Stage en afstuderen

Ben jij op zoek naar een stage- of afstudeerplek en wil jij je verdiepen in maatschappelijke aspecten van de relatie tussen mens en dier? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden! 

Bij CenSAS werk je aan vraagstukken met betrekking tot dierenwelzijn, dierethiek en mens-dierrelaties. Wij zoeken daarom voornamelijk studenten met een dierinhoudelijke achtergrond of opleiding (hbo of wo). Bijvoorbeeld: diergeneeskunde, dierwetenschappen, diermanagement, dier- en veehouderij, (toegepaste) biologie of (dier)ethiek. Maar ben je een andere opleiding aan het volgen en zie jij aansluiting op een van onze activiteiten en thema's? Neem gerust contact op. Wij kijken uiteraard graag mee naar de mogelijkheden. 

Voorbeelden van onderzoeken die op de agenda staan en waar wij graag jouw hulp bij kunnen gebruiken zijn: 

  • kwantitatieve data-analyse en verslaglegging binnen het onderzoeksproject Dierbaar Dubbelzinnig 
  • kwalitatief onderzoek opzetten, uitvoeren en verslaglegging gerelateerd aan het werken aan een duurzame gezondheidszorg voor huisdieren. Specifiek gericht op zorgverzekeringen: historie, ontwikkeling en ervaringen toegespitst op landen Nederland, Engeland en Zweden. 

Ook staan er verschillende evenementen op het programma, een meewerkstage behoort dan ook tot de mogelijkheden specifiek op het gebied van: 

  • communicatie en organisatie evenementen 
  • communicatie en educatie: ontwikkeling lesmateriaal (omzetten van wetenschappelijke literatuur naar educatief materiaal voor verschillende doelgroepen)

Interesse?

Stuur dan uiterlijk twee maanden voordat je zou willen beginnen een e-mail, voorzien van motivatie en CV, naar CenSAS@uu.nl.

Geef in je e-mail en/of motivatiebrief duidelijk aan:

  • waarom je juist bij CenSAS wilt stagelopen of afstuderen;
  • in welke onderwerpen je met name ge├»nteresseerd bent;
  • hoe lang je stage of afstuderen duurt;
  • en in welke periode je stage of afstuderen plaatsvindt.

Wij krijgen veel verzoeken van studenten en kunnen niet altijd aan iedereen een plek bieden. Afhankelijk van de periode en de wensen kan het zijn dat we een selectie moeten maken.