Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

© iStockphoto.com
14 oktober 2019
Dat weinig meisjes voor techniekstudies kiezen vloeit voort uit onze neiging om jongens en meisjes al vanaf hun geboorte systematisch anders te behandelen.
14 oktober 2019
Iedereen kan gelukkig worden, is de boodschap die je overal ziet. Maar slaan we niet door in ons streven naar geluk?
logo duurzame 100
11 oktober 2019
De Ondergrondse Pomp Accumulatie Centrale (OPAC), een idee van oud-promovendus Jan Huynen, staat op de 33e plaats in de Duurzame 100 van Trouw.
logo van European Research Council
11 oktober 2019
De Radboud Universiteit en Universiteit Utrecht krijgen €7,6 miljoen om te onderzoeken hoe micro-organismen methaan en ammonium uit de zeebodem halen.
Aangespoelde bruinvis ligt op strand
11 oktober 2019
Wetenschappers hebben zich ingespannen om het mysterie op te lossen van een "hondenbeet"-bacterie die verantwoordelijk is voor de sterfte van bruinvissen.
11 oktober 2019
De Italiaanse president reikte de prijs gisteren uit aan de jonge scheikundige.
Andries Meijerink
10 oktober 2019
"Zijn onderzoek is essentieel voor de overgang naar een duurzame samenleving", aldus de KNAW.
Imam Ali Moskee in Kopenhagen. Bron: Wikimedia/Guillaume Baviere
10 oktober 2019
Scott Douglas evalueert in een interview met Binnenlands Bestuur over de succesvolle Deense aanpak van radicalisering.
Marcel Boumans
10 oktober 2019
Marcel Boumans is benoemd tot hoogleraar Geschiedenis van de Economische Wetenschap. De leerstoel wordt mede gefinancierd door het Pierson Fonds.
Buitenhof
9 oktober 2019
Maarten Hajer van de Universiteit Utrecht ging bij Buitenhof in discussie over ‘Nederland na de zeespiegelstijging’.