Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

24 mei 2019
Fotoverslag van promovendus Maurice van Tiggelen over zijn veldwerk in Groenland.
Sol in glas in lood
24 mei 2019
Tien Utrechtse onderzoekers krijgen dit jaar een NWO-Vidi beurs van ieder 800.000 euro.
Gescheurd hart hart met daarop een gezin
23 mei 2019
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht doen onderzoek naar het welzijn van kinderen wanneer hun ouders scheiden.
20 mei 2019
RTL Nieuws en het Belgische Nieuwsblad spraken met mediawetenschapper Dan Hassler-Forest over het success van de fantasy-serie.
20 mei 2019
De documentaire 'Three Identical Strangers' vertelt een bijzonder verhaal over een drieling, toeval en een pijnlijk wetenschappelijk experiment.
20 mei 2019
Voor het schrijven van het jubileumboek over Savannah Bay zoekt Marijke Huisman verhalen en herinneringen van klanten, relaties en/of (oud-)vrijwilligers.
The Floating Piers at the island of San Paolo, by Christo and Jeanne-Claude. Bron: Wikimedia/NewtonCourt
20 mei 2019
We spraken met Eva-Maria Troelenberg over de film en over de groeiende populariteit van de kunstdocumentaire in het algemeen.
20 mei 2019
Daan Scheepers gaat op Lowlands onderzoeken wat publiek echt vindt van veranderende sekserollen.
Europese wolf in Polen
20 mei 2019
Nu de wolf zich weer gevestigd heeft in Nederland komen onderzoekers met aanbevelingen om de wolf te beschermen èn te voorkomen dat zij vee aanvallen.
Google Air View auto
15 mei 2019
De Universiteit Utrecht gaat samen Google en Amsterdam de luchtkwaliteit in de stad op straatniveau in kaart brengen.
15 mei 2019
In Nederland werd de naam Khaleesi sinds Game of Thrones wordt uitgezonden een tiental keer gegeven.
Een lege Tweede Kamer
15 mei 2019
Vijf duurzaamheids- en energieonderzoekers van de Universiteit Utrecht schoven aan bij de rondetafelgesprekken van de Tweede Kamer over oa. energietransitie.
logo NIAS
15 mei 2019
Koppeling dagelijkse praktijk van de aardwetenschappen aan de nieuwste filosofische inzichten
Portret Femke den Boer
14 mei 2019
Met ingang van 1 september 2019 start Femke den Boer als directeur van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) van de Universiteit Utrecht.