Academische disciplines

Aan University College Utrecht kun je kiezen uit meer dan 20 verschillende studierichtingen in geesteswetenschappen, bètawetenschappen en/of sociale wetenschappen.

Dankzij de brede en vrije opzet van ons curriculum heb je volop mogelijkheden om je eigen studiepad uit te stippelen. Ontdek hieronder de inhoud en focus van de drie belangrijkste academische domeinen.

Gelinkte disciplines

Volgens onze Liberal Arts and Sciences onderwijsfilosofie geloven we dat de verschillende disciplines van elkaar kunnen profiteren. Een paar voorbeelden van verrijkende verbanden tussen de disciplines zijn:

  • Geschiedenis helpt de theorie en toepassing van Politiek of Recht in een context te plaatsen.

  • Kunstgeschiedenis en Museumstudies worden verrijkt door cursussen Antropologie en Menselijke Geografie. Als je geïnteresseerd bent in kunstconservering, kies dan Biologie of Scheikunde.

  • Taalkunde en psychologie komen samen in de cursus Psycholinguïstiek.

Aan het University College Utrecht heb je de mogelijkheid om een interdepartementale major aan te vragen. Dit betekent dat je je studieprogramma kunt samenstellen met vakken uit ten minste twee van de drie hoofdrichtingen. Je kunt ook een dubbele major doen, waarbij je twee volledige majors afrondt.

LEES MEER OVER DE SPECIFIEKE CURSUSVEREISTEN