Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Koningin Maxima begroet jonge patiënt van Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
18 april 2019
Een korte reactie naar aanleiding van recente berichtgeving over hoge vervoerskosten bij de Universiteit Utrecht.
Degrowth. Credit: iStock/com/feellife
17 april 2019
Het symposium over 'living on a finite planet – alternatives to economic growth' zal plaatsvinden op Universiteit Utrecht 28 Juni.
16 april 2019
Neurobiologen publiceren hun resultaten in Cell Reports.
16 april 2019
Zes Utrechtse docenten ontvangen dit jaar een Comeniusbeurs van de NRO: drie keer een Teaching Fellow beurs en drie keer een Senior Fellow beurs.
Game controllers.
16 april 2019
Van retro-games tot het nieuwste game-onderzoek: beleef van 13 t/m 17 mei de gehele breedte van het game-veld!
16 april 2019
Ewout van der Knaap kreeg de Oostenrijkse onderscheiding op grond van zijn jarenlange verdiensten op het gebied van de Oostenrijkse literatuur in Nederland.
Mauricio Santos / unsplash.com
15 april 2019
Over de implicaties van succesvolle media op het toerisme in filmlocaties.
Doug Hayden
13 april 2019
Een nieuw soort papier met cellulosevezels van enkele nanometers dik heeft de potentie om een duurzaam alternatief te worden voor plastic verpakkingen.
Konijnen in Zuid-Kennemerland. Foto: Ruud Maaskant
12 april 2019
De samenstelling van konijnenmest is goed voor de plantenbiodiversiteit, concluderen onderzoekers van de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Brussel.
11 april 2019
Genmab en Merus gaan met Kadans in zee als ontwikkelaar voor “The Accelerator”, een multi-tenant Life Sciences gebouw dat zich vestigt op het USP.
Festival Europa
11 april 2019
Vijf dagen voor de Europese Parlementsverkiezingen organiseren Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg het Festival Europa met politiek, cultuur en wetenschap.
10 april 2019
Hoogleraar Ontwikkelingspsychologie Sander Thomaes vraagt zich in zijn oratie af hoe we tot ons zelfbeeld, onze identiteit komen.
10 april 2019
Zes unieke events georganiseerd door Studium Generale en het Universiteitsmuseum
10 april 2019
Onderzoek toont aan dat het klimaat op aarde regelmatige veranderingen onderging 2,5 miljard jaar geleden.
basisschoolleerling met erlenmeyer
9 april 2019