Campusleven

Wonen op de campus van University College Utrecht is onderdeel van je opleiding. Leven met mensen van over de hele wereld, die verschillende disciplines bestuderen, is een verrijkende ervaring die je in staat stelt waardevolle vaardigheden te ontwikkelen. Onze campus is in grote lijnen gemodelleerd naar Noord-Amerikaanse college campussen waar studentenhuisvesting, klaslokalen, faciliteiten voor sport, culturele en sociale activiteiten en personeelskantoren allemaal samen op één terrein zijn gevestigd. Als je wordt toegelaten tot University College Utrecht krijg je gegarandeerd een kamer op de campus.

Bekijk deze 3 minuten durende video waarin studenten vertellen over hun leven op de campus:

Voor een virtuele wandeling over de campus en een voorproefje van leven en studeren aan UCU, kun je een kijkje nemen op onze virtuele campus tour pagina die hieronder gelinkt is.

VIRTUELE CAMPUSTOUR

Accommodatie

Huisvesting is gegarandeerd voor alle studenten van het University College Utrecht voor de duur van het programma. De studentenhuisvesting bevindt zich in verschillende gebouwen op de campus. Elk gebouw is verdeeld in appartementen waar studenten van alle nationaliteiten, jaren en genders samen wonen. Elke student heeft een eigen kamer in een appartement. Appartementen hebben ook een gedeelde woonkamer, kitchenete, wasruimte en badkamer(s). Alle kamers en appartementen zijn gemeubileerd. Studenten zijn verplicht om de eerste twee jaar op de campus te wonen, en kunnen er in het derde jaar voor kiezen om niet op de campus te wonen. Klik op de foto hieronder om een indruk te krijgen van onze studentenaccommodatie (klik om de foto te vergroten).

  • International Campus Utrecht (ICU)

Sociaal leven en studentenvereniging

De University College Student Association (UCSA) streeft ernaar het niet-academische leven van alle studenten te verrijken met sociale en culturele activiteiten. De vereniging bestaat uit meer dan 40 commissies en clubs die het hele jaar door activiteiten, workshops, optredens, feesten en uitstapjes organiseren. Alle studenten van het college zijn lid van UCSA en kunnen zowel deelnemen aan evenementen als deze organiseren. Kijk voor meer informatie op de website van UCSA.

Faciliteiten

De campus heeft een café, sociale en culturele ruimtes voor studenten, een meditatieruimte en sportfaciliteiten (indoor sportcentrum, tennis/voetbalveld, volleybalveld, basketbalveld, tafeltennistafel). De UCSA College Bar, gerund door studenten, is een uitstekende locatie voor sociale bijeenkomsten.

Studenten van het University College Utrecht hebben ook toegang tot het Utrechtse sportcentrum Olympos en het culturele centrum Parnassos, en gratis toegang tot het Universiteitsmuseum en de Botanische Tuinen.

Campus verhuisplannen

University College Utrecht verhuist over een aantal jaar van de huidige campus naar een nieuwe locatie. Dit is onderdeel van het vastgoedplan van de Universiteit Utrecht dat op 23 september 2019 werd gepresenteerd door College van Bestuur-voorzitter Anton Pijpers.

Begin 2022 heeft University College Utrecht haar visiedocument ingediend bij UU (Corporate Real Estate en Campus). Het visiedocument, gebaseerd op input van de UCU-werkgroep herhuisvesting, het Management Team en een door studenten geleide enquête, toonde het belang aan van het woonaspect, de integratie van wonen en studeren en het gemeenschapsgevoel.

We werken hard aan het vinden van een geschikte nieuwe locatie die aan deze voorwaarden kan voldoen, maar er zijn nog geen beslissingen genomen. Daarom kunnen we geen exacte tijdlijn geven over hoe en wanneer University College Utrecht zal verhuizen. Wel kunnen we garanderen dat studenten die hun aanbod voor het najaar van 2024 accepteren, hun studie op de huidige campus kunnen afronden.

Students relaxing in front of College Hall

Kom meer te weten over carrière- en vervolgstudiemogelijkheden met een diploma Liberal Arts and Sciences.

Na de opleiding