Maak kennis met University College Utrecht

Over grenzen heen kijken

Op University College Utrecht studeer je Liberal Arts and Sciences, een onderwijsfilosofie die veel voorkomt in de Verenigde Staten. Het is een brede studie; je specialiseert je niet in één onderwerp, maar je creëert je eigen studieprogramma uit een groot aantal vakken in ScienceSocial Science en Humanities.

Doordat je kennis maakt met verschillende wetenschappelijke tradities krijg je een brede blik en leer je over de grenzen van vakgebieden heenkijken. In een voortdurend complexer wordende wereld zijn dat nuttige vaardigheden. Om bijvoorbeeld de opwarming van de aarde te begrijpen moet je kennis hebben van de natuurwetenschappen. Maar je zult het niet volledig begrijpen zonder kennis van economie, politiek of ethiek. Het combineren van inzichten uit verschillende disciplines noemen we multidisciplinair denken.

Het samenstellen van je eigen studieprogramma kan uitdagend zijn. Daarom heeft iedere student op University College Utrecht een tutor, die je helpt bij het nadenken over je toekomst en het kiezen van een coherent vakkenpakket. 

Een levendige gemeenschap

Op University College Utrecht vormen studenten en docenten een levendige gemeenschap. Er zijn geen grote collegezalen; de vakken worden gegeven in kleine lokalen en zijn daardoor interactief. Je zult door de docenten gestimuleerd worden actief deel te nemen aan discussies en presentaties, en op een creatieve en kritische manier de studiestof te benaderen. Ongeveer 40 procent van de studenten is internationaal, en zowel tijdens als buiten de colleges wordt daarom Engels gesproken.

Alle studenten wonen en studeren op de campus in Utrecht. Je hebt een eigen slaapkamer, en met je huisgenoten deel je een woonkamer en badkamer. Een groot aantal clubs en committees organiseert activiteiten op de campus, van sport en dans tot journalistiek en Model United Nations. Voor een drankje en een dansje kun je terecht in de campus bar.

Goede vooruitzichten

Doordat je je eigen studieprogramma samenstelt kun je met een UCU diploma alle kanten op. UCU studenten worden toegelaten tot top-masterprogramma’s, zowel in Nederland als in het buitenland.

Wil jij…

  • Meer dan één onderwerp bestuderen?
  • Jezelf uitdagen?
  • Bijdragen aan de wereld om je heen?
  • Wonen en studeren in een internationale omgeving?

Dan zou University College Utrecht de juiste keuze voor jou kunnen zijn!

  • As long as it adds to your personal or professional development, UCU will support you in all ways possible.
  • UCU in all aspects, from the intense course load to the dynamic social environment, is not just education, but an experience that shapes individuals.

Samenvatting

Vorm:
Voltijd
Voertaal:
Engels
Tijdsduur:
3 jaar
Studiepunten:
180
Begin:
  • Februari
  • September
Collegegeld:
2020-2021: € 4,372 (EU/EEA), € 12,017 (EU/EEA with a Dutch Ba/Ma degree), € 12,431 (non EU/EEA)
Aangeboden door:
University College Utrecht
Titulatuur: Dit bachelorprogramma is officieel geregistreerd onder de opleidingsnaam
BA (Bachelor of Arts) / BSc (Bachelor of Science)
Croho-code:
50393