Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

In maart extra aandacht voor diversiteit en inclusie
28 februari 2020
In maart 2020 besteedt de Universiteit Utrecht extra aandacht aan diversiteit en inclusie.
Vrouw op bankje in station, trein rijdt voorbij
27 februari 2020
De UU gaat een groene reisbeurs aanbieden aan studenten die ervoor kiezen om met de trein of bus naar hun uitwisselingsbestemming te reizen.
NWO Logo
24 februari 2020
Utrechtse onderzoekers zijn betrokken bij zeven van de twintig gehonoreerde NWO Open Competitie ENW Groot-projecten.
Man in zwembroekje springt, hangt middenin de lucht
24 februari 2020
Werkt zwaartekracht anders bij enorme sloomheid? Bestaat er een onzichtbaar goedje? Of bestaat zwaartekracht stiekem helemaal niet?
Nathan Coley, A place beyond belief, 2012, Studio Nathan Coley, Glasgow. Bron: Catharijneconvent
24 februari 2020
Anne-Marie Korte deed onderzoek naar wonderverhalen, die centraal staan in de tentoonstelling 'Allemaal wonderen' in Museum Catharijneconvent.
Oefenrechtbank Weekend van de Wetenschap 2019
24 februari 2020
Heb jij een goed idee om een algemeen publiek te betrekken in je onderzoek? Vraag geld aan bij het Public Engagement Seed Fund
Foto: olympiadenederlands.org
21 februari 2020
De Olympiade Nederlands is een wedstrijd waarin leerlingen vanaf 15 jaar vragen en puzzels oplossen over de Nederlandse taal en literatuur.
NWO Logo
20 februari 2020
De NWO heeft Vici-beurzen toegekend aan zes onderzoekers van de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en het Hubrecht Institute
Celebrate award
20 februari 2020
NATURVATION, Smart Solar Charging or SustaIndus will win the Pathways to Sustainability Award on 5 March.
17 februari 2020
Per 1 september 2020 worden vier nieuwe Senior Fellows benoemd door het College van Bestuur.