Nieuws en agenda

17 oktober 2019
Op 7 oktober publiceerde Brill "Empires of the Sea". Het boek is bewerkt door dr. Rolf Strootman, dr. Floris van den Eijnde en Roy van Wijk.
Dante Alighieri by Luca Signorelli  (–1523). Bron: Wikimedia
22 juli 2019
Geschiedenis leert studenten kritisch te denken.
Prof. dr. Leonard Rutgers
26 maart 2019
Met deze prijs beloont het Nederlands Klassiek Verbond het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden.
© iStockphoto.com
21 januari 2019
De Innovation Fund for IT in Research heeft een subsidie toegekend aan Leonard Rutgers, Ortal-Paz Saar en Digital Humanities Lab.
17 december 2018
In september 2018 verscheen het boek 'Mohammed en de Late Oudheid', onder redactie van o.a. Floris van den Eijnde.
17 december 2018
Afgelopen jaar verscheen het boek 'Feasting and Polis Institutions' van Floris van den Eijnde bij Brill.
13 december 2018
Afgelopen maand publiceerde Eisma Edumedia 'Saxa Loquuntur', geschreven door dr. mr. Feyo Schuddeboom.
Prof. dr. Leonard Rutgers
29 oktober 2018
Op 27 oktober verscheen een interview met prof. dr. Leonard Rutgers in Het Financieele Dagblad.
24 oktober 2018
In dit rijk geïllustreerde boek neemt Leonard Rutgers de lezer mee op een fascinerende ontdekkingsreis in de de antieke wereld.

Bijvoorbeeld: 11/13/2019
Keizer Nero begon de vervolging van christenen en velen volgden zijn voorbeeld. Christenen werden onder meer ter vermaak afgeslacht. Bron: Wikimedia/Eugene Thirion
15 november 2019 15:00 - 17:00
Georganiseerd door de Ancient History and Classical Civilization onderzoeksgroep.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor HUMmagazine, de wekelijkse nieuwsbrief van de faculteit Geesteswetenschappen. Stuur een mail naar nieuws.gw@uu.nl.