Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

botu-rijstonderzoek-1
15 november 2019
De Utrechtse plantenwetenschapper Ronald Pierik was in de Filipijnen voor veldexperimenten met rijst.
12 november 2019
Zijn we gebaat bij de invoering van een waterpokkenvaccinatie in Nederland? Volgens wetenschapper Alies van Lier moeten we terughoudend zijn.
12 november 2019
Was het mondiale klimaat tijdens het Trias zo veel warmer dan vandaag? Of lag Nederland destijds veel zuidelijker?
In 2019 bestaat Kinderen voor Kinderen 40 jaar. Bron: Wikimedia/Sebastiaan ter Burg
8 november 2019
Feike Dietz en Laurens Ham starten in november 2019 het eerste wetenschappelijke onderzoek naar het kinderliedjesprogramma Kinderen voor Kinderen.
8 november 2019
De video van de Professor F. de Vries lezing met Esther Duflo, winnaar van de Nobelprijs voor de economie, staat nu online.
Bron: Flickr/Julia Hawkins
8 november 2019
Ann Rigney schreef een blog over de geschiedenis van protesten op de nieuwe website van Remembering Activism: The Cultural Memory of Protest in Europe.
logo NWO
8 november 2019
Het consortium ontvangt 5,4 miljoen euro. Sanli Faez (Natuurkunde) leidt een van de zes projecten in het consortium.
8 november 2019
Na zijn afscheidsrede werd Schaufeli benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Meidenvoetbal
8 november 2019
Jury roemt proefschrift van Kathrine van den Bogert: "Het levert een interessant nieuw perspectief op."
Niko Wanders en Erik van Sebille
7 november 2019
Hydroloog Niko Wanders en Erik van Sebille wonnen beide in 2018 de UU-Publiprijs vanwege hun sterke én frequente mediaoptredens.