Na de opleiding

De opleiding Liberal Arts and Sciences aan University College Utrecht bereidt studenten met haar intensieve programma en brede aanpak grondig voor op diverse vervolgopleidingen en carrièremogelijkheden in uiteenlopende sectoren. Eén ding hebben alle afgestudeerden gemeen: omdat studenten vakken volgen in verschillende academische disciplines en dagelijks omgaan met mensen met zeer uiteenlopende achtergronden, ontwikkelen ze de creativiteit en flexibiliteit om verschillen te overbruggen en 'outside the box' te denken.

Bekijk deze 4 minuten durende video waarin vier alumni vertellen over hun tijd aan University College Utrecht en hun huidige carrière:

Masteropleidingen

De meerderheid van onze afgestudeerden schrijft zich direct in voor een masteropleiding. Ongeveer 40% van de afgestudeerden die doorgaan met een masteropleiding doet dit internationaal, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Van degenen die ervoor kiezen om in Nederland te blijven, vindt ongeveer de helft een aantrekkelijke masteropleiding aan de Universiteit Utrecht. Ons brede curriculum betekent dat afgestudeerden van Liberal Arts and Sciences voor veel verschillende masteropleidingen kunnen kiezen. Voor welke masteropleidingen afgestudeerden in aanmerking komen, hangt af van het curriculum dat ze aan het University College Utrecht samenstellen en studenten krijgen daarbij advies en begeleiding van hun tutor. Onze tutoren helpen studenten ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle eisen voor een Master en dat ze goed voorbereid zijn op de uitdaging.

Voor meer informatie over masteropleidingen voor specifieke vakgebieden kun je de onderstaande links naar onze studentensite volgen. Daar zie je de academische vakken die zijn onderverdeeld in onze drie hoofddomeinen Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Bèta Wetenschappen. Navigeer naar het academische vak van je keuze en vink de dropdownbox 'opportunities for future study' aan.

Geesteswetenschappen
Sociale wetenschappen
Bèta wetenschappen

Toekomstige loopbanen

Onze afgestudeerden vervolgen hun studie in een breed scala aan disciplines, en als gevolg daarvan vinden ze een baan bij een groot aantal werkgevers in verschillende vakgebieden. Afgestudeerden werken als arts, advocaat, psycholoog, beleidsadviseur, consultant, politicus, promovendus, marketeer en in vele andere beroepen.

Naast je academische kennis kun je door te studeren aan University College Utrecht ook niet- academische vaardigheden ontwikkelen die belangrijk zijn voor een succesvolle en bevredigende carrière:

  • Aanpassingsvermogen en flexibiliteit (schakelen tussen disciplines)
  • Tijdmanagement, planning en zelfreflectie / beoordeling
  • Ervaring met het werken en leven met mensen met een grote verscheidenheid aan achtergronden, studie-interesses en talenten

Lees voor meer voorbeelden van toekomstige carrières de ervaringen van alumni op onze website.

Alumni ervaringen

Advies en begeleiding

Het Futures Centre van University College Utrecht is een knooppunt voor een breed scala aan informatie, advies en begeleiding op het gebied van stages, vervolgstudie, CV's, alumni connecties en de arbeidsmarkt. Het centrum organiseert regelmatig workshops (ook in samenwerking met de Career Services van de Universiteit Utrecht) en ze bieden persoonlijk advies voor studie en sollicitaties en stagebegeleiding. Zowel huidige studenten als alumni kunnen bij het Futures Centre terecht wanneer ze advies of begeleiding nodig hebben over de volgende stappen in hun carrière.

Lees meer over hoe je de opleiding kan ervaren:

Ervaar de opleiding