Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

Lukas Held met een Cargoroo-deelbakfiets
5 december 2019
Dr. Lukas Held promoveerde op onderzoek naar patronen in de processen van venture creation.
Meer waardering voor de wetenschapper
5 december 2019
Paul Boselie (UU) en Bram Steijn (EUR) bieden de expertise van 17 hoogleraren HRM aan voor verbetering van Erkenning en Waardering binnen universiteiten.
Kas vol met tomaten die verwoest zijn door bruinrot. Tot op heden is er geen remedie beschikbaar. Foto: Zhong Wei)
2 december 2019
Utrechtse onderzoekers ontwikkelden een nieuwe, selectieve technologie tegen de verwoestende plantenziekte bruinrot.
Uitreiking van de ECIO Frank Award (v.l.n.r.: Emma Hoogenraad, Jelle Meuwissen, Marjan Hammersma, Richard Horenberg en Jiska Stad-Ogier) )
2 december 2019
Richard Horenberg, student Geneeskunde en coördinator van het Platform Onbeperkt Studeren, heeft de ECIO Frank Award gewonnen.
Europese Commissie © iStockphoto.com/olrat
29 november 2019
Het strategische thema Institutions for Open Societies (IOS) was uitgenodigd door de Europese Commissie in Brussel om haar expertise te delen.
28 november 2019
Onderzoekers concluderen dat de toenemende droogte bossen kwetsbaarder maakt voor bosbranden, waardoor deze permanent plaats kunnen maken voor gras en struiken.
Fossiele staartwervel plesiosaurus
28 november 2019
Toevallige vondst van staartwervel onderzocht door Universiteit Utrecht i.s.m. Natuurhistorisch Museum Maastricht
27 november 2019
Lang werden de jongeren van nu gezien als een apolitieke generatie.Toch zijn het juist de jongeren die nu het voortouw nemen in protestbewegingen.
kind aan lunch op school
26 november 2019
Binnen het grootschalige ISOTIS-project is ook geluisterd naar de kinderen zelf: wat vinden zij belangrijk voor de beschrijving en vorming van hun identiteit?
26 november 2019
Deze week praatte Dan Hassler-Forest op NU.nl mee over homoseksualiteit in Disneyfilms en de net verschenen film 'Frozen 2'.