Ervaringen

Cato Bui, alumna of University College Utrecht

Cato Bui (Class of 2016)
Major: Interdepartementale major (business and economics, development studies, energy sciences and sustainability)
Vervolgstudie: MSc in Strategisch Management aan de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam
Functie: Chief of Staff bij DEPT
Locatie: Amsterdam, Nederland

Zolang het bijdraagt aan je persoonlijke of professionele ontwikkeling, zal University College Utrecht je op alle mogelijke manieren ondersteunen.

Ontwerp je eigen leerplan

Nadat ik mijn middelbare schooldiploma had gehaald, wilde ik een bacheloropleiding volgen waarin ik mezelf zowel professioneel als persoonlijk kon ontwikkelen. Ik hield van het idee om verschillende vakken te combineren, dus University College Utrecht was de perfecte plek voor mij. Het stimuleert studenten om verder te gaan dan hun eigen vakgebied en motiveert studenten om het beste uit zichzelf te halen. Je kunt echt je eigen curriculum samenstellen, zelfs door vakken toe te voegen die de hogeschool niet aanbiedt. De mogelijkheid om off-campus cursussen te volgen was erg waardevol voor mij. In mijn vierde semester ging ik op uitwisseling om me te verdiepen in duurzaam ondernemen, en ik heb ook een half jaar stage gelopen bij een bedrijf om ervaringen uit het echte leven op te doen.

University College Utrecht heeft me voorbereid op het leven na de universiteit

Na mijn afstuderen wist ik nog niet zeker wat ik wilde studeren. Ik besloot mijn masterstudie een jaar uit te stellen en ging aan de slag bij Deloitte Nederland. Daar heb ik de mogelijkheden in de consultancy verkend. Daarna volgde ik de MSc Strategic Management aan de Rotterdam School of Management. University College Utrecht heeft me goed voorbereid op het leven na mijn studie. De cursussen, uitwisselingsmogelijkheden en stages gaven me genoeg kennis en ervaring voor de baan en de masterstudie.

Mijn advies aan alle aankomende studenten zou zijn: alles is mogelijk op University College Utrecht, als je maar bereid bent om ervoor te werken. Ga in gesprek met je tutor, docenten en vrienden, onderzoek je eigen mogelijkheden en ga ervoor. Zolang het bijdraagt aan je persoonlijke of professionele ontwikkeling, zal University College Utrecht je op alle mogelijke manieren ondersteunen.

Dennis Bednar, Alumnus of University College Utrecht

Dennis Bednar (Class of 2013)
Major: Sociale Wetenschappen (Anthropology and Human Geography)
Vervolgstudie: Master in Environmental Anthropology and Development Sociology at Leiden University, Advanced Masters in International Development at Radboud University
Functie: Knowledge Management & Learning Advisor Solidaridad 
Locatie: Utrecht, Nederland

Antropologie heeft me gegrepen

Zoals veel studenten die zich aanmelden voor University College Utrecht, wist ik nog niet wat ik wilde studeren. Na het volgen van verschillende introductiecursussen, raakte ik verslingerd aan antropologie. Het University College Utrecht gaf me de kans om met een antropologische lens naar verschillende dingen te kijken, van podiumkunsten tot cognitieve neurowetenschappen en ontwikkelingsstudies, wat een grote doorslaggevende factor voor mijn toekomst bleek te zijn.

University College Utrecht is meer dan onderwijs

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij de organisatie waar ik stage heb gelopen, bij Free Press Unlimited. Daar kreeg ik een baan als Project Officer voor het Knowledge & Quality team, en kon ik combineren wat ik geleerd heb van mijn antropologie en ontwikkelingsstudies, vooral bij het uitvoeren van kwalitatieve evaluaties met partnerorganisaties.

Tot op de dag van vandaag, als ik denk aan de grote successen in mijn leven, is het meeste terug te voeren op mijn tijd aan het University College Utrecht. Het gaf me een thuisgevoel in de stad Utrecht. Het heeft me ook een reeks vrienden van over de hele wereld opgeleverd met wie ik nog steeds regelmatig afspreek. En het gaf me de kans om mijn partner te ontmoeten, iemand die ruimdenkend is en deze ervaring van het University College Utrecht deelt.

Alumni verhalen

Lees meer alumni ervaringen op onze website

alumni verhalen