Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

John Robinson at 2018 Pathways to Sustainability conference
25 juni 2019
Samenwerken met stakeholders is de sleutel om een duurzamere samenleving te bereiken. Maar hoe kun je dit goed doen? Interview met gasthoogleraar John Robinson.
Photo by Juan Marin on Unsplash
24 juni 2019
Een artikel waarin staat dat de wereld is gemaakt voor en door mannen en hoe vrouwen daar last van ondervinden.
Prof. dr. Bas van Bavel.
21 juni 2019
Economisch historicus prof. dr. Bas van Bavel krijgt een NWO-Spinozapremie van 2,5 miljoen euro, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland.
© iStockphoto.com/stockstudioX
20 juni 2019
Marcus Düwell spreek zich uit over de vraag of we morele plichten hebben ten opzichte van toekomstige generaties om iets aan klimaatverandering te doen.
migratiejongeren maken zelf een video
20 juni 2019
In 2018 vroegen 1225 minderjarigen asiel aan in Nederland. Hoe vergaat het hen en wat houdt ze bezig?
20 juni 2019
Nijboer ontwikkelde onder meer de virtuele supermarkt voor mensen met hersenletsel. Ze krijgt de prijs voor haar uitzonderlijk verdiensten als neuropsycholoog.
20 juni 2019
Vandaag presenteerden de Universiteit Utrecht en Rabobank een update over de Brede Welvaartsindicator (BWI) 2019.
kinderen in klaslokaal
19 juni 2019
De Universiteit Utrecht tekende op woensdagochtend 19 juni de samenwerkingsovereenkomst ‘PO partnerschap regio Utrecht’.
Robert Oosterbroek Walvis einde middag
18 juni 2019
De walvis wordt pas in de derde week van september afgebroken. De komst van Skyscraper werd mogelijk gemaakt door een groot aantal partners.
18 juni 2019
Het nieuwe vertragingsmodel maakt het mogelijk om op elk moment de kans te berekenen dat een ernstige verstoring optreedt.