Nieuws

Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

29 januari 2020
Vanaf nu zijn de activiteiten, publicaties, nieuws- en opinieartikelen van het BWI-team te vinden op de nieuwe Brede Welvaartsindicator (BWI) website.
Elisabetta Manunza
29 januari 2020
Het BNR radioprogramma Zakendoen sprak maandag 20 januari met Elisabetta Manunza over de Duitse order van Defensie voor vier fregatten.
genderhub
29 januari 2020
De Tweede Kamer heeft het advies van SER, de Sociaal Economische Raad, omarmd. Verschillende leden van de Gender & Diversity Hub leverden een bijdrage.
Computeranimatie van een coronavirus. Het coronavirus, rood, dringt hier binnen in de gastheercel, blauw. Hiervoor bindt het oranje eiwit zich aan het blauwe molecuul op het oppervlak van de gastheercel. Dit is de eerste stap in de infectie.
27 januari 2020
Bij meer dan 2700 mensen is het nieuwe coronavirus vastgesteld, 81 patiënten zijn inmiddels overleden.
Tau monomer and tau fibril
27 januari 2020
Utrechtse onderzoekers ontrafelen op moleculair niveau waarom bepaalde eiwitten binden aan het eiwit Tau, dat een rol speelt in de ziekte van Alzheimer.
logo NWO
27 januari 2020
In totaal zijn zeven Utrechtse publiek-private projecten toegekend binnen NWO ENW-PPS.
© iStockphoto.com
24 januari 2020
Kunnen mensen gelijke politieke macht hebben terwijl de economische ongelijkheid groeit? Sluit je aan bij de MOOC 'Inequality and democracy' en beslis zelf.
Donald Trump © iStockphoto.com/andykatz
24 januari 2020
Jolle Demmers meent dat de ‘targetted killing’ van Soleimani past in de nieuwe vorm van Westerse oorlogsvoering waaraan ook Nederland actief deelneemt.  
23 januari 2020
Hoogleraar Roel Vermeulen roept op tot een grootschalige en systematische aanpak, vergelijkbaar met het humane genoom project.
Universiteitsvlag wappert bij Academiegebouw Universiteit Utrecht
23 januari 2020
Via een door de UU ingericht contactpunt is onderzoek gedaan naar seksueel misbruik onder personen die onderdeel zijn (geweest) van de Jehova’s Getuigen.

Pagina's

RSS