Nieuwsberichten Universiteit Utrecht

19 september 2019
Gewassen hebben nog steeds de genen die nodig zijn om overstromingen te overleven. Ze kunnen ze alleen niet meer activeren, zoals rijst dat wel kan.
17 september 2019
Complottheorieën worden meestal weggezet als volslagen ongegrond. Maar hoe irrationeel is het eigenlijk om in een complottheorie te geloven?
17 september 2019
Promovenda Jenny Huijs heeft onderzoek gedaan naar mentaal pensioen: werknemers die fysiek aanwezig, maar mentaal afwezig zijn.
13 september 2019
“Een non-standaard astrolabium was eigenlijk een elfde-eeuwse gadget”, zegt Pouyan Rezvani, die op 25 september promoveert.
12 september 2019
Niets doen wordt in onze maatschappij niet erg gewaardeerd. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je brein als je even niets doet?
11 september 2019
Utrechtse onderzoekers publiceren nieuwe techniek om de eiwitactiviteit in cellen te meten, waarmee ziektes als kanker in een vroeg stadium zijn op te sporen.
Business Incubation
10 september 2019
Chris Eveleens promoveert met onderzoek naar de structurele bijdrage van bedrijfsincubatie op de prestaties van startups.
Farmaciestudente Dalal Ghanim genomineerd voor UAF-Award
10 september 2019
Farmaciestudente Dalal Ghanim uit Utrecht is één van de zeven genomineerden voor de UAF-Award.
9 september 2019
Positieve representatie van dikke mensen mist in de media. Wat zijn de gevolgen van deze negatieve beelden?
9 september 2019
Utrechts schimmelonderzoek gaat bijdragen aan het ontwerpen van innovatieve bakstenen die bouwmaterialen duurzamer, slimmer en zelfreparend maken.