Extra uitdaging

Als je op zoek bent naar een extra uitdaging, heeft University College Utrecht een breed scala aan curriculumverrijkingsopties waaruit je kunt kiezen. Deze kunnen nog meer breedte, diepte, persoonlijke groei en maatschappelijke betrokkenheid aan je bachelorervaring toevoegen.

Studeren in het buitenland

Als student van University College Utrecht kun je ervoor kiezen om in het buitenland te studeren door op uitwisseling te gaan of door een zomer/winter school te volgen. We hebben meer dan 50 partneruniversiteiten wereldwijd, allemaal van uitstekende kwaliteit en veel van hen hebben een Liberal Arts & Sciences profiel. Daarnaast kun je je aanmelden voor bestemmingen van de Universiteit Utrecht bij nog eens 90 instellingen over de hele wereld. Lees meer over studeren in het buitenland op de studentensite.

Stages

Werkervaring is een geweldige manier om het professionele leven te verkennen, of om een vakgebied dat je al overweegt voor je latere carrière beter te begrijpen. Een stage kan deel uitmaken van je curriculum aan het University College Utrecht en ons eigen UCU Futures Centre biedt advies en begeleiding bij het vinden van en solliciteren naar een geschikte functie. Lees meer over stages op de studentensite.

UCU Cultureel Erfgoed Programma (CHIP)

Leer over erfgoed vanuit de verschillende perspectieven van de kunsten, de sociale wetenschappen en de wetenschappen. Het programma brengt studenten van het University College Utrecht in contact met culturele instellingen, waar ze ervaring opdoen met en een bijdrage kunnen leveren aan het beheren, behouden, onderzoeken en tentoonstellen van cultureel erfgoed. CHIP heeft een eigen website met een overzicht van studentenverhalen, lezingen en nieuws over het programma.

Honours cursussen

University College Utrecht biedt veel mogelijkheden om je curriculum uit te breiden. Keuzevakken worden aangeboden aan University College Utrecht, Universiteit Utrecht of andere gespecialiseerde instellingen. De speciale honoursvakken aan het University College Utrecht veranderen regelmatig, behalve het Student-led Honours seminar, dat altijd wordt aangeboden.

Dubbele graad programma's

University College Utrecht biedt twee dubbele opleidingen aan in samenwerking met twee afdelingen van de Universiteit Utrecht: Nederlands Recht en Natuurkunde. Met een double degree- opleiding kun je twee bacheloropleidingen in 4 jaar afronden en voor beide een bachelordiploma behalen. Je kunt je specialiseren in een bepaald vakgebied, maar wel in de context van een Liberal Arts and Sciences-opleiding, die interdisciplinaire perspectieven en kennis stimuleert.

Als je geïnteresseerd bent in een van deze dubbele opleidingen moet je je eerst aanmelden en toegelaten worden tot University College Utrecht. Hoewel je twee opleidingen volgt, hoef je maar voor één opleiding collegegeld te betalen (je betaalt het hoogste tarief als je voor twee bachelors ingeschreven staat).

Zomer- en wintercursussen

De zomer- en wintercursussen zijn korter van opzet en stellen je in staat om je volledig op één onderwerp te richten. Cursussen zijn over het algemeen interdisciplinair, worden vaak gegeven door gastdocenten en een breed scala aan studenten is toelaatbaar. Dit zorgt voor groepen met verschillende disciplinaire achtergronden en interesses, en daarmee ook voor levendige discussies en debatten.

Voorbeelden:

  • Gastronomie: Wetenschap en kunst van eten

  • De audiovisuele documentaire: Productie en theorie

  • Milieu en gezondheid

  • Scheikunde en kunst

A scene from the UCU East Africa research programme
UCU in Oost-Afrika

Veldonderzoek

Aan het University College Utrecht krijg je de kans om excursies te maken als onderdeel van je onderwijs. Het UCU East Africa programma heeft bijvoorbeeld als doel studenten kennis te laten maken met een groot aantal theorieën en kwesties die relevant zijn voor de studie van de mondiale politieke economie, kritische ontwikkelingsstudies en Afrikaanse studies (inclusief postkolonialisme). Het programma is interdisciplinair van aard: studenten die tot het programma worden toegelaten, hebben verschillende academische achtergronden. Studenten kunnen er ook voor kiezen om Field Research te doen in Aruba externe link, waar ze principes van community-based onderzoek gebruiken om projecten te doen in samenwerking met belanghebbenden in Aruba.

Via onderstaande link kun je meer te weten komen over het campusleven op University College Utrecht.

CAMPUSLEVEN