Duurzaam en verantwoord samenleven van mensen en dieren. Dat is waarvoor het Centre for Sustainable Animal Stewardship (CenSAS) zich sterk maakt.

CenSAS is een samenwerking van de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht) en Animal Sciences (Wageningen University & Research).

Zoek je een leuke stage- of afstudeerplek?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zoeken stagiaires of afstudeerders die een Quick Scan willen maken over een dierenwelzijnsthema. Zo'n Quick Scan inventariseert de stand van zaken en gebruiken wij als basis voor een project. Het bestaat onder meer uit een literatuuronderzoek en een stakeholderanalyse, waarin je via gesprekken de standpunten van stakeholders in kaart brengt. Lees meer >

kuikens in krat
31 oktober 2017
De positie van het dier: een worsteling tussen ideaal en realiteit?
1 augustus 2017
Voor de geitenhouderijsector is het belangrijk om een brede visie te hebben op de toekomst en daarmee antwoorden op vragen van andere partijen.
30 mei 2017
Dierenwelzijnsexperts Franck Meijboom, Maite van Gerwen en Saskia Arndt discussiëren over komst van panda’s in Ouwehands Dierenpark.