Financiën

Er zijn drie belangrijke kostenposten waar je rekening mee moet houden bij het plannen van je studie aan University College Utrecht: het collegegeld, de kosten van je huisvesting of het ''campustarief'', en je persoonlijke dagelijkse uitgaven. Op deze pagina vind je meer informatie over elk van deze kosten en de mogelijkheden voor financiële ondersteuning.

Collegegeld

University College Utrecht heeft twee soorten collegegeld:

  • Voor studenten die EER-burgers (Europese Economische Ruimte) en burgers uit Zwitserland en Suriname zijn;
  • Voor studenten uit andere landen.

Ga voor de meest actuele informatie over collegegeld naar de pagina 'Fees & Finances' op onze Engelstalige website.

Fees & Finances

Campuskosten

Naast het collegegeld betalen studenten jaarlijks campusgeld voor het wonen op de campus. Het campusgeld dekt de kosten voor huisvesting en nutsvoorzieningen (zoals water en elektriciteit), het gebruik van campusfaciliteiten en het lidmaatschap van de University College Student Association (UCSA). Alle studenten betalen hetzelfde bedrag. Een overzicht van de campusvergoedingen is ook te vinden op de pagina 'Fees & Finances' 

Persoonlijke uitgaven en andere kosten

Naar de universiteit gaan en een studentenleven leiden brengt meer kosten met zich mee dan alleen collegegeld en accommodatie. Denk aan persoonlijke uitgaven zoals eten, kleding, boeken, sport, verzekeringen en reizen tijdens de vakantie. Studenten van buiten de EU/EER moeten ook betalen voor een visum en/of verblijfsvergunning.

Het is moeilijk om precies te voorspellen om hoeveel kosten het gaat, omdat bestedingsgewoonten en levensstijlen variëren. Meer informatie over de gemiddelde kosten van levensonderhoud in Utrecht vind je op de pagina algemene financiële zaken van de Universiteit Utrecht.

Subsidies en beurzen

University College Utrecht biedt beurzen aan zowel Nederlandse als internationale studenten die financiële ondersteuning nodig hebben om de kosten van hun studie te dekken. Alle internationale aanvragers kunnen een beurs aanvragen. Niet-EU/EEA en EU/EEA beursaanvragers worden gelijk behandeld. Check onze toelatingsprocedure voor informatie en de deadline voor beursaanvragen.

Je kunt meer informatie vinden over de beurzen die University College Utrecht aanbiedt door op onderstaande knop te klikken. Voor andere beurzen, leningen en andere manieren om je studie te financieren, kun je een overzicht vinden op de algemene beurzenpagina van de Universiteit Utrecht.

Financial Support