Nieuws en agenda

Nieuws

Etta Palm d’Aelders bij een bijeenkomst van de 'Club Patriotique de Femmes', prent van Jean-Baptiste Lesueur. Bron: Wikimedia
12 september 2019
Masterstudent Samantha Sint Nicolaas heeft dit jaar de Johanna Naberprijs voor afstudeerscripties over gender- en vrouwengeschiedenis gewonnen.
Vlaamse vlag
23 augustus 2019
Recent kwam de Vlaamse partij N-VA met het idee om een canon op te stellen van Vlaamse cultuur en geschiedenis. Valt daar iets voor te zeggen?
Opening ceremony at Woodstock. Swami Satchidananda giving the opening speech (15 August 1969). Source: Wikimedia/Mark Goff
20 augustus 2019
Geert Buelens vertelt in De Tijd over Woodstock, de tegencultuur van toen en die van vandaag.
Ontgroenen van studenten (1961). Bron: Wikimedia: Anefo/Wim van Rossem
19 augustus 2019
Het begin van het academisch jaar wordt traditioneel ingeluid door zowel de universiteit als de studentenvereniging. Waar komen de tradities vandaan?