Ben je breed geïnteresseerd en op zoek naar een uitdaging? Wil je je eigen multidisciplinaire vakkenpakket samenstellen, waarbij je lessen in geesteswetenschappen, bètawetenschappen en/of sociale wetenschappen combineert? Lijkt het je leuk om op een kleine campus te wonen waar je ook studeert met mensen van over de hele wereld? Dan is University College Utrecht misschien wel wat voor jou!

Wat is een University College?

University Colleges in Nederland zijn opgericht door onderzoeksuniversiteiten als antwoord op een groeiende vraag naar een meer holistisch type onderwijs. Studenten aan University Colleges studeren niet alleen Liberal Arts and Sciences, ze beleven Liberal Arts and Sciences ook door op de campus samen te studeren, wonen en werken met leeftijdgenoten met verschillende culturele achtergronden en disciplinaire interesses. University College Utrecht is een van de honours colleges van de Universiteit Utrecht en werd in 1998 opgericht als eerste university college in Nederland.

Kies je eigen individuele vakkenpakket

University College Utrecht biedt je de mogelijkheid om een Engelstalige bacheloropleiding Liberal Arts & Sciences te volgen. Dit honoursprogramma is ontworpen voor nieuwsgierige en gedreven studenten die uitgedaagd willen worden. Je hebt alle vrijheid om je eigen curriculum samen te stellen uit meer dan 200 verschillende vakken in de geesteswetenschappen, bètawetenschappen en/of sociale wetenschappen. Je persoonlijke tutor zal je begeleiden en adviseren bij het samenstellen van een curriculum dat aansluit bij je interesses, talenten en toekomstige doelen. Ga voor meer informatie over het studieprogramma naar de pagina Studieprogramma.

Wonen en studeren op de campus

University College Utrecht is gevestigd op de Internationale Campus van de Universiteit Utrecht. De charmante campus is gunstig gelegen tussen Utrecht Science Park en het stadscentrum. Er zijn momenteel ongeveer 750 ingeschreven studenten die meer dan 70 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen. Als je wordt toegelaten krijg je gegarandeerd een kamer op de campus. Je woont en studeert in een levendige campusgemeenschap, waar intellectuele verkenning en sociale interactie worden gestimuleerd. Wonen op de campus is onderdeel van de opleiding en huisvesting op de campus is gegarandeerd voor drie jaar. Ga voor meer informatie over wonen op de campus naar de pagina Campusleven.

Waarom University College Utrecht?

  • Sinds 1998 is University College Utrecht een pionier op het gebied van liberal arts and sciences in Nederland. Aan het University College Utrecht heb je alle vrijheid om je eigen curriculum te ontwikkelen door de vakken van je keuze te combineren. Dit stelt studenten in staat om hun academische interesses te verkennen, te experimenteren met verschillende academische disciplines en hun unieke weg naar een toekomstige carrière te vinden.
  • Elke student krijgt bij inschrijving een tutor toegewezen die hem of haar gedurende het hele programma begeleidt bij de academische ontwikkeling. Dankzij het mentorsysteem studeert de overgrote meerderheid van de studenten aan UCU binnen 3 jaar af en gaan velen verder studeren voor een hogere graad.
  • University College Utrecht biedt een campus in Amerikaanse stijl, een klein dorp waar de studenten naast de academische gebouwen wonen.

Er zijn verschillende manieren om meer te leren over University College Utrecht, zoals een bezoek aan de Open Dag, een campusrondleiding of het bijwonen van een online webinar. Kijk op de pagina Ervaar deze studie voor alle mogelijkheden.

Studenten op de campus

In het kort

  • Honours college van de Universiteit Utrecht (est. 1636)
  • Liberal Arts and Sciences (BA/BSc)
  • Stel je eigen multidisciplinaire curriculum samen
  • Residentieel: Studeren en wonen op de campus (gegarandeerde huisvesting)
  • Kleinschalig: 750 studenten. Gemiddeld 20 studenten per klas
  • Internationaal: Meer dan 50% internationaal, 70+ nationaliteiten

Meer informatie

Duik dieper in het programma om erachter te komen of het de juiste keuze voor jou is.

STUDIEPROGRAMMA
award logo top rated programme

University College Utrecht is door studiekeuzeorganisatie Keuzegids geselecteerd als een topopleiding voor 2024. Dit label wordt alleen toegekend aan geselecteerde opleidingen in Nederland.

In het kort

Diploma: 
BA (Bachelor of Arts) / BSc (Bachelor of Science)
Voertaal: 
Engels
Studievorm: 
Voltijd
Studieduur: 
3 jaar
Start: 
September
Collegegeld: 
2024-2025: € 5.251 (EU/EEA), € 14.128 (EU/EEA with a Dutch Ba/Ma degree), € 16.034 (non EU/EEA)

Meer informatie over collegegeld
Toelating: 
Selectie
Croho code: 
50393
Brochure: 
Brochure aanvragen