Premodern History of Knowledge Colloquium met als thema "Precarious knowledge: on secret and forgotten knowledge"
RSS