Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Onderwijs in de virtual classroom. Fotograaf: Fridolin van der Lecq
22 november 2019
Op de Universiteit Utrecht is het vanaf vandaag mogelijk om onderwijs te volgen en geven in een virtual classroom.
22 november 2019
Dit boek geeft inzicht in de gang van zaken binnen deze observatiekliniek. Daarbij passeert een aantal bekende zaken de revue, zoals die van Volkert van der G.
© iStockphoto.com
22 november 2019
Melissa Vink spreekt over de loonkloof bij het programma "Na Het Nieuws" van de NPO.
Tiny Forest illustratie
21 november 2019
Het Utrecht Science Park is een stukje groener geworden. Green Office startte daar 21 november met de aanplant van een Tiny Forest.
genderhub
21 november 2019
De Gender and Diversity Hub biedt een interdisciplinair platform. Zo houden zij maandelijkse lunchgesprekken over verschillende thema’s.
prof. dr. Victor Rutten, immunoloog (foto) en dr. Xander de Haan, viroloog
20 november 2019
Het olifantenvirus Elephant Endotheliotropic Herpes Virus (EEHV) is de meest voorkomende doodsoorzaak bij jonge Aziatische olifanten.
19 november 2019
Willy van Heumenfonds beloont de ontwikkeling van betrouwbare neurotoxicologische testen.
Zuidgors
18 november 2019
Om natuurlijke systemen te kunnen inzetten als bescherming tegen zeespiegelstijging, moeten we weten hoe klimaatbestendig ze zijn, zegt Tjeerd Bouma.
botu-rijstonderzoek-1
15 november 2019
De Utrechtse plantenwetenschapper Ronald Pierik was in de Filipijnen voor veldexperimenten met rijst.
12 november 2019
Zijn we gebaat bij de invoering van een waterpokkenvaccinatie in Nederland? Volgens wetenschapper Alies van Lier moeten we terughoudend zijn.