32 jonge onderzoekers doen mee aan pitchcompetitie Breaking Science

Foto: Thijs Rooijmans

Breaking Science is terug! Tijdens de jaarlijkse wetenschapscommunicatiewedstrijd krijgen startende onderzoekers 3 minuten de tijd om hun onderzoek of een wetenschappelijk concept uit hun vakgebied te pitchen. Wie vertelt het meest aansprekende wetenschappelijke verhaal van 2024?

Breaking Science wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Jonge wetenschappers uit alle vakgebieden worden uitgebreid getraind om hun onderzoek zo goed mogelijk op het podium te presenteren. Het niveau is hoog en de ambitie nog hoger! En dat alles in een pitch van slechts drie minuten.

Tijdens de heats en finale beoordeelt een jury alle pitches op inhoud, helderheid en verbinding. De winnaar van de finale ontvangt € 1500 om te besteden aan het bijwonen van conferenties of zomercursussen.

Heats en finale

In totaal strijden 32 kandidaten tijdens vier heats, op 6 mei (heat 1), 13 mei (heat 2), 15 mei (heat 3) en 22 mei (heat 4). Elke heat stuurt zijn twee winnaars door naar de grote finale op 29 mei.

Kom je ook de deelnemers aanmoedigen? De voorrondes en finale vinden plaats in de bar van Cultureel Centrum Parnassos (Kruisstraat 201, Utrecht). De avonden beginnen om 19:00 en eindigen rond 21:00.

Kandidaten

Benieuwd welke onderzoekers meedoen aan Breaking Science? Op onze website vind je meer informatie over de kandidaten en hun onderzoek.

Meer informatie
Breaking Science